HABERLER>EGE
15 Haziran 2015 Pazartesi - 11:56

Dalaman’da hayvan katliamına tepki büyüyor

Muğla’nın Dalaman İlçesi'nde, 5 sokak köpeği ve 2 kedi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenerek telef edildi. Onlarca sokak köpeği de kayboldu. Kayıp köpeklerin de zehirlenerek telef edildiği ileri sürülürken, hayvanseverler, Hayvan Dostları Derneği'ni (HAYDOST) telefon yağmuruna tuttu. HAYDOS Kurucu Başkanı Türkan Dağdelen, hayvan katliamını Facebook'taki sayfasından paylaşarak, tepkisini dile getirdi.

Dalaman’da hayvan katliamına tepki büyüyor

Dalaman'da son zamanlarda artan sokak hayvanları katliamına hafta sonu yenileri eklendi. Çok sayıda sokak köpeğinin kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek telef edilmesi hayvanseverin tepkisine neden oldu. Zehirlenen hayvanların arasında yavru köpeklerin de olması Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen'i çılgına çevirdi. Dağdelen tepkisini sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında şöyle paylaştı:
 
"Bir günde çok sayıda hayvanseverden ihbar aldık. Sokak hayvanlarının zehirlendiği bilgilerini alınca hemen verilen adreslere gittiğimde gerçek bir faciayı gördüm. Aralarında yavruların da olduğu birçok hayvan ya çoktan ölmüş ya da can çekişiyordu. Bu hayvanları kimin ya da kimlerin zehirlediğini bilmiyoruz. Bunun bulunması için yetkililerin göreve davet ediyoruz. Yıllardır Dalaman ve Ortaca sokakları zehirlenmiş köpek ölülerinden geçilmiyor. Kısırlaştırma yok, tedavi yok, besleme yok. Belediye başkanları ne yazık ki işin sadece şov kısmında yer alıyorlar. Olay yerine zar zor gönderdiğimiz jandarma ise ölü kedileri olduğu yerde bıraktı. Gerekçeleri ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterineri'ne ulaşamamaları olmuş. Nöbetçi savcı, 'Veteriner yok' diye tutanak tutturmuş. Gönüllüler, ölü kedileri kendi imkanları ile buzdolabında saklıyorlar. Dalaman İlçesi, Seka Mahallesi'nde çan çekişen, ölü köpekler sokaklarda saçılmış durumda ve toplayan yok. Dalaman Belediyesi, zabıta müdürü 'Veterinerimiz, gece gündüz çalışıyor' demekle yetiniyor. Ortaca'da ise veteriner bile yok. Yıllardır HAYDOS'un sırtından, günü savarak geçirdiler. Yetkililere ulaşılamıyor. Hepsi hafta sonu moduna girmişler. Dalaman Seka Mahallesi'nde ölen iki köpeği bakım evinde gömmek için aldık. Vatandaşların bahsettiği diğer ölüler ne yazık ki öylece kaldı."
 
PAYLAŞIMA DESTEK YAĞDI 
Dağdelen'in bu paylaşımına hayvanseverlerden destek yağdı. Dağdelen'in paylaşımını 24 saat bile geçmeden 3 bin 286 kişi tarafından kendi sayfalarında paylaşırken 182 kişi yoruma destek vererek tepkilerini dile getirdi. Yüzlerce kişi de payşamına yorum yazdı. Tepkilerin sayısı ise her dakika artarak sürüyor.
 
Dün zehirlenerek telef edilen 2 kedi ve 5 köpeği sokaklardan topladığını belirten Dağdelen şöyle dedi: "Ancak pek çok hayvan dostu, çevrelerindeki sokak köpeklerinin ortadan kaybolduğunu söylüyor. Zehirlenen bu hayvanlar çok ciddi bir acı çekiyor. Bu nedenle o can havliyle alıp başlarını gidiyorlar ve bir yerlerde can veriyorlar. Muhtemelen bu kaybolduğu söylenen köpekler de zehirlendi. Benim bulduklarımın dışında gece belediye ekiplerinin toplayıp, götürdükleri de oluyor. Bu hayvanları katletmek hangi vicdana sığar." (dha)

 
Fuar İzmir'de korkunç ölüm: Çitlere yaslandı...
 
Erdek’te piknik alanında yangın paniği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afyon'da patates hasadı gecikti!
Türkiye'nin patates üretim merkezlerinden Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde, ...
Mavi bayraklı plaja iş makinesine halk seti!
Muğla’nın Datça İlçesi'nin mavi bayraklı Hastanealtı Plajı'nda, bir kafeterya ...
Milli Park’ta yaban domuzu paniği!
Aydın’ın Kuşadası İlçesi'ndeki Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı'nda ...
 
Park halindeki TIR'a çarptılar: 1 ölü 1 ağır yaralı
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, yol kenarında park halindeki TIR'a arkadan ...
Köy yolunda faciadan dönüldü: 1 ölü, 7 yaralı
Uşak'ta köy yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.
Dalaman'da orman yangını
Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle ...
 
Bodrum sahilleri tıklım tıklım
Bodrum'un sahil ve plajları; bunaltan sıcaklar nedeniyle, yabancı turistler ...
Kız arkadaşıyla barışınca intihardan vazgeçti
Denizli'de, ayrılık acısı yüzünden Honaz İlçesi'ndeki tarihi kaleye çıkan ...
Bülent Arnıç'ın acı günü: Taziyeleri kabul etti
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın akciğer yetmezliğinden yaşamını yitiren ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva