HABERLER>DÜNYADAN
28 Eylül 2022 Çarşamba - 12:25

Çocuklarına unvan bekleyen Harry ile Meghan'a şok: 'Rütbeleri' indirildi

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümüyle birlikte İngiliz kraliyet ailesinde, aslında bazıları beklenen büyük değişimler yaşanıyor. Öncelikle 2. Elizabeth'in ilk sıradaki veliahtı, yılların "Prens Charles'ı", 73 yaşında, Kral 3. Charles adıyla tahta çıktı. Eşi Camilla, Konsort Kraliçe oldu. Ardından taht için Charles'tan sonra gelen William, veliaht prenslerin taşıdığı Galler Prensi unvanını aldı. Kral Charles'ın ilk açıklamasından anlaşıldığı üzere karısı Kate Middleton da Galler Prensesi oldu. Buraya kadar olup bitenler zaten beklenen gelişmeler.

Çocuklarına unvan bekleyen Harry ile Meghan a şok:  Rütbeleri  indirildi

GERİLİM, BAŞKA NOKTALARA MI TAŞINIYOR?
Fakat aileyle ilgili öyle bir gelişme yaşandı ki herkesi değilse de bazı kişileri büyük bir hayal kırıklığına uğratabilir. Tahttaki hükümdarın torunu oldukları için çocukları Archie ve Lilibet için "prens" ve "prenses" unvanı bekleyen Prens Harry ile eşi Meghan Markle'ın "rütbeleri indirildi." Bu gelişme, aile ile Harry ve Meghan arasındaki gerilimin başka bir boyuta taşındığı iddialarına neden oldu. 

ANDREW'NUN BİR SIRA ÜSTÜNDE YER ALDILAR
Harry ile Meghan, kraliyet ailesinin üyelerini tanıtan resmi web sitesinde arka sıralara indirildi. Sitede, Prens Harry ile Meghan Markle'ın, evliliklerinden sonra Kraliçe tarafından hediye olarak verilen Sussex Dükü ve Sussex Düşesi unvanlarını korudukları görülüyor. Fakat çift, sitede adı cinsel taciz skandalına karışan Prens Andrew'nun sadece bir sıra yukarısında yer aldı.

GEÇMİŞTE WILLIAM İLE KATE'İN HEMEN ARDINDA YER ALIYORLARDI

2020 yılında aileden ayrılık kararını açıklamadan önce aynı internet sitesinde Harry ile Meghan, Prens William ile Kate Middleton'ın hemen ardında yer alıyordu. İşte bu yüzden bu yeni durum, kraliyet uzmanları tarafından "rütbeleri indirildi" şeklinde yorumlandı.

'TEN RENGİ' SÖZLERİ OLAY OLMUŞTU
Harry ile Meghan'ın çocukları Archie ile Lilibet, dünyaya geldikleri zaman sanıldığı gibi "prens" ya da "prenses" unvanı alamıyordu.Meghan Markle bu durumu, kendi yarı Afro Amerikalı kökenlerine bağlamıştı. Oprah Winfrey'e eşiyle birlikte verdiği röportajda "Bebeğimin ten rengini merak eden ve bu konuda yorum yapan kıdemli bir aile üyesi vardı. Bu yüzden oğluma "prens" unvanı verilmedi" şeklinde konuştu.Onun bu sözleri de İngiliz kraliyet ailesini, her zamankinden çok daha fazla "ırkçılık" iddialarının odağına yerleştirdi. Her ne kadar Markle, bunun ayrımcılık, ırkçılık olduğunu ima etse de aslında Archie'nin "prens" kardeşi Lilibet'in de "prenses" unvanı almamasının nedeni başka.

KRAL BEŞİNCİ GEORGE'UN KOYDUĞU KURAL
Bu durum, Kral Beşinci George'un 1917 yılında yayınladığı bir kraliyet beratından kaynaklanıyor. Beşinci George'un kararına göre, aile üyelerinin unvan alması için belli kurallar getirildi. Buna hangi üyelerin HRH (His Royal Highness- Her Royal Highness -yani "Ekselansları", "Majesteleri") unvanlarını taşıyacağı da dahil.

TORUN ÇOCUKLARININ DURUMU BU BERATLA BELİRLENDİ
Beşinci George'un bu beratına göreo dönemde "veliaht" olan Galler Prensi'nin en büyük oğlunun büyük çocuğu dışında, hükümdarın torun çocukları,"prens" ya da "prenses" unvanı alamıyor. İşte Prens William'ın en büyük oğlu George bu yüzden doğuştan "prens". 

KRALİÇE DEĞİŞİKLİK YAPTI
Aslında Beşinci George'un koyduğu bu kurala göre kardeşlerinin de "prens" ya da "prenses" unvanı taşımaması gerekiyordu. Fakat Kraliçe, 2012'de yayınladığı kraliyet beratı ile William'ın bütün çocuklarına bu unvanları taşıma hakkı verdi. Bu çocuklar aynı zamanda "HRH" şeklinde hitap edilme hakkına da yine Elizabeth'in bu beratıyla sahip oldu.

KARARI CHARLES VERECEK
Beşinci George'un 1917 tarihli beratına göre Harry ile Meghan'ın oğlu Archie'nin de aslında "prens" olma hakkı var. Aynı şekilde kızları Lilibet de "prenses" olabilir. Fakat bunun için belli kuralların yerine gelmesi gerekiyor. Bu unvan için Charles'ın kral olarak tahta geçmesi gerekiyordu.Şimdi, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden sonra tahta geçen Kral 3. Charles'ın, bu iki torunu için unvan taşımaları kararını verip vermeyeceği merak ediliyor. Beşinci George beratına göre dedeleri tahta çıkınca bu iki çocuğun da unvan alması gerek. Fakat, Harry ile Meghan çalışan kraliyet ailesi üyeliğinden ayrıldıkları için bu konuda son kararı Charles verecek gibi görünüyor.

HÜKÜMDAR TORUNU OLARAK ONLAR DOĞUŞTAN PRENSES
Bu arada Prens Andrew'un Sarah Ferguson ile evliliğinden dünyaya gelen kızları Beatrice ile Eugenie doğuştan prenses unvanı taşıyor. Bunun nedeni ise hükümdarın torunu olmaları. Her iki prensesin çocukları da İngiliz kraliyet ailesinden kaynaklanan herhangi bir unvan taşımıyor.

EN KÜÇÜK TORUNLARIN UNVANI YOK
Kraliçe'nin en küçük oğlu Prens Edward ile Sophie Rhys Jones'un çocukları Louise ile James ise prens ya da prenses unvanı taşımıyor. Louise "Lady" olarak James de Severn Vikontu olarak biliniyor.Her iki çocuk da monarkın yani Kraliçe'nin torunu olarak hakları olan Büyük Britanya prensi veya prensesi unvanını ve buna bağlı olan hitap şekli "Yüce Majesteleri" 'ni kullanabilirler. Fakat daha evlilik yapılırken prens Edward'ın çocuklarının "Yüce Majeste" unvanını taşımayacakları kararlaştırıldı. Onlar daha çok Wessex kontu unvanından gelen nezaket unvanını taşıyorlar. Bu sebeple kızlarına leydi Louise Windsor diye hitap ediliyor, oğulları ise vikont Severn unvanını taşıyor. 

Bu arada bir hatırlatma daha.. Kraliçe'nin tek kızı Prenses Anne, aile içinde hükümdarın çocuğu olarak yüksek unvanlara sahip. Fakat iki çocuğu Zara Tindall ve Peter Phillips'in herhangi bir unvanı yok. 

 
Çiftçi kadının acı ölümü... Traktör altında can verdi!
 
Altınordu Kürşad'ın cezası için Tahkim Kurulu'na gitti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAKAN 28 Eylül 2022 Çarşamba 15:30

Herry sen bizim kalbimizde ki kralsın.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa Birliği'nden Rusya’ya referandum kınaması
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ...
BM'den Yemen'deki ateşkesi uzatma çağrısı
Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Yemen'de 2 Ekim'de ...
Kanada'dan referandum kararı: Tanımıyoruz
Kanada Başbakanı Trudeau, Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki ...
 
ABD'de kasırga nedeniyle 2,5 milyon kişiye tahliye emri!
ABD'nin Florida eyaletinin Meksika Körfezine kıyısı olan bölgelerinde ...
Kasırganın vurduğu ülkede elektrikler kesildi
Karayiplerde bir ada ülkesi Küba'da, Ian Kasırgası'nın etkili olması nedeniyle ...
Almanya'dan kritik nükleer santral kararı
Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın kalan ...
 
ABD'den Yunanistan ve Türkiye’ye diyalog çağrısı!
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Türkiye ...
İsrail'den Ukrayna referandumu kararı!
İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın doğusunda ...
NATO'dan Rusya'ya tehdit: Ciddi sonuçları olacak
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Putin'den nükleer retoriği tekrar tekrar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva