HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2021 Perşembe - 18:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da “Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İş Birliği Süreci Zirvesi”nin ardından basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Türkiye'nin AB katılım sürecinin canlandırılması birliğe küresel ölçekte fayda sağlayacak. Güneydoğu Avrupa 2030 Strateji Belgesi'nin sürdürülebilir ekonomik büyüme hedefimize ulaşmamıza yardımcı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan AB mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İş Birliği Süreci Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Güneydoğu Avrupa İşbirliği süresi aradan geçen süreçte çok önemli mesafeler kat etti. 7 ülkeyle başladığımız yolculuğumuzu bugün 13 katılımcıyla yolumuza kararlı bir şekilde yürüyoruz.

"TÜRKİYE BÖLGEDE KUCAKLAYICI VE YAPICI OLDU"
Devlet ve hükümet başkanları, Başbakan yardımcıları, Dışişleri bakanlığı zirvemize iştirak etti. Koronavirüs salgınına rağmen bu katılımı önemli bir başarı olarak görüyoruz. Türkiye'nin bölgedeki yapıcı, kucaklayıcı rolüne gösterilen desteğin sembolüdür. Güneydoğu Avrupa İşbirliği süreci 13 ülkenin aynı masa etrafında toplandığı yegane oluşumdur.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR HEDEFLERE YARDIMCI OLACAKTIR"
İşbirliği süreci bu özelliğini zamanla daha da güçlendirmiştir. Bölgedeki siyasi sorunlar için diyalogdan başka çözüm yolu bulunmadığına inanıyoruz. Bugünkü zirvede Güneydoğu Avrupa coğrafyasındaki genel durumu, son gelişmeleri misafirlerimizle birlikte etraflıca ele alma fırsatı bulduk. Güneydoğu Avrupa 2030 stratejik belgemizin de sürdürülebilir ekonomik hedeflere yardımcı olacağına inanıyorum.

Ülkemizin Güneydoğu Avrupa'daki projelerin istikrar ve refaha katkı amacıyla hayata geçirildiğini vurguladık. Barış Otoyolu olarak da adlandırılan Belgrad-Saraybosna Otoyolu bunun en önemli nişanelerinden biridir. Göç ve salgınla ortak mücadelenin altını çizdik.

"SÜRECİN HIZLANMASI KÜRESEL ÖLÇÜDE HIZ KAZANDIRACAKTIR"
Bu vesileyle AB genişleme sürecinde oluşturulmak istenen suni, Batı Balkanlar-Türkiye ayrımının yanlışlığına dikkat çektik. Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin canlandırılması, potansiyel adaylarının üyelik süreçlerinin hızlandırılması birliğe küresel ölçüde hız kazandıracaktır.

1 Temmuz 2020 tarihinde 1 yıllık süreliğine devraldığımız dönem başkanlığımızda yoğun çaba harcadık. Belirlediğimiz öncelikler çerçevesinde 40'a yakın etkinliğe ev sahipliği yaptık. Bölgenin kanayan yarası olan beyin göçü başta olmak üzere adalet, tarım politikaları, diaspora, eğitim, afetlerle mücadelede ortak çözümler geliştirmeye çalıştık.

"ÜYELERİN KENDİ İÇİNDEKİ DENGELERİ DİKKATE ALDIK"
Bölgenin sorunlarına en iyi çözümün yine kendi içinden çıkabileceği anlayışını ifade eden bölgesel sahiplenme ilkesidir. İkincisi ise hiçbir paydaşı ötekileştirmemek gerektiğine işaret eden kapsayıcılık ilkesi oldu. Çok taraflı platformlarda da fark oluşturan, değer katan, adilane yaklaşan ülke olduğumuzu dönem başkanlığımız süresinde bir kez daha ortaya koyduk.

Ülkeler arasındaki farklılıkların teşkilatın çalışmalarına olumsuz yönde sirayet etmemesi için çok dikkatli davrandık. Kuşatıcı ve kucaklayıcı olmaya gayret ettik. Üyelerin kendi içindeki dengelerini dikkate aldık.

Toplantılar marjında ayrıca ülkemizde bulunan devlet ve hükümet başkanlarının bazılarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirme fırsatı buldum ve bulacağım. Zirve vesilesiyle dönem başkanlığına Yunanistan'a devrettik. Komşumuz Yunanistan'a bu önemli görevde başarılar diliyorum."

 
Aşı yapan personele ek ödeme kararı
 
Hemşirelere 'ben salağım' yazdıran başhekime dava
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Mektupta paylaşılan bir isim yok'
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, suç örgütü lideri Sedat Peker'den ayda 10 ...
Adalet Bakanı Gül'den 'İzmir saldırısı' açıklaması
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HDP İzmir İl binasına yapılan ve bir kişinin ...
Gül: Yargının görevi iddiaları araştırmak
10 bin dolar alan siyasetçi tartışmalarıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı ...
 
İzmir üzerinden kaos planı: Hedef 40 kişilik toplantı mıydı?
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yapılan saldırıda ...
'10 bin dolar alan siyasetçi' hakkında flaş açıklama!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile ...
AK Partili Hızal'dan CHP'li Özuslu'ya yanıt
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ...
 
Siyasilerden 'HDP'ye saldırı' kınaması
Son günlerde kapatılma davası ile ülke gündemine getirilen Halkların Demokratik ...
AK Parti’den ’Aktepe ve Emrez’ çıkışı: Büyükşehir vatandaşın hakkını gasp ediyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki Aktepe ve Emrez Mahalleleri ...
CHP'li Sertel: Depremzedeler lütuf değil hak istiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ekim 2020’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva