HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2021 Perşembe - 11:38

Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanıyordu... Mahkeme ne karar verdi?

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sosyal medya paylaşımlarını yaptığı iddiası ile görülen "Cumhurbaşkanına hakaret" davasında 4'ncü celse İzmir Adliyesi 34'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi . Facebook'tan beklenen yazının gelmemesi nedeniyle dava ile ilgili kararın bir sonraki celsede verilmesine karar verildi.

Cumhurbaşkanı na hakaretten yargılanıyordu... Mahkeme ne karar verdi?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olduğu 2019 yerel seçimlerde Gaziemir Belediye Başkanı olarak seçilen Halil Arda'nın  kendisine ait olduğu iddia edilen Facebook sayfasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilmişti.

Hakaret içerikli paylaşımlar nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında dava açılan Arda'nın yargılanmasına ise başlanmış, Başkan Arda'nın avukatı paylaşımlarının müvekkiline ait olmadığını öne sürerken ilgili adres için ABD'de bulunan Facebook'tan teyit talep etmişti.

Talep üzerine mahkeme heyeti nihai karar için Facebook'tan bilgi isterken, davanın 4'ncü celsesi bugün Bayraklı Adliyesi 34'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Mahkemeye Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda katılmadı.

FACEBOOK'DAN YAZI GELMEDİ
Halil Arda'nın olduğu iddia edilen paylaşım ile ilgili Facebook dan yazı bekleyen mahkeme heyeti paylaşm yapılan sosyal medya hesabının Halil Arda'ya ait olup olmadığını teyit ettirecek belgelerin henüz ilgili kurumdan gelmediğini belirtti.

KARARA BAĞLANMALI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Gülşen Gezici ise paylaşımların gelmesine gerek olmadığını vurgularken, "Biz önceki beyanlarımızı tekrar ediyoruz, pek çok emsal dosyada Facebook'un istenilen hususlara cevap vermediğini bildiğimizden yazının cevabının beklenmesinin katkı sağlamayacağımı düşünüyoruz. Daha önce tanıklar dinlendiğinden sanığın eşine suça konu paylaşımlar gösterilmiştir, sanığın eşi de söz konusu paylaşımların facebook sayfası üzerinden yapıldığını da ikrar etmiştir, bize göre toplanan deliller çerçevesinde sanığın suçu işlediği sabittir biz cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

PAYLAŞIM BEKLENMELİ
Halil Arda Avukatı Ayşe Zübeyde Aydın ise paylaşımları müvekkilinin yaptığı iddialarını bir kez daha reddederek, "Yetki belgemizi bilahare sunacağız, biz önceki beyanlarımızı tekrar ediyoruz, yazılan yazı cevabının beklenmesini talep ediyoruz" dedi.

KARAR BİR SONRAKİ DAVAYA ERTELENDİ
Cumhuriyet Savcısından sorulması üzerine "Yurtdışı istinabe sonucunun beklenmesi talep olunur" görüşünü belirtmesi sonrası ise mahkeme hakimi  ise "Bu celse sanık müdafi olarak duruşmaya katılan Av. Sevgi Deniz Uslu nun yetki sunması için takip eden oturuma kadar süre verilmesine. Önceki oturum ara kararına istinaden iddia ve savunmanın kıymetlendirilmesi açısından önem arz etmekle suça konu paylaşımların yapıldığı sanığın kullandığı Facebook paylaşım hesabina ait erişim esnasındaki ID numarası ve IP bilgileriyle hesaba ait açılıiş ve kullanım bilgilerinin tespit ve temini amacıyla ABD yetkili Adli Makamına yazılan istinabe yazımız dönüşünün bu aşamada beklenilmesine katılan vekilinin istinabe cevabının beklenilmesine yer olmadığı hususuna ilişen talebinin istinabe evrakının geçirdiği aşama ile Anayasa CMK ve Avrupa Insan Hakları Sözleşmesinde yer alan yargılamanın çabukluğu ve adil yargılama prensipleri göz önüne alınarak bilahare takip eden celse de değerlendirilmesine karar verilmiştir" dedi. 

 
DEÜ'nün Eylül Bebekleri farkındalık yaratacak
 
İzmir'de hortum riski artıyor!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aktepeli 9 Aralık 2021 Perşembe 22:08

Gaziemir belediyesine, Halil Arda nın alacağı cezadan sonra seçilecek yeni belediye başkanı bile şimdiden konuşulmaya başlanmış!!!

Yorumu oyla      3      3  
Üniversiteli 9 Aralık 2021 Perşembe 22:05

Halil Arda; İS Tİ FA....

Yorumu oyla      3      3  
Gaziemirli Partili 9 Aralık 2021 Perşembe 17:10

O HALDE BİR DAHA Kİ DAVAYA KADAR GELSİN REYHAN PASTANESİNDEN KEKLER,BÖREKLER,PASTALAR ONURSAL KOORDİNATÖR ÇOK SEVİNMİŞTİR BU ERTELEME KARARINA :-)

Yorumu oyla      18      3  
NAZİF KOCATÜRK 9 Aralık 2021 Perşembe 14:55

Kubilay Devrim İZNİYLE... Keşke yürekli davransaydı. Facebook hesabını kapatmadan önce ben kendi gözlerimle bu paylaşımları gördüm. Beğeni yapan insanlar bu paylaşımların ona ait olduğunu teyit edip şahitlik yaptılar. Zaman kazanmak uğruna bunlari söylemeye değmez. Ayrıca belediye meclis toplantısında ilk kez dile getirip sorduğumda bu videodaki cevabı verdi, yani kabul etti. Tam olarak “KARAKOLDA DOĞRU SÖYLEYİP, MAHKEMEDE ŞAŞTI” "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" diye bir atasözümüz var...

Yorumu oyla      7      3  
Sarnıçlı 9 Aralık 2021 Perşembe 13:49

Halil Arda gariban çalışanların çok ahını aldın istediğin kadar inkar et o hesbında o paylaşımlarında senin olduğunu facende ekli olan herkes biliyor çok vizyonlusun kimseyi beğenmiyorsun fakat Gaziemir halkıda senin uslübunu beğenmiyor kimse kimseye bu şekilde küfürlü yazılar yazamaz söyleyemez bu yazdıkların senin vizyonunu belirlemiş Adalet elbet birgün tecelli edecektir kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz.

Yorumu oyla      7      3  
haydar haydar 9 Aralık 2021 Perşembe 11:51

kendisi de cümle alem de hesabın ona ait oldugunu biliyor. insanların gözünün içine baka baka gerçekleri saptırıyor. sonra biz iyi insanlarız. önce doğru insan olmak gerekmekte.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal: 2022 Bayraklı'nın yılı olacak!
Katılımcı demokrasi anlayışı ile hizmet üreten Bayraklı Belediyesi, Bayraklı ...
Bergama yüzme takımı başarıya koşuyor
Bergama Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Takımı'nın katıldığı ilk ...
Konak'a 4 ödül birden
Konak Belediyesi, dünyanın en büyük, mimarlık proje yarışması olan “The ...
 
Narlıdere kentsel dönüşümünde ilk adım! Belediyeye 50 milyonluk kaynak!
Narlıdere’de kentsel dönüşüm ilk etabında çalışmalar başladı. Narlıdere ...
Büyükşehir'den trafiğe nefes aldıracak hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, seçimden önce gündeme ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 11 bin 120 yüksek lisanslı, 658 doktoralı iş başvurusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekonomik sorunların yarattığı ...
 
Başkan Soyer Buca Metrosu'nu anlattı... Ayrıntılı süreç nasıl işledi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı televizyon programında ...
Ege Gastronomi Merkezi kuruluyor... İmzalar tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Borsası ile Ege Gastronomi ...
Başkan Doğruer'den maden ziyareti
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniylePolyak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva