HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2022 Perşembe - 14:18

Çiğlili gençler 'biz de varız' dedi

Çiğli Belediyesi tarafından, çocuklara ve gençlere çevre kirliliğiyle mücadele farkındalığı kazandırmak amacıyla düzenlenen "Pandemide Çevrenin Önemi" temalı ödüllü resim yarışması tamamlandı.

Çiğlili gençler  biz de varız  dedi

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce Çiğli'de bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim alan öğrencilere yönelik düzenlenen "Pandemide Çevrenin Önemi" temalı resim yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. 6 kategoride 118 resmin mücadele ettiği yarışmanın kazananları seçici kurul değerlendirmesi sonucunda belli oldu. Kategorilerinde ilk üç sıraya giren yarışmacılar, ödüllerini Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda düzenlenen törende Başkan Utku Gümrükçü’den aldı.

Ödüller sahiplerini buldu

Anaokulu kategorisinde sırasıyla ilk üç sıraya giren Duru Parlak, Ekin İşçi ve Elvin Elis Erdoğan’a Akıl ve Zeka Oyunları Seti, İlkokul 1. ve 2. sınıf kategorisinde sırasıyla ilk sıraya giren Meriç Karakır’a tablet, Mina Fidan’a Akıl ve Zeka Oyunları Seti, Beste Gültekin’e 250 TL’lik kırtasiye hediye çeki, ilkokul 3. ve 4. sınıf kategorisinde sırasıyla ilk sıraya giren Emir Şahin’e tablet, Zeynep İclal Aydın’a Akıl ve Zeka Oyunları Seti, Nihat Çetintürk’e 250 TL’lik kırtasiye hediye çeki, ortaokul 5. ve 6. sınıf kategorisinde sırasıyla ilk üç sıraya giren Zeynep Meral’e tablet, Aynur Mısra Gergün’e Akıl ve Zeka Oyunları Seti, Elif Su Özder’e 250 TL’lik kırtasiye hediye çeki, ortaokul 7. ve 8. sınıf kategorisinde sırasıyla ilk üç sıraya giren Arda Zirek’e tablet, Beyza Gündeç’e Akıl ve Zeka Oyunları Seti, Tuna Mehmet Tülü’ye 250 TL’lik kırtasiye hediye çeki, lise kategorisinde sırasıyla ilk üç sıraya giren Betül Öztürk’e tablet, Sinem Oral’a Akıl ve Zeka Oyunları Seti, Duygu Kabadayı’ya ise 250 TL’lik kırtasiye hediye çeki verildi.

Eserler sergilendi

Seçici kurul üyeleri tarafından sergilenmeye değer görülen eserler iki gün boyunca Fakir Baykurt Fuaye Alanında sanatseverlerle buluşacak. Başkan Gümrükçü, Çiğlili vatandaşlar ile birlikte sergiyi gezerek resimleri çizen öğrencilerle eserleriyle ilgili sohbet etti.

Başkan Gümrükçü: "Gençlerimizin ilgisi umut verici"

Çevre kirliliğiyle mücadele konusunda çocukların ve gençlerin farkındalığını artırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Gümrükçü, “Çevre kirliliği konusu en çok çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgilendiriyor. Bu şekilde doğaya zarar vererek ve doğal kaynaklarımızı bilinçsizce tüketerek yaşamaya devam edersek maalesef onlara yaşanabilir bir gelecek bırakamayız. Şu anki durumu ve muhtemel sonuçlarını anlatarak onları da bu mücadelenin bir parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda ödüllü bir resim yarışması düzenledik. Birbirinden güzel ve anlamlı eserler ortaya çıktı. Çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgisi çevre kirliliğiyle mücadeleye olan inancımızı pekiştirdi. Çocuklarını doğa ve çevre dostu bir bilinçle yetiştiren ebeveynlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Hepimizin ortak değeri olan doğayı hep birlikte mücadele ederek koruyacağız ve yaşatacağız” diye konuştu.

 
Menemenspor'a kayyum davasında karar verildi!
 
Erdoğan'dan belediyelere 'barınak' talimatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da engelli vatandaşlarla anlamlı proje!
Aydın Büyükşehir Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda, engelli ...
Portekiz Büyükelçisi’ne Terra Madre daveti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Portekiz’in Ankara Büyükelçisi ...
Aydın'ın yolları yenileniyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi vatandaşların yaşam konforunu arttırmak için ...
 
Bayraklı ‘yeni kent meydanına’ kavuşuyor
Bayraklı’ya büyük ve modern bir Kent Meydanı kazandırmak isteyen Bayraklı ...
4. Tasting Alaçatı başlıyor!
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Tasting Alaçatı 27-28-29 Mayıs tarihleri arasında ...
Torbalı'da tiyatro ziyafeti
Torbalı Belediyesi iki akşam boyunca ilçe sakinlerine tiyatro ziyafeti ...
 
Büyükşehir çalışıyor... Aydın'ın altyapısı yenileniyor!
Aydın’ın altyapısını daha modern hale getirmek için 2014 yılında bu yana ...
İZELMAN öğretmenlerinden çocuklara hikaye kitapları
Yirmi yıllık anaokulu işletmeciliği deneyimini yayıncılığa taşıyan İZELMAN ...
İzmir'de Bergen filminin ücretsiz gösterimleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kadına şiddet konusundaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva