HABERLER>GÜNCEL
22 Eylül 2021 Çarşamba - 14:29

Çorlu tren faciasında rekor tazminat!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 8 Temmuz 2018'de 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasında yaralanan Zeynep Aydıncı, Sinem Topçu ve Yeliz Karakaş'ın 'maddi ve manevi tazminat' davalarında flaş gelişme yaşandı. Dava sürerken Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile uzlaşı sağlandı. Bilirkişi raporu ile kusurlu bulunan TCDD, 3 kişiye toplam 1 milyon 471 bin TL tazminat ödedi

Çorlu tren faciasında rekor tazminat!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonunda TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında dava açıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU İLE TCDD KUSURLU BULUNDU
Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan açılan davada sanıklar hakkında 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis talep edildi. Dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda TCDD birimleri kusurlu bulundu.

3 YOLCUYA REKOR TAZMİNAT
Kazada yaralanan Zeynep Aydıncı'nın İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, Sinem Topçu'nun Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi'ne açtığı maddi ve manevi tazminat davası sürerken, avukatlar Ferda Sevim ile Bilal Sayın, TCDD ile iletişime geçti. Yapılan görüşmede kazada birimleri kusurlu bulunan TCDD ile uzlaşı sağlandı. TCDD ayrıca dava için avukatı aracılığıyla ihtar çeken Yeliz Karakaş ile de anlaşma sağladı.

Dava bitmeden yapılan uzlaşı sonucu TCDD, Sinep Topçu, Zeynep Aydıncı ve Yeliz Karakaş'a 1 milyon 471 bin TL tazminat ödemesi yaptı. Avukatları eşliğinde tazminat bedelini teslim alan Zeynep Aydıncı ile Sinep Topçu davadan çekilirken, Yeliz Karakaş da davadan vazgeçti.

'DAVA BİTMEKSİZİN UZLAŞMA SAĞLADIK'
Avukat Ferda Sevim, tren kazasından Zeynep Aydıncı, Sinem Topçu ve Yeliz Karakaş'ın yaralı olarak kurtulduğunu hatırlatarak, "Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ceza yargılamasında TCDD'nin kusurlu bulunmasının akabinde müvekkillerimizin maddi ve manevi tazminat davasını sonlandırmış olduk. TCDD bu kişilerin tazminat haklarını sulh yoluyla ödedi. Yaklaşık 1,5 milyon TL'ye yakın tazminat ödendi. Sakatlık oranının tespit edilmesinin akabinde TCDD ile iletişime geçip bu kişilerin haklarını kısa sürede sulh yoluna giderek, dava bitmeksizin uzlaşma sağladık" dedi.

Ferda Sevim, Çorlu tren kazasında yaralanan bazı kişilere daha önce tazminat ödemesi yapıldığını ancak bu kadar yüksek oranda olmadığını söyledi. Sevim, kazadan yaralı kurtulanlardan 9 yolcunun tazminat süreçlerini de takip ettiklerini belirtti.

'HERKES MÜCADELESİNE DEVAM ETSİN, PES ETMESİN'
Sinem Topçu, annesi, teyzesi ve kuzeni ile birlikte trende bulunduğunu söyleyerek, "Annem ve ben ağır yaralıydık, o yüzden 10 gün hastanede kaldık. Annem ile birlikte kazadan sonra dışarı çıkmaya çok zorlanıyorduk. Bu yüzden terapi desteği aldık. Hastaneden sonra davaya dahil sürecimiz başladı. Benim davam kapandı çok şükür. Ben de tazminat kazandım. Umarım herkes mücadelesine devam eder. Bu yolda kimse pes etmesin" dedi.

'KAZADAN ÖNCE ÇALIŞIYORDUM, ŞİMDİ ÇALIŞAMIYORUM'
Zeynep Aydıncı ise, kazada eşi ve çocuğu ile yaralandığını belirterek, "8 aylık bir hastane sürecim oldu. Bunun 3 ayı yoğun bakım oldu. Kazadan sonra ailecek yıprandık. Yavaş yavaş yürümeye başlayabildim. Kazadan önce çalışıyordum; ama şimdi çalışamıyorum. Şikayetçi olduk ve tazminatlarımızı aldık" diye konuştu.

'ÇOK ETKİLENDİM HALA İLAÇ KULLANIYORUM'
Yeliz Karakaş da eşiyle kazada yaralandığını anlatarak, "Psikolojik olarak çok etkilendim hala ilaç kullanıyorum. Uzun yolculuğa çıktığımda çok korkuyorum, titreyerek geliyorum. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kısa sürede sonuçlandı, bu kadar çabuk sonuçlanacağını tahmin etmiyorduk. Kazada diğer yaralanan arkadaşlarımız da haklarını savunsunlar. Benim tanıdığım hala şikayetçi olmayan çok insan var" dedi.

 
Başkan Eriş: Çamyayla barbunyasıyla meşhur, mermeriyle değil!
 
Karşıyaka'da şok! Haciz memurları potaları sökmeye kalktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümitcan'ın kanında uyuşturucu çıktı!
Ankara'da, Esra Hankulu'nun (25) şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma ...
İzmir böyle vahşet görmedi... 104 bıçak darbesi sonrası sigara keyfi!
İzmir'in Buca ilçesinde, geçen 29 Ağustos'ta dini nikahlı birlikte yaşadığı ...
Yunanistan rahat durmuyor... Ege Denizi'nde telsizli provokasyon!
Yunanistan'ın yayımladığı NAVTEX'le Türk kıta sahanlığına girme girişimi ...
 
İkinci Çevre Yolu Projesi’nden tarih çıktı!
İzmir'in en büyük projeleri arasında yer alan İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu ...
Sahte çeklerle 38 milyon TL'lik dolandırıcılık!
Adana'da sahte çek ve paravan şirketlerle piyasayı ve bir bankayı 37 milyon ...
PSAKD: Cemevlerimizin kapılarını ücretsiz tüm öğrencilerimize açıyoruz
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, ...
 
Kurum'dan 'Paris İklim Anlaşması' açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Paris İklim Anlaşması'nın ekim ...
İzmir'de motosiklet sürücüsünün acı sonu
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, kontrolden çıkan motosikletin devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti.
Elektronik atıklardan altın kazanıyor
Antalya'da Cemil Şahin (38) ve Haluk Arlı (32), evlerinde elektronik atıklardan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva