HABERLER>İŞ DÜNYASI
4 Kasım 2021 Perşembe - 10:14

Çiğli’ye prestij ödülü

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile Çiğli Belediyesi işbirliğinde ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Şehircilik Ana Bilim Dalı, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mercan Efe Güney'in yürütücülüğünde hayata geçirilen ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı” projesi, Türkiye’nin önde gelen şehircilik uygulama ödüllerinden olan Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü 2021 Yarışması’nda özendirme kategorisinde ödüle layık görüldü.

Çiğli’ye prestij ödülü

Uygulama alanı olarak Çiğli’ninKöyiçi Mahallesi seçilen projede, Çiğli Belediyesi tarafından 5 kadın şehir plancısı istihdam edildi. 52 hektarlık alanda, kadın dostu kent planlama ilkeleri doğrultusunda arazi kullanımı, (konut, ticaret, açık ve yeşil alanlar vb) ulaşım (taşıt ve yaya yolları, kaldırım genişlikleri ve yükseklikleri, yol döşemeleri vb), sosyal ve kültürel tesislerin konumu ve erişilebilirliği, açık ve yeşil alanların konum ve büyüklük açısından yeterliği ve kullanım bilgileri, kent mobilyalarının standartları gibi başlıklarda değerlendirmeler yapıldı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen ve 14 farklı projenin değerlendirildiği Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü 2021 Yarışması’ndan ‘özendirme’ kategorisinde ödül alan proje ile ilgili olarak konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Projemiz, kadınların toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle fizik-mekânda yaşadıkları zorlukları bertaraf etmenin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı koymayı hedefliyor. Bu proje ile kadınlarımızın,cinsiyetlerinden kaynaklanan tüm özellikleriyle bir birey olarak kentin her alanında güvenli bir şekilde yaşamasını, çalışabilmesini, kısacası var olabilmesini amaçlıyoruz. Kentlerin, kadın dostu olması gerektiğine ve planlamalarda bu konuya öncelik verilmesine inanıyoruz.Çiğli’deki uygulamamızın Türkiye’nin önde gelen şehircilik ödüllerinden birini almış olması bizi daha da cesaretlendirdi. Projemizi daha da geliştirerek, uygulanabilirliğini artırmayı amaçlıyoruz. Projemizin yürütücüsü Doç. Dr. Mercan Efe Güney’e, sahada çalışan yeni mezun 5 kadın şehir plancımıza, Odamızın kadın meclis üyelerine, Mimarlık Komitemizin kadın üyelerine ve proje ortağımız Çiğli Belediyesi’ne çok teşekkür ederim ”dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de prestij ödülüyle gururlandıklarını belirterek,“Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve mekânsal anlamda kadınların güçlendirilmesi için yerel yönetimlerin üzerine önemli görevler düşüyor. Çiğli Belediyesi olarak, biz de bu bilinçle hizmet ve projeler üretiyoruz. İzmir Ticaret Odası ile birlikte yürüttüğümüz projenin aldığı bu ödül bizleri çok mutlu etti. Gösterdikleri dayanışma ve iş birliğinden dolayı İzmir Ticaret Odası yetkililerine teşekkür ediyorum. Kadınların, hayatın her alanında daha güçlü, özgür ve etkin olması adına destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 
CHP’li Purçu’dan “3 Kuruş” sorusu
 
Konak'ta örnek işbirliği... Can dostlara yardım eli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Başkanı Yorgancılar piyasayı yorumladı: Rekabet gücü azaldı
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, dolardaki artışın üretimin maliyetlerini ...
İzmir'de faaliyetini durdurmuştu... Ev tekstil üretimine başladı!
6 yıl önce ilçedeki mobilya üretimini durduran Erdem Holding ev tekstilinde ...
EİB'in ihracat rakamları 13 milyar doları aştı
Ege İhracatçı Birliklerinin (EİB), ocak-ekim dönemi ihracatı 13 milyar 335 milyon dolara ulaştı.
 
İTB'de gündem: İklim anlaşması
İzmir Ticaret Borsası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 26 Ekim 2021 Salı ...
Başkan Soyer’den KOSBİ’ye destek ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemalpaşa Organize Sanayi ...
MÜSİAD İzmir Başkanı Saygılı'dan Merkez Bankası yorumu
MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Merkez Bankası yönetiminin aldığı ...
 
TTO Başkanı Olgun: Tedarik ve lojistik zinciri koptu!
Meslek komiteleri ortak toplantısında konuşan Torbalı Ticaret Odası Başkanı ...
İZTO'dan asgari ücret çağrısı: Vergiden muaf tutulsun
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, asgari ...
Rekabet Kurulu'ndan, sahibinden.com'a soruşturma
Rekabet Kurulu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva