HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2015 Salı - 15:52

Davutoğlu: Erdoğan’ı hedef alan bizi almıştır!

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, cumhurbaşkanlığı makamına ilişkin tartışmalar için "Cumhurbaşkanını hedef alan bizi hedef almıştır" dedi.

Davutoğlu: Erdoğan’ı hedef alan bizi almıştır!

Mısır'daki idam kararlarını değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi  sınav vaktidir. Batı ülkeleri sınavdadır" dedi. Davutoğlu, konuya AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada değindi.
 
İhvan liderlerinden Muhammed el-Biltaci'nin idam cezasının onandığı, Mısır'ın darbeyle devrilen cumhurbaşkanı Mursi'nin idam cezasının ise müebbet hapis cezasına çevrildiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:
 
"Şimdi  sınav vaktidir. Batı ülkeleri sınavdadır. Adı hiçbir zaman şiddete karışmamış bir hareketin önemli isimlerinden birinin idama yürüyüşü konusunda ne yapacaklarını göreceğiz. Türkiye'deki demokrasi ve özgürlük yanlıları sınavdadır.
 
Acaba seslerini yükseltebilecekler mi? Ama bizim vicdanımız temizdir. Nerede bir zulüm gördüksek karşsında dimdik durmaya devam edeceğiz. Ortadoğu'daki kardeş halkların özgürlükleri için yapılması gereken ne ise yapmaya devam edeceğiz.
 
Türk basınını da eleştiren Davutoğlu, "Türkiye'de objektif ve şeffaf bir seçime yönelirken, Türkiye'yi, Sayın Cumhurbaşkanımızı, AK Parti'yi hedef tahtasına koyup 'otoriterleşmeye, diktaya gidiyorlar' diye yayın yapan uluslararası medyanın şimdi Mısır'da olanlar karşısında nasıl tavır aldığını göreceğiz" diye konuştu.
 
"Meselenin demokrasi mi yoksa çıkarlar mı olduğunu şimdi göreceğiz" diyen Başbakan, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'de özgürlüklerden bahsedip Mısır'daki dikta rejimine selam çakanları da göreceğiz, adaletten bahsedip Suriye'deki zulme sessiz kalanları da göreceğiz. Ama millet de tarihte bir tek şeyi görmeyecek, AK Parti'nin herhangi bir güç karşısında şu veya bu gerekçeyle boyun, baş eğdiğini göstermeyeceğiz."
 
"YUMRUKLARINIZI ÇÖZÜN KONUŞALIM"
Koalisyon tartışmalarına değinen Davutoğlu, muhalefet partilerine uzlaşma çağrısı yaparak şunları söyledi: "Bizim çağrımız açıktır. Rövanşist bir siyasi söylem geliştirirseniz altında kalırsınız. Bizimle koalisyon kurma düşüncesinde olanlara ilk çağrımız, yumruklarını çözsünler, silahlarını gömsünler. Yumruklarınızı çözün ülkenin geleceğini hepberaber konuşalım. İç ve dışardan gelen tehditlere karşı nasıl direndiğimizi herkes bilir. Bu sancılar bir doğum sancılarıdır, yeni Türkiye'nin doğumu kolay olmayacak. Ama yeni Türkiye doğacaktır."
 
"CUMHURBAŞKANINI HEDEF ALAN BİZİ HEDEF ALMIŞTIR"
"Cumhurbaşkanlığı makamını hedef alan her şey bizi hedef almıştır" diyen Başbakan, "Geçen sene halkın yüzde 52 oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanımızın meşruiyeti tartışmaya açılıyor. Meşruiyetin kaynağı millettir" ifadelerini kullandı.
 
"TERÖRÜN DEVAMI İÇİN Mİ OY VERDİNİZ?"
Davutoğlu, seçim sonuçlarına yönelik eleştirilerde de bulundu: 
 
"CHP, kaybettiği bir seçimi kazandım telaşı içine ve takdime yöneldi. Dün dahi matemetiği bozarak yüzde 60'lık bir blok var diyor Kılıçdaroğlu. Bütün meseleleri AK Parti'yi engellemek.
 
MHP'nin de bir iç muhasebe yapması gerekmektedir. HDP ise daha vahim bir tablo ortaya koymaktadır. 7 Haziran'da seçimin galibi ilan edildiler, nasıl oluyorsa yüzde 13'le seçimin galibi olmak. Şimdi sınav vaktidir. Demirtaş'tan bu silahları gömme vaktidir dediğini duydunuz mu?
 
Özgürlükçü olduğu düşüncesiyle HDP'ye oy veren seçmenlere sesleniyorum. Siz silah için mi, terörün devamı için mi oy verdiniz? Şiddet için mi oy verdiniz? Karşılaştığınız her HDP'liye bunu sorun. Ya silah ya demokrasi. Bir taraftan demokrasinin tüm imkanlarını kullanacaksınız, diğer taraftan silahlı baskınlar yapacaksınız."
 
Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:
 
"Diğer partiler kendi aralarında toplumda çözümsüzlüğe yönelirken biz tabloyu değerlendirdik. Milletimizin mesajını anlamaya çalıştık. Geniş bir istişare tabanı oluşturduk.
 
8 Haziran sabahı istişarelerimize başladık. Bu tabloyu derinlemesine analiz ettik ve değerlendirmelerde bulunduk. Seçim sonuçlarını kimsenin spekülasyon yapmadan milli iradeyi doğru okuması lazım. Milli irade tecelli etmiştir. 
 
Demokrasi çıkan neticeye saygıyı gerektirir. Seçimler üzerinden yapılacak manüpilasyonlarla istikrarsızlaştırmak isteyenlerin yaptığı çabaların aksine milli irade tecelli etmiştir, bizim dönemimizde demokrasi işletilmiş milli irade tecellisi konusunda, AK Parti iktidarının sağladığı imkanlarla seçimler gerçekleştirilmiştir.
 
Hiç tartışmasız bir şekilde seçimlerin kazananı AK Partidir. Bu matematiksel ve siyasi bir gerçektir. Açık farka rağmen, anamuhalefet partisi genel başkanı kendi başaramadığı şeyleri başka partiler üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor, sizin oyunuz yüzde 24.8'dir.
 
AK Parti'yi başarısız gibi göstermeye çalışanların yaptığı şey matematiği tahrif etmektir, siyaseti tahrif etmektir. Tablo AK Parti'yi yetkili kılmıştır, kimse kendine rol çıkarmaya çalışmasın. AK Parti 5 ilde vekil çıkaramamışken, anamuhalefet partisi 37 ilde vekil çıkaramamıştır. MHP 34, HDP 55 ilde temsil edilemiyor.
 
İktidara doğru yürürken, ahlaki siyasetten bir nebze de olsa ayrılmayacağız. İktidarı kaybedebiliriz ama onurlu ilkelerimizi kaybetmeyeceğiz. Biz rövanş almak için değil, bir tarihi ayağa kaldırmak için yola çıktık.
 
Türk siyasetine kazandırdığımız derin ahlaki boyuttan bir nebze olsa dahi taviz vermeyeceğiz. Vizyonumuz açıktır. Hangi koalisyon görşmesini yaparsak yapalım demokrasiden insan haklarından ve özgürlüklerden taviz vermeyiz. Kalkınma hamlesinden dönülmesine izin vermeyiz.
 
Türkiye'nin çıkarları parti ve kişisel çıkarların üzerindedir. Huzur ve rafahı gerçekleştirmek için her adımı atarız. Hükümet görevini sürdürürken en ufak bir yönetim boşluğu oluşmasına izin vermedik. AK Parti'nin bu tutumu sayesinde, krize hazırlanan piyasalar olumsuz tepki verdi ama kısa zamanda istikrara kavuştu. Piyasalar biliyor ki bu ülkenin geleceğini düşünen AK Parti kadroları görev başında."

 
Diyarbakır’da PKK’lının çantasından bomba çıktı!
 
Karşıyaka’da Attila İlhan’a muhteşem anma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den Arınç’a ‘çözüm süreci eleştirisi’ yanıtı
CHP Sözcüsü Haluk Koç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koalisyon için açıkladığı ...
Anadolu Partisi’nde istifa depremi
Genel Seçimden yüzde 0.06'lık oyla çıkan Anadolu Partisi'nde Başkanlık ...
İzmir’de seçim kurulu hatasını düzeltti
Karabağlar İlçe Seçim Kurulu, trafik kazasında yaşamını yitiren Büyükşehir ...
 
Baykal’dan yeni açıklama: Kaseti yüzüne de söyledim!
Deniz Baykal, genel başkanlıktan istifasına yol açan 2010 yılındaki kaset ...
'Abdullah Gül'le 12 yıl'ın artçıları: İncinme doğru!
Gazeteci Ahmet Sever’in, ‘Abdullah Gül ile 12 Yıl’ kitabında yer alan ...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar istifa etti
Milletvekili seçimlerinde aday gösterilmeyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan flaş açıklamalar
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Bülent Arınç, Suriye'den ...
Kılıçdaroğlu'na koalisyon için tam yetki
CHP Parti Meclisi komisyon görüşmeleri için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi.
AK Parti Tayyar 'Gül' çıkışı: 'Sever'in yazdığı kitabın...'
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva