HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2024 Çarşamba - 18:05

Cumhur İttifakı Adayı Dağ’dan ‘Karşıyaka Stadı’ çıkışı: Bahanelerle stadı yapmaktan kaçtılar!

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ziyaretinde konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “2019'da Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzBB Başkanı değişince ‘stadı bize devredin biz yapalım’ dediler olur dedik. Tüm protokolü hazırladık sonra baktılar yapmak zor olacak, birçok bahane ile yapmaktan kaçtılar. Ben bu stat için gerekli mücadeleyi vereceğim” dedi.

Cumhur İttifakı Adayı Dağ’dan ‘Karşıyaka Stadı’ çıkışı: Bahanelerle stadı yapmaktan kaçtılar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, saha çalışmaları kapsamında Ege Genç İş İnsanları Derneği’ni (EGİAD) ziyaret etti.

Yoğun katılımlı gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Dağ, dikkat çekici mesajlar verdi.

YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Sözlerine İzmir'in potansiyelini belirterek başlayan Dağ, "İzmir binlerce yıllık tarihi ile doğal güzellikleri ile kültürel ve sosyal dokusu ile dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. İzmir eşsizdir. Bizler bu eşsiz şehrin evlatları olarak kentimizi daha ileriye taşıma sorumluluğuna sahibiyiz. İzmir için dertlenmek ve ileriye taşıma arzusu içindeyiz. Hamd olsun rabbim bize gençliğimizden itibaren güzeller güzeli kentimize hizmet etme fırsatı verdi. Şimdi de inşallah bu şehrin şehri emini olmaya talibiz. İzmir'in ekonomik kalkınmasında iş insanlarımızın rolü, önemi paha biçilemez. Yenilikçi fikirleriniz, yatırımlarınız ile şehrimizin sosyoekonomik yapısını her gün güçlendiriyorsunuz. İzmir'in sadece ulusal değil uluslararası yapıda rekabet edilebilirliğini arttırıyorsunuz. 1 Nisan sabahında iş dünyamızın önünü açacak politikaları hayat geçirmeyi taahhüt ediyorum. Şehrimizi kalkındırmak hepimizin önem verdiği hususlardan biridir. Gençlerimiz de en önemli kaynaklarımızdandır. Gençlerin yenilikçi bakış açısı şehrimizin kalkınmasında büyük rol oynayacak.  Özellikle liman arkası ile yüksek teknolojiyi entegre ederek ileri teknoloji vadisi oluşturma hedefimiz vardır. İzmir’in yenilikçi ve sürdürülebilir ekonomik yapıya ulaştırılmasında gençlerimiz lokomotif olacaktır.  Şehrimiz yıllardır maruz kaldığı ihmal yüzünden bugün potansiyelini tam olarak gösterememektedir. İnşallah göreve gelir gelmez bu potansiyeli göstermek için uluslararası yatırımları hayata geçireceğiz" dedi.

TEK BAŞINA YAPMAM KOLAY DEĞİL
Yapılacak projelere de değinen Dağ, "İnanın şehrimizin potansiyeli de enerjisi de gördüğümüzden alamadığımız hizmetlerden ibaret değildir. Bu şehir potansiyeli şayet harekete geçirirse bizim her çeyrek açıklanan ülke büyümesinin 0,5 ile 1 puan daha fazla katkı sağlama imkanı bu şehrin var. Dolayısıyla bunu sizin gibi genç yeni fikirlere atıp yeni yatırım yapma hevesi olan, yatırım yapma iştahı olan gençlerimizle birlikte başaracağız. Şehrin hassasiyetini ve kıymet verdiği hususları koruyacağız ancak şehrin ekonomik büyüyebileceği alanda çalışmaları birlikte yapacağız. Bu alanda hepinizin desteğine ihtiyacım var. 1 Nisan’a kadar destek verirsiniz vermezsiniz onu kastetmiyorum. 1 Nisan sonrası desteğinize ihtiyacım var. Kabuğumuzu kırmak zorundayız. Ben daha farklı lansman yapmak istedim. Benim hayalim daha büyük. Ancak önceliklerimiz, mecburiyetlerimiz bizi buna zorladı. Ben 12'nci sıraya trafiği koymak istemezdim. Ben ilk sıraya ekonomik olarak hangi alanda büyüyeceğizi koymak isterdim. Alsancak limanı ve arkasını bilim vadisi yaparak, oradan Basmane ve Konak’ı… Yani yürüyen bir şehir yapmak. Böyle bir şehri önceliğe almak isterdim. Projelerimi açıklarken ilk sıraya trafiği değil bunu almak isterdim. Ancak önceliğe trafiği aldık. Sonra sosyal belediyecilik, kentsel dönüşüm ve çevreyi aldık. 25 yılda her 5 yılda 5 bin konut dönüşseydi bugün 125 bin konut dönüşmüş olurdu. Bugün 1970’lerde yapılmış ön sokaklarda da değişime ihtiyaç var. Ömrümüz belki yetmez, ancak bu işleri yapmak için benim tek başıma yapmam kolay değil. Bunları hep birlikte başaracağız.Bu şehrin kabuğunu kırma konusunda engel olanlara karşı desteğinize ihtiyacımız olacak. Kentsel dönüşüm yapacağız, tabii ki sesler çıkacak ancak her şeyden öte biz bu şehrin 25-30 yılını planlamak zorundayız" diye konuştu.

 
TFF Süper Kupa tarihini açıkladı
 
İzmir'deki taksilerde 'ATS' dönemi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazo 22 Şubat 2024 Perşembe 11:54

Stat yapmak ne zaman bld.nin görevi oldu?

Yorumu oyla      0      0  
Bulut 22 Şubat 2024 Perşembe 11:14

Tutturmuşlar bir stad sanırsın izmirin tek sorunu stad izmirde deprem tehlikesi kapıda kentsel dönüşüm ve güvenli yapılaşmaya dair hiçbirşey yok. Kentsel dönüşüm olmadığı için de yollar caddeler meydanlarda genişlemiyor. Soruyorum size mr hamza İzmirde deprem olsa aylarca enkaz altından insan çıkaramaz bu hükümet siz hala neyin stadını icraat diye sunuyorsunuz. Kalkınmada öncelikli iller sıralamasında izmiri en sona attığınız için yatırımcı teşvik alabilmek için izmiri değil çevre illerde yatırım yapıyor. Bu durumda nufusa oranla iş gücünde izmiri sona atıyor. Bu durum da iktidarın izmire yönelik bir cezalandırması olarak görülüyor.

Yorumu oyla      1      0  
ABY 22 Şubat 2024 Perşembe 10:21

Stadı sahile yapmayın. Karşıyaka'nın göbeğine beton yığmayın. Stad otoban kenarına, Örnekköy'e yapılmalı. Mevcut saha ise halkın ve gençlerin spor alanı olarak düzenlenmelidir.

Yorumu oyla      1      0  
private35 22 Şubat 2024 Perşembe 08:52

açıkladığınız projelerin yüzde 95 i daha önce binalibey tarafından söylendi, ama tek bir çivi çakılmadı. bu projeler merkezi hükümet tarafından yapılabilir. siz belediye başkanı olsanız bile belediye kaynakları ile yapamazsınız. stat işi de bunlardan bir tanesi.

Yorumu oyla      2      2  
izmirli 21 Şubat 2024 Çarşamba 21:11

sizde protokol camiiyi bitiremediniz hamza bey. :)

Yorumu oyla      4      1  
Alen doğu gencer 21 Şubat 2024 Çarşamba 19:38

5 milyonluk koca şehrin 2032 için stadı yok. maç yapılacak şehirler arasında değil. kapasitesi 12.000 olacak stadı neden tartışma haline getiriyorsunuz sayın Dağ? kaç yıl izmir millet vekilliği yaptınız? neden izmire UEFA maçı oynanacak kadar bir stad kazandıramadınız? neden bu koca şehre butik stadlar yapma peşinde gittiniz? ayıptır yahu ! Atatürk stadı orada ölü gibi yatıyor onu revize etmek için bir çalışmanız olsaydı.

Yorumu oyla      11      2  
Red Kit 21 Şubat 2024 Çarşamba 19:27

2032 yılında yapılacak Avrupa futbol turnuvası maçları için UEFA'ya bildirilen şehirlerin arasında İzmir niye yok?

Yorumu oyla      11      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karantina'ya marina mı geliyor?
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, göreve gelmeleri ...
CHP Büyükşehir Adayı Tugay'dan Göztepe'ye destek müjdesi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. ...
TİP'in Kadıköy adayı belli oldu!
TİP Genel Başkanı Erkan Baş "Kadıköy'de seçimlere Genel Başkan Yardımcımız ...
 
Bayraklı Adayı Önal'dan belediye işçilerine ziyaret!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, günün ilk buluşmasında ...
CHP'den DEM Parti'ye tepki!
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, DEM Parti'nin ...
Çiğli adayı Yıldız'dan liste yorumu: Kadının izi varsa, zor kolaydır!
Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, meclis üyeleri adayları ...
 
Gökhan Zan: Çekilmem için rüşvet teklif edildi, mafya tehdit etti
TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, adaylıktan çekilmesi ...
Erdoğan: Ne tecrübeleri ne eserleri var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar'da "14-28 Mayıs seçimlerinde milletin ...
Özfatura’nın oğlu meclis üyesi adayı!
İki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Burhan Özfatura’nın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva