HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mayıs 2021 Pazartesi - 21:53

Çiğli Meclisi'nden Filistin'e destek

Çiğli Belediye Meclisi’nde tüm partilerin oy birliğiyle kabul edilen ortak bildiri ile Filistin’e saldırılar düzenleyen  İsrail kınandı.

Çiğli Meclisi nden Filistin e destek

Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantı Başkan Utku Gümrükçü yönetiminde gerçekleşti. Belediye meclisinde grubu bulunan CHP, AK Parti ve MHP meclis üyeleri tarafından İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı saldırılar ortak açıklanan metinle kınandı.

Kınama metninde, "İsrail'in Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikalar ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, Ramazan Bayramı'nın hemen arifesinde vahim bir boyut kazandığına dikkat çekilerek,  Mukaddes mekân Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırıların, bebek ve çocuklar dahil çok sayıda masum Filistinli'nin şehit olmasına ve yaralanmasına sebep olduğu ifade edildi. Bergama Belediye Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığın şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, "İsrail'in, yasadışı yerleşimciler lehine Kudüs'ün Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki Filistinlilerin nesillerdir yaşadıkları evlerine el konularak, zorla tahliye edilmelerine yönelik operasyonlarının hukuk dışı ve gayri insani olduğunun bir kere daha altını çiziyoruz. Birleşmiş Milletler'in (BM) uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukuku çerçevesinde yıkım ve tahliyelerin durdurulması; mukaddes mekanların statükosunun korunması için İsrail'e yönelik çağrısına tam destek verdiğimizi ve bu çağrının arkasında bütün BM üyesi ülkelerin kararlılıkla durması gerektiğini belirtiyoruz. Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM), 1967'den bu yana İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs dahil Filistin topraklarında yargı yetkisine sahip bulunduğuna dair kararı, İsrail'in Filistin topraklarında işlemekte olduğu suçlardan dolayı hesap vermesinin ve söz konusu suçların sorumlularının tespit edilmesinin önünü açmıştır. Bu çerçevede, UCM'nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail'e karşı net bir tavır alarak, görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz. İsrail'in, Kudüs'e ilişkin BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu kararları dahil olmak üzere uluslararası hukuka aykırı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha fazla vakit kaybetmeden etkili ve sonuç verici bir şekilde harekete geçmesi için bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Çiğli Belediye Meclisi olarak Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail'in mütecaviz eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye; Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz" denildi.

Belediye Meclis Toplantısı’nda söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, "Mustafa Avdan abimizi kaybedeceğimizi hayal edemiyordum. Kendisi rahatsızken telefonla görüşüyorduk. Şu an Çiğli olarak bir kişi eksik kaldık. Eski Belediye başkanımız Yıldıran Ak abimizin acı kaybını yaşamaktayız.  Kaybedilen kişilerin ailesinin çevresinin acısı bizim acımızdır. Ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulüm hakkında ortak açıklamamızı yaptık. Almanya’nın yaptığı Yahudi soykırımına benzer bir durum bugün İsrail tarafından Filistin halkına yapılmaktadır. Türkiye’de geçmişten beri sağcısı, solcusu bütün herkes Kıbrıs ve Filistin’de yapılan zulümlere ender görülen bir birliktelikle karşı çıkarak tepki göstermiştir.  İsrail’in  Filistin halkına yaptığı bu saldırıları lanetliyoruz” dedi.

 

CHP gurubundan Mustafa Avdan’ın vefat etmesinden dolayı boş kalan meclis üyeliğine yedek birinci sırada bulunan Mustafa Kalkan getirildi.

 
Rusya'dan uçuşlarla ilgili takvim belirlendi
 
Finale ilk adım... 5 gollü maç Altay'ın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de gergin meclis... ‘Freni patlamış Murat 124 gibisin!’
Gaziemir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısında Gaziemir Belediye ...
Selçuk Meclisi'nden İsrail'e kınama!
Efes Selçuk Belediye Meclisi, Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’in önerisiyle ...
Karabağlar Meclisi'nden gündem eğitime destek
Meclis üyeleri, ilçedeki kız öğrenci yurdunda zam yapılmaması yönünde ...
 
CİMER krizi meclis gündeminde: Kedi buradaysa ciğer nerede?
Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın Başkan Mustafa Kayalar’ı CİMER’e ...
Karşıyaka Meclisi'nde Atakent'teki 130 itiraz reddedildi
Atakent Mahallesi'ndeki imar planı notlarına, 1252 bağımsız üyeden 130'unun ...
Konak'ta 'gecikmeli' faaliyet maratonu! 'Oyumuz yüzde 70'
2020 yılı Faaliyet Raporu tartışmaları hakkında kendisine yöneltilen eleştirilere ...
 
Karaburun’da ‘iskele’ tartışması: Başkan Erdoğan'dan detaylı açıklama
Karaburun’da yapılması planlanan yüzer iskele yapımı ile ilgili eleştirilere ...
Bergama Meclisi'nden İsrail’e kınama
Bergama Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hakan ...
Saruhanlı'da esnafa bin lira nakit desteği
Saruhanlı Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine geçici ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva