HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2022 Pazartesi - 18:02

Çıray’dan çarpıcı Büyükşehir değerlendirmesi: Sadece İYİ Partililer değil, CHP’liler de eleştiriyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hizmet açısından değerlendiren İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, başarı ve başarısızlıkların genel seçimlerden sonra belirlenmesinin daha iyi olacağını söyledi. İzmir’in trafik ve kentsel dönüşüm sorunlarının daha ön planda olduğunu vurgulayan Çıray, İzmir’deki çalışmalara yönelik “Sadece İYİ Partililer değil, CHP’liler içerisinden de eleştiriler geliyor” ifadelerini kullandı.

Çıray’dan çarpıcı Büyükşehir değerlendirmesi: Sadece İYİ Partililer değil, CHP’liler de eleştiriyor!

EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, SonSöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Çıray, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Genel siyaset değerlendirmelerinin yanı sıra İzmir özelinde son zamanlarda gündeme oturan konulara dair açıklamalar yapan Çıray, hükümetin yatırım programlarından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetine; önümüzdeki yerel seçimlerde İYİ Parti’nin izleyeceği yoldan, Millet İttifakının durumuna kadar değerlendirmelerde bulundu.

KENTİN BAŞARISINI GENEL SEÇİMDEN SONRA KONUŞMALIYIZ

3 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in performansının İYİ Parti perspektifinden değerlendirmesini yapan Çıray, “İstanbul, Ankara ve başka büyük illerde ittifaktaki ortak adaylar üzerinden yürüme söz konusuydu ama İzmir’de CHP’nin buna ihtiyacı olmadığı için diğer illerde olduğu gibi bir ittifak anlayışı burada hakim olmadı. Sadece İYİ Partililer değil, CHP’liler içerisinden de eleştiriler geliyor. Bu işin tabiatında vardır. Bence yerel yönetimleri, genel seçimleri geçtikten sonra konuşmamız lazım. Öyle bugün aldıkları kararların sonuçları da ortaya çıkacak. Başarı ve başarısızlıkları hakkında not vermek daha iyi ve kolay olacaktır. Hem Türkiye’nin içinden geçtiği durum nedeniyle hem de siyasi iktidarın Millet İttifakı’nı çatlatmak için aradığı sebebi vermemek için şuan çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Benim tavsiyem vatandaşlar genel iktidarla yerel iktidarı beraber değerlendirmemeliler. Çünkü genelle yerel siyaset arasında çok büyük fark var. 5 tane belediyeyle çok başarılı olabilirsin, 2 belediyeyle çok başarısız da olabilirsin. İcraatların sonuçlarını biraz daha görmek lazım” şeklinde konuştu.

İZMİR’İ KÖY GÖRÜNTÜSÜNDEN ÇIKARMAMIZ LAZIM

İzmir’le ve İzmirliye verilen hizmetle ilgili kendisine ulaşan sorunları açıklayan Çıray, İzmir’de en büyük iki sorunun varlığına değinerek “Trafik sorunu ve kentsel dönüşüm... Bu nasıl yapılacaksa yapılması lazım. İzmir’in büyük bir köy görüntüsünden, gecekondu şehri görüntüsünden çıkarmamız lazım. En çok talepler bu noktada geliyor. Vatandaşlar estetik bir ortamda yaşamak istiyorlar. Bana gelen sorunlar bu. Çok da zor işler değil” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ BİR DAHA Kİ SEÇİMLERE ADAY ÇIKARMALI

2024 Yerel Seçimleri’nde İYİ Parti’nin İzmir’de, gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediye seçimlerinde Millet İttifakı içinde mi yer alacakları yoksa ayrı aday mı çıkaracakları sorusunu değerlendiren Çıray “Şahsi görüşüm; İYİ Parti bir daha ki seçimlere aday çıkarmalı. Çünkü artık partileşme sürecini aşıyor ve gücü gittikçe artıyor. O günün şartlarına bir daha bakılacak tabii. Her siyasi partinin hakkı var ve o hakkı kullanmalı. İddia sahibi olmalı. Cumhur İttifakı dışında bu ittifaklar hiçbir parti için ihtiyaç olmasa gönüllü kurulmuş ittifaklar değildir. Öyle bir seçim sistemi getirdi ki bu ucube sistem... Seçim ittifaklarını mecburi kıldı. Çünkü başka türlü karşı tarafa başarı sağlama şansınız yok. Eğer bir önceki seçimde ittifak kurmamış olsaydık yaklaşık 60 milletvekili daha karşı tarafta olacaktı ve anayasayı değiştirebilme hakkına sahip olacaktı. O yüzden çok önemli... Bir de parlamenter sisteme dönmek için önemli. Bu gerçekleşene kadar ittifaklara mahkumuz...” sözlerini ekledi.

SİYASİ İKTİDAR İZMİR VE İZMİRLİDEN HOŞLANMIYOR

2022 yılı Kamu Yatırımları Programı’nın açıklanmasından sonra alevlenen ‘İzmir verdiği vergilerin karşılığında hükümetten yeterli hizmet almıyor’ iddialarını yanıtlayan Çıray, hükümetin İzmir’e iyi bakmadığını söyleyerek “İzmir iktidar süreci boyunca demokrasi ve özgürlük için hiç ara vermeden direnebilmiş adeta tek şehir. Bu ucube sisteme de hayır diyebilen bir yer burası... ‘İzmir medeniyeti’ diye bir şey var. Öyle büyük şey ki bu; insanlar buraya hangi ilden gelirse gelsin 6 ay içinde buranın üyesi oluyorlar. Çok değişik bir kültür burası. Bunu hazmetme kabiliyeti ilk kurşunu sıkan ve kurtuluşun teyit edildiği 9 Eylül’ü yaşayan il olmasından kaynaklanıyor olabilir. Farklı bir ruh var. Dolayısıyla bundan rahatsızlar. İzmir’in hak ettiğini almadığın biliyoruz. Tabi siyasi iktidarlar zenginden alıp fakire vererek bu ülkeyi kalkındırırlar ama siyasi iktidar İzmir’den ve İzmirlilerden hoşlanmıyor. Hoşlanmadığı da buraya yapılan ödeneklerden, belediye başkanlarına gösterilen zorluklardan görülüyor. Bir önceki Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çektiklerini hatırlarsak... Saçma sapan davalarla yıllarca uğraştırdılar. Bu hadiseyi böyle görüyorum” şeklinde konuştu.

 
Deniz Poyraz'ın katilinden şok ifadeler: Erken gelmiş olsaydım kan su gibi akacaktı!
 
Bergama'ya doğal gaz müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haydar haydar 25 Ocak 2022 Salı 08:45

muhteşem fikir kesinlikle aday çıkarmalısınız. izmirli sizleri kurtarıcı olarak bekliyor...

Yorumu oyla      3      6  
Oğulcan 25 Ocak 2022 Salı 08:17

Biz eleştirince susturuyorlar sayın vekilim... Ona ne diyeceksiniz?

Yorumu oyla      3      3  
SOKAK 25 Ocak 2022 Salı 08:10

Ortaya 1/2 ( bir buçuk) açıklaması. Ne şiş ne kebap yansın, oda olsun bu da olsun ama torba dolsun açıklamasına güzel bir örnek.

Yorumu oyla      3      3  
menemenli 24 Ocak 2022 Pazartesi 23:23

bizim sayemizde parti kurdunuz mecliste grup kurdunuz belediyelerde bşk yardımcılığı şirketinde genel müdürlük daire başkanlığı yapıyonuz hala söyleniyonuz

Yorumu oyla      4      4  
Vatandaş 24 Ocak 2022 Pazartesi 20:26

Sayın Çıray uzun zamandır siyaset içinde ve aynı zamanda ızmirli olarak izmir'e şu hizmetlerin gelmesinde rolüm oldu diyebilmeniz var mı? Yok çünkü seçilme derdinde olduğunuzu biliyor halk...

Yorumu oyla      6      4  
Canpolat 24 Ocak 2022 Pazartesi 19:57

İşte buuu, büyükşehir bel.başkanlığı gömleği başta Tunç Soyer olmak üzere, Chp yede büyük gelmiştir. Bu gömlek inşallah hak edene yakışacaktır...

Yorumu oyla      4      4  
yavuz yüksel 24 Ocak 2022 Pazartesi 18:20

Sayın Çıray gelecek seçim için kendisini BB'na hazırlandığı anlaşılıyor

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaya: Torbalı’da 6 yeni okul hizmete girecek
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir'in Torbalı ilçesinde ...
CHP Gençlik Kolları'ndan Yücel'e ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu İzmir’de ...
HDP'li Güzel hakkında yeni fezleke
HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında 'terör örgütü üyeliği' ve 'terörün ...
 
Millet İttifakı Şükürer'e ateş püskürdü!
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek ...
İYİ Partili Çıray’dan Uğur Dündar çıkışı: Yazı yazdıracak babayiğit...
İYİ Parti İzmir Milletvekili  Dr. Aytun Çıray Sözcü Gazetesi Yazarı Gazeteci ...
AK Parti İzmir, Kabaş için suç duyurusunda bulundu... 'Aciz zihniyet...'
AK Parti İzmir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan ...
 
İzmirli vekil istifasını duyurdu!
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi, partisindeki ...
CHP'li Polat'tan Mumcu mesajı: Işığı hala karanlıkları yırtıyor
Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin yıl dönümü ile ilgili açıklama ...
Cumhur İttifakı'ndan Şükürer'e sert tepki: 'Lordlar meclisi' gereğini yapsın!
İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer’in bir röportajında İzmir’de yaşayan muhacirlere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva