HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2020 Pazartesi - 11:07

Dehşet anı bilirkişi raporuna yansıdı…17,5 metre savrulmuş!

İzmir'de antrenman sırasında kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden Karşıyaka Bisiklet Takımı sporcusu Zeynep Aslan'ın kazanın oluşumunda "kusursuz" olduğu, kamyon sürücüsünün ise "asli kusurlu" olduğu bilirkişi raporlarına yansıdı.

Dehşet anı bilirkişi raporuna yansıdı…17,5 metre savrulmuş!

Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcularından Zeynep Aslan (36), 14 Ekim'de Menemen'de antrenman yaptığı sırada sollama yapan Ayhan C'nin kullandığı kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti. 

Kamyon sürücüsü Aycan Y. önce serbest bırakıldı, itiraz üzerine tutuklandı. 

Kazaya ilişkin bilirkişi raporu ise iddianameye eklenmek üzere Menemen Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Bilirkişi raporunda kamyon sürücüsü Aycan Y, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şeride tecavüz ettiğinden dolayı "asli kusurlu" olarak belirlendi. 

Olay yerinde park halinde bulunan ve çalışma yapan kamyon sürücüsü İ.K. ve iş makinesi operatörü M.Y, gerekli güvenlik önlemlerini almadıkları için "tali kusurlu", bisiklet sporcusu Zeynep Aslan ise "kusursuz" olarak belirtildi.

"BİSİKLETE ÇARPTIĞINI FARK EDEMEYECEK DERECEDE DİKKATSİZ DAVRANMIŞTIR"
Bisiklet sürücüsü Zeynep Aslan'ın bisikletiyle Kaklıç'tan Seyrek yönüne dönüş yaptıktan sonra düz şekilde kendisine ayrılan alanda banket çizgisine yakın ilerlediği bildirilen raporda, kamyon sürücüsü Aycan Y'nin ise yol kenarında çalışma yapan araçları hatalı şekilde sollayıp kontrolsüz şekilde ilerlediği ve bisikletliye çarptığı belirtildi.

Zeynep Aslan'ın kural hatası yapmadığı için kazanın oluşumunda etken olmadığı, kamyon sürücüsünün ise sollama yasağını gösterir düz şerit çizgisine ve yeteri kadar görüş mesafesi bulunmamasına rağmen sollamaya geçtiği, "bisiklete çarptığını fark edemeyecek derecede dikkatsiz davrandığı" savunuldu.

Raporda şunlar kaydedildi:

"Kamyon sürücüsü, çalışma yapan kepçenin yanından geçip kavşağa bağlanacağı sırada aracının sol tarafından yüksek bir şekilde çarpma sesi gelene, anlık refleks ile sesin geldiği yere bakıp direksiyonunu sağa kırana kadar bisiklete çarptığını fark edemeyecek derecede dikkatsiz davranmıştır. Kaza tespit tutanağı incelendiğinde çarpma noktası ile bisiklet sürücüsü Aslan'ın son kaldığı yerin arası 17,5 metredir. Aycan Y'nin bisikletin aracının kör noktasına gelmiş olabileceği için görmemesi söz konusu değildir. Aycan Y, karşı şeritten gelen ve güvenli geçişini tamamlayan Aslan'ı genel kural gereği beklemeli, onun yolunu kesinlikle kesip daraltmamalıdır."

"KAZADA 17,5 METRE SAVRULMUŞ"
Kızının ölümüyle büyük acı yaşayan baba Reşat Aslan AA muhabirine yaptığı açıklamada, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu kızının ölümüne neden olan şoförün cezalandırılmasını ve bu olayın bisikletlilere yönelik farkındalığı artırmasını umduklarını belirtti.

Kızının MS hastası olduğunu ve 4 sene önce başladığı bisiklet sporunun hastalığına iyi geldiğini anlatan Aslan, kızının son zamanlarda çok sağlıklı olduğunu söyledi. 

Aslan, kızının kendisine trafikte bisiklet sürücülerine yapılan duyarsız muameleyi anlattığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kızım derdi ki 'baba nasıl insanlarımız var, bizi görüyorlar, arabayı üzerimize sürüyorlar, korkutuyorlar.' Eğitimsizliğimiz çok berbat. Kızımı çarpıp öldüren için 'aynı acıyı görsün' diyemiyorum. Bu acıyı Allah kimseye vermesin. Evlat toprağa vermek çok zor. Düşüncesiz, tedbirsiz bir şekilde olmuş. 54 kiloluk birini 17,5 metre fırlatacak bir güç, hız nedir, bisiklet parçalanmış. Sürücülerin dikkat etmesi gerekiyor." 

Aslan ailesinin avukatlarından Cansu Koç, Aslan'ın antrenman yaptığı bölgede bisikletlilere yol verilmesiyle ilgili "yolu paylaş" şeklinde uyarı tabelaları olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Kamyon şoförünün Zeynep'i görmesi gerekirdi, çünkü yolda. Yola temkinli bir şekilde çıkan bisiklet sürücüsü görünmemesi mümkün olmayan bir noktada. Şoförün ihmalkarlığı söz konusu. Raporlara göre 5,3 metre fren izi var. Aslan'ı ya geç görmesinden ya da hiç görmemesinden kaynaklı sonrasında frene basmış ancak duramamış." (AA)

 
Çin'den 'mikrodalga silah' itirafı: Hint askerleri diri diri pişti!
 
İzmirliler dikkat... HES Kodu-İzmirim Kart eşleştirmesi için son hafta!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de polisin üzerine otomobil sürüldü!
İzmir’in Bornova ilçesinde uyuşturucunun etkisindeki bir sürücü, iki yunus ...
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy dahil 11 kişi tutuklandı!
'İhaleye fesat karıştırma ve tehdit' suçlarından başlatılan soruşturma ...
İzmir'de çadır kentteki depremzedelere eğitimcilerden destek
İzmir'deki yıkıcı depremin yaraları sarılmaya çalışılırken aynı zamanda ...
 
Kısıtlamayı delen 9 bin 583 kişiye ceza!
İçişleri Bakanlığı, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan ...
Ödemiş'te uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Ödemiş ilçesinde, polis ekipleri tarafından yapılan operasyonunda bir ...
Kısıtlamaya rağmen sokağa çıkıp yöresel oyun oynadılar
Düzce’de, 1’i çocuk 6 kişi sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen dışarı çıkarak ...
 
Bıçaklandı... Yasağı deldiği için ceza yedi!
Ordu’da sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan C.U. (28), tartıştığı 3 kişi ...
Buca Kırıklar F Tipi'nde yangın paniği!
Buca ilçesindeki Kırıklar F Tipi Cezaevinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin ...
Bakkaldan aldığı kolonya limon aromalı su çıktı
Adana'da, bakkaldan satın aldığı kolonyanın kokusundan şüphe edince gerçek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva