HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2018 Salı - 11:46

‘Cumhur İttifakı’nın İzmir temsilcilerinden net mesaj: Yerelde ittifak yok!

AK Parti İl Başkanı Şengül, “Onlar kendi çalışmalarını yürütecek, biz kendi çalışmalarımızı yürüteceğiz. Şu an yerelde bir çalışma yok” derken Karataş, “İzmir’de AK Parti ile tatlı rekabet yaşayacağız diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

‘Cumhur İttifakı’nın İzmir temsilcilerinden net mesaj: Yerelde ittifak yok!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret etti.

İki başkana teşkilatları da eşlik ederken, buluşmanın nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleştiği ifade edildi.

YERELDE EŞ GÜDÜM OLACAK AMA ONLAR ÇALIŞMALARINI YÜRÜTECEK BİZ DE YÜRÜTECEĞİZ
Buluşmada ilk olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül konuştu. Başkan Şengül, “Bugün MHP il başkanı ve teşkilat mensupları il başkanlığımıza atanmamızdan sonra bizlere hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Çok teşekkür ediyoruz. Belki ilk defa bir araya geliyoruz. Bundan sonraki süreç içinde inşallah daha sık bir araya geliriz. Son dönemde gündemde, önümüzdeki süreçle MHP AK Parti’yle yaptığı bir ittifak anlaşması var. Meclisten geçti. Ona bir hazırlık yapıyoruz. İnşallah 2019’da yereldeki çalışmayı AK Parti ve MHP teşkilatlarıyla eş güdüm içerisinde yürüteceğiz. Onlar kendi çalışmalarını yürütecek, biz kendi çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi

AK PARTİ-MHP ARASINDAKİ İTTİFAK KARDEŞLİK İTTİFAKIDIR
Şengül ayrıca, “Yerli ve milli olmak sadece millete dayanan düz yürüyen doğruyu söyleyen bir anlayıştır. Gücünü sadece sandıktan alanlar yerli ve milli olur. Devletin milletle barıştığı bir süreç yaşıyoruz. Geldiğimiz noktada düşmanlarımızın çoğaldığını net bir şekilde görüyoruz. Şimdi bir olma, iri olma diri olma zamanıdır. AK Parti ve MHP arasındaki ittifak kardeşlik dava ittifakıdır. Ben diyenlerin yerine önce vatanım diyenlerin ittifakıdır. Bizler yerelde üstümüze düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğiz” diye konuştu.

SİYASİ PARTİNİN BU NOKTADA OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, “Ziyaretimiz öncelikle AK Parti il başkanlığına atanan Aydın Şengül kardeşimizi tebrik etmek içindir. Almış olduğu görevde kendisine başarılar diliyoruz. MHP kurulduğu günden bugüne kadar Türk Milleti’nin menfaatleri gereği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği ve Türk Milleti’nin güven içinde yaşayacağı bir Türkiye ve milletin refahı, huzuru, geleceği noktasında siyaset yapmıştır. Bugüne kadar. Merhum başbuğumuzun hedefleri keza genel başkanımız Devlet Bahçeli ilk günden bu yana önce ülkem ve milletim diyerek siyaset yapmış değerli bir şahsiyettir. Türkiye çeşitli emperyalistlerin çıkardığı kargaşayla büyük çabalar sarf etti. Türkiye uzun süredir bir terör belası, PKK belasıyla mücadele vermiştir. Sonrasında FETÖ terör örgütünün Türkiye faaliyetleri ve yapılanması neticede seneler geçtikten sonra 15 Temmuz 2016 günü akşamı daha net ve anlaşılır şekilde karşımıza çıkmıştır. Bu süreçten sonra Devlet Bahçeli’nin geçmişteki hassasiyetleri de göz önünde bulundurulursa kaygılarını göz önünde bulundurursak 15 Temmuz sonrası Türkiye’de artık milli birliğin ve beraberliğin oluşması noktasında gereklilik hepimizin malumu. Genel başkanımız yeni kapı ruhu dediğimiz o büyük mitinge katılarak gerekeni söylemiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesi noktasında 16 Nisan 2017 referandumunda sonuna kadar destek vermiş ve hayata geçmesinde büyük çabalar sarf etmiştir. Cumhur ittifakının oluşması ve Türkiye’de daha emin ve güvenli bir ittifakın oluşması için Türk Milleti adına çaba sarf etmiştir. Genel başkanımızın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gayretiyle hayata geçmiştir. Bizler Türk milleti, devleti adına siyaset yapan bir siyasi hareketiz. Neticede önümüzdeki süreç Türk milleti için daha güvenli olacak niyetindeyiz. Her siyasi partinin bu noktada olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.  

MHP OLARAK TÜRK MİLLETİ’NİN UMUDU OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM
Karataş, “MHP milli ittifakın kurulması için büyük çabalar sarf etmiştir. Bizler de MHP il yönetimi olarak bu doğrultuda hareket edeceğiz. Söz konusu Türk Milleti olduğunda burada siyasi partilerin kaygılarını bir tarafa bırakmak lazım. Biz MHP olarak Türk Milleti’nin umudu olduğumuzu düşünüyoruz ve geleceğimizden kaygı duymuyoruz. Biz MHP olarak Cumhur İttifakı noktasında üzerimize düşen her türlü çalışmaları yapacağımızı buradan ilan ediyoruz. MHP’nin önümüzdeki süreçte yapacağı gayretler teşkilatın bütün mensuplarıyla tamamının birlikte atacağı adım, ortaya koyacağı birlik beraberlikle yapacağını buradan beyan ediyorum” açıklamasında bulundu.

ŞU AN YERELDE BİR ÇALIŞMA YOK
İzmir özelinde yerel seçimlerde bir ittifak yapılıp yapılmayacağı üzerine konuşan Şengül, “Geneldeki ittifakımız kamuoyuyla paylaşıldı. Genel merkezimiz gerekli kararı alıp bilgilendirmeyi yapıyorlar. Şu an yerelde böyle bir çalışma yok. Olursa gerekli bilgilendirmeyi yaparız. Sizlerin haberi olur” dedi.  

AK PARTİ İLE İZMİR’DE TATLI BİR REKABET YAŞAYACAĞIZ
Karataş da aynı soru karşısında, “Devlet Bahçeli siyasi hayatı boyunca kapalı kapılar arından bir çalışma içinde olmamıştır. Net olmuştur. Burada cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde bir ittifak söz konusu. Ne genel merkez ne yetkili kurullarımız yerel yönetim seçimleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmamışlardır. İlerleyen süreçte İzmir’de AK Parti ile tatlı rekabet yaşayacağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı

 
İstanbul'da dehşet! 18 erkeğin tecavüzüne uğradı
 
İzmir'de öğretmen kavgası: Okul ringe döndü!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İttifak 3 Nisan 2018 Salı 19:12

İttifak tavanda var tabanda desteği yok.Her olaydan sonra kandırıldık diyeceksin, ne açılımı unuttuk, ne haburu unuttuk

Yorumu oyla      12      5  
3 Nisan 2018 Salı 18:44

en son yapılan seçimlere göre akp+mhp nin oyları chp yi geçemiyordu.

Yorumu oyla      11      5  
Nazlı 3 Nisan 2018 Salı 15:00

Ak parti MHP ile işbirliği yaparsa CHP kazanamaz izmirde

Yorumu oyla      10      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin 'kamuflajlı ziyaret' tepkisine AK Parti'den yanıt!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Üçlü zirveye Tel Rıfat damgası!
Ankara’da yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya ve İran liderlerini buluşturacak ...
AK Parti İzmir'de değişim rüzgarı: Gençliğin başkanı belli oldu!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na Eyüp Kadir İnan atandı.
 
AK Parti İzmir'de kadınların başkanı belli oldu
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’na Bayraklı Kadın Kolları Başkanı ...
Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'e geliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da İzmir'e gelecek.
AK Parti'de İzmir farkı!
Kongreler süreci yaşayan teşkilat Bayraklı, Selçuk, Buca, Aliağa, Çeşme ...
 
MHP'de yerel seçim hazırlıkları başladı
MHP, 12. Olağan Büyük Kurultayı'nın ardından 2019'da yapılacak yerel seçimler ...
CHP’li Sertel’den işçi ayrımı iddiası
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, AKP iktidarının ...
AK Parti Karşıyaka’da sürpriz: Sancak delege oldu!
Kongre takvimi devam eden AK Parti’de ilçe başkanları seçilirken il kongresinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva