HABERLER>GÜNCEL
6 Ekim 2020 Salı - 15:51

Çocuklarına cinsel istismardan yargılanan babaya 43 yıl hapis

Konya'da oğlu ile kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan A.K., 43 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Olay, birbirlerinden habersiz şekilde babalarının cinsel istismarına uğrayan iki kardeşin durumu annelerine anlatması üzerine ortaya çıktı.

Çocuklarına cinsel istismardan yargılanan babaya 43 yıl hapis

2 yıl önce aralık ayında 13 yaşında kız çocuğu, 15 yaşındaki ağabeyine, babası A.K.’nin (43) kendisine 7 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Ağabey de annesi Z.K.’ye kardeşinin durumunu anlatarak, babasının kendisine de 11 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunduğunu söylemesi üzerine anne Z.K. de 21 Ocak 2019 tarihinde jandarmaya giderek, eşi A.K.’nın çocuklarına cinsel istismarda bulunduğunu söyleyip, şikayetçi oldu.

BABA TUTUKLANDI 
Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan A.K. hakkında, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun cinsel istismarı' suçlarından dava açıldı. 2 çocuk da devlet korumasına alındı.

‘EŞİM, ALDATMA OLAYINI KAPATMAK İÇİN İFTİRA ATTI’
Sanık A.K., Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde daha önceki duruşmalarda suçlamaları kabul etmeyip, eşinin kendisine iftira attığını öne sürdü. Eşinin kendisini aldattığını iddia eden A.K., ''Ben çocuklarım için eşimden ayrılmadım. Eşim, aldatma olayını kapatmak için bu iftirayı atmıştır'' dedi. Cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kızının tiki olduğunu ve vücuduna dokundurtmadığını ileri süren A.K., ''Kızımın tiki vardır. Kesinlikle kendi vücuduna dokundurtmaz. Annesinin baskısıyla aleyhime beyan vermiştir'' diye konuştu. 

BABA SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Bugün son kez hakim karşısına çıkan A.K., savunmasında daha önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, ''Çocuklarımı bana karşı kışkırtarak, onur ve haysiyetimi zedeleyici iftirada bulunan Z.K.'nin asıl olarak cezalandırılması gerekmektedir. Adalete güveniyorum. Adalete güvendiğimden, olayın ortaya çıkması için kendim gittim, karakola teslim oldum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum'' dedi. 

Cumhuriyet Savcılığı da mütalaasında, kardeş olan mağdurların beyanlarının samimi ve tutarlı olduğunu, mağdur çocukların öz babasına karşı iftira atmalarına sebep olacak herhangi bir husumetin dosyaya yansımadığını ve A.K. hakkındaki suçlamaların sabit olduğunu belirtti. 

Mahkeme heyeti de A.K.'yi erkek çocuğuna yönelik ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarında mağdurun babası olması nedeniyle cezası artırılıp, takdir indirimi kullanılarak 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet A.K.'nın kızına yönelik 'çocuğun cinsel istismarı’ suçundan da aynı şekilde cezası artırılıp, takdir indirimi kullanılarak 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verdi.   

TAKDİR İNDİRİMİNE TEPKİ
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) üyeleri de aileye destek olmak için duruşma sonuna kadar adliye binası önünde bekledi. Derneğin avukatlarından Ahmet Emre Horzum, mahkemenin takdir indirimi uygulamasına tepki gösterdi. Horzum, ''Bu tarz olaylarda takdir indirimi uygulanmasını kabul etmiyoruz. O yüzden İstinaf'a başvuracağız. Biz, bugün burada olmasaydık, maalesef sanık tarafından aile baskı altına alınacak ve belki de bu karar çıkmayacaktı'' dedi. (DHA)

 
İzmirli iş insanı hayata gözlerini yumdu
 
Kerkük'te polise saldırı: 4 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kurum’dan ‘İnciraltı’ mesajı: Katılımcılık vurgusu!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İnciraltı planları ile ilgili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'a tepki gösterdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, ...
Cezaevindeki vahşette ceza belli oldu
Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuşta, kendisi gibi hükümlü olan Fırat ...
 
'Avcı' lakaplı seri katilin cezasına onama
Kayseri'de aralarında kardeşinin de bulunduğu 7 kişiyi öldüren, tahliye ...
Kolombiya'dan gelen gemide 228 kilo kokain ele geçirildi
İstanbul Ambarlı Limanı'na Kolombiya'dan gelen gemide gübre içerisine ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile video konferans görüşmesi ...
 
Çavuşoğlu: 'Böyle gitmeyeceğini tüm dünya anlamalıdır'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye yaptığı ...
Vali açıkladı: Vakalar kontrol altına alınamıyor
Bolu Valisi Ahmet Ümit, koronavirüs bulaşının önlenmesi için aile ziyaretlerinin ...
Tire'de 15 gün önce kazada yaralanan genç kurtarılamadı
İzmir'in Tire ilçesinde 15 gün önce trafik kazasında yaralanan 28 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva