HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Haziran 2016 Salı - 18:33

Çiğli Meclisi’nde yüksek tansiyon: Rapor ve ortaklık iddiası tartışması!

Belediye Başkanı Arslan ve AK Parti Grubu arasında denetim raporu ve ortaklık iddiası üzerinden gündemde olan tartışma meclise yansıdı. Oturumda AK Parti meclisi terk etme noktasına gelirken Başkan Arslan’dan sert sözler geldi.

Çiğli Meclisi’nde yüksek tansiyon: Rapor ve ortaklık iddiası tartışması!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  Çiğli Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Başkan Hasan Arslan idaresinde gerçekleşti.

Başkan Arslan gün içinde İstanbul’da gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden sivil vatandaşlar ve güvenlik güçleri için toplantıyı saygı duruşuyla başlattı.

Başkan Arslan, “7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan terör süreci her gün vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerimizin şehit olmasıyla devam ediyor. Burada ülkeyi yönetenlere görevler düşüyor.  İnsanlar çocuklarını ellerine kına yakarak askere gönderiyor, tabutla geri geliyor. İçimiz yanıyor, kan ağlıyor. Artık yeter.  Şehitlerimiz için herkesi saygı duruşuna davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ DEMİRKAYA CHP’LİLERİN HEDEFİ OLDU
CHP’li meclis üyeleri AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya’ya basında yaptığı açıklamalarından dolayı eleştiri getirdi. 

CHP’liler, Demirkaya’nın Başkan Arslan ve CHP İl eski Başkanı Ali Engin’le ortaklığı olduğunu iddia etmesi ve bu açıklamayı CHP’li meclis üyelerini şahit göstererek kamuoyuna duyurması hakkında sert konuştu. Demirkaya’nın isim vermesini ve kimseyi zan altında bırakmamasını dile getiren meclis üyeleri aksi taktirde Demirkaya’yı iftiracı olarak ilan edeceklerini belirtti.

 

HÖRGÜÇTEN SALLAMANIN MANTIĞI YOK
Başkan Arslan da, “Hörgüçten sallamanın bir mantığı yok. Doğruları konuşacağız.  Git kendini uçurumdan aşağı at dedi atacak mısın? Atmayacaksın değil mi? Sen zannediyorsun ki mecazı isim kullanınca bu iş tutar. Tutmaz. Harbi olacaksın harbi” dedi.

Başkan Arslan ve CHP’li meclis üyeleri, Demirkaya’nın belediyenin giderlerini 12 sayfalık raporla kalem kalem açıklamasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

GÜNDÜZ’DEN TOPLU CEVAP
Konuyla ilgili çok sert konuşan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz, kendilerinin de araştırma yaptıklarını belirtti. Amaçlarının Çiğli’ye hizmet etmek olduğunu vurgulayan Gündüz, “Biz gittik araştırdık, tespitini birlikte yaptık. Soyut değil somut şeyler var. Nasıl inanmıyor anlamıyorum. Çiğli 130 kilometre kare bir alandır. Bu alanın yaklaşık 2 bin 900 hektarı yerleşim alanıdır.  72 bin hektarlık alana ilaç kullanılmış. Çiğli yüzölçümü kaç katı olduğunu sormuş. İlk etapta birkaç katı gibi görünüyor. Fakat bu iş bir ilaçlama işidir. Mart ayından Kasım’a kadar devam ediyor. Hatta tüm yıl yapılıyor. 10’a böldüğümüzde aslında ilacın az kullanılmış olması lazım diye şikayet etmesi lazım çünkü sinekler ölmemiş.   Branda takımı asmayalım mı? Bu dönem belediye başkanın resminin en az brandalarda olduğu dönemdir. Kremşanti, nişasta getirebilirim. Biraz beceriyorum, pasta da yaparım.  ‘Belediye yemek mi yapıyor?’ diyor. Yahu insaf edin. Belediyeden haberiniz yoksa bunları söylersiniz. ÇİBEM’in yoğun bir faaliyeti var. Kursiyerleri var. Pastacılık kursu var.  Belediyemizin aşçılık kursu var, bunları atladınız herhalde.  Mezun olan kursiyerlerimiz var. Kadınlar iş bulabiliyor. Bunlar buralarda kullanılmış.  Çimento peşin alınan bir kalemdir. Hala ilgili firma alacaklı görünüyor. Biz birlikte Çiğli’yiz. Lütfen Çiğli’ye hizmet edecek adımları atalım. Ülkede bir şehit haber gelmeden bir gün geçmiyor.  Proje getirin uygulayalım. Zaman kaybından başka bir şey değil” diye konuştu.

İNSAN KENDİNDEN ŞÜPHE EDİYOR
Ortalık iddiasına ilişkin de konuşan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz,  “Bu bir iddiadır. Partimiz töhmet altındadır. Mesut Bey bize Ramazan günü bu zulmü yapmasın.  Yahu insan kendi kendinden şüphe diyor. Lütfen bu konuyu açığa kavuşturun. İftira kötü bir şeydir. İnsanları zan altında bırakmak kadar günah bir şey yoktur” dedi.

BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM…
Bunun üzerine söz alan ve Demirkaya’ya adeta patlayan Arslan eleştirilere toplu biçimde yanıt verdi.  “Yalan söylememek, uydurmamak lazım” diyerek konuşmasına devam eden Arslan, “Arkadaşlarıma soruyorum, ‘Müteahhitle belediye başkanının ortaklığını biz söylemedik’ diyor. ‘CHP’li meclis üyeleri söyledi’ diyorsun. 17’si de ‘biz söylemedik’ diyor. Kim söylediyse söyle. Yoksa yalancı konumuna düşersin. Siz Çiğli Belediyesini sabote etmek için mi meclis üyeliğine seçildiğiniz? Suriyeli işçi muhabbeti çıkardınız. Bu da bir yalandı. Bir tane Suriyeli işçi çalışıyorsa ben belediye başkanlığını bırakırım. Bürokratlarıyla beraber hizmet üreten belediyeyi zan altında bırakmak Müslümanlığa yakışmaz” dedi.



Arslan şunları söyledi:  İmardan evrak çıkmıyormuş. İmar müdürü burada… ‘Şu kişinin işi 6 aydır takıldı’ desin biz yine görevimizi bırakalım. Eğer bir projenin hiçbir sorunu yoksa tıkır tıkır geçer gider. Yönetmeliklere aykırı durumu varsa ‘git projeni düzelt gel’ deriz. Bilip bilmeden zan altında bırakmayın.  Bu belediyede hiç kimsenin işi engellenmez. Ben göreve geldiğimden beri hiçbir parti ayrımı yapmadık. Kimsenin işini sabote etmedik. İnsanlar ilk defa yatırıma gelince hoşuma gidiyor. Çiğli demek ki gelişen bir ilçe ve yatırım atağı içinde. Biz sermaye düşmanı değiliz.

MÜLKLERİMİZİ BEDAVADAN SATMA DERDİNDESİNİZ
Benim meclis üyem belediyenin başarısız olması için SGK’ya gidiyor, ‘Çiğli Belediyesi’nin yaptığı icraatı durdurun’ diyor. Allah’tan dürüst hakimler var. ‘Ben niye durdurayım? İş doğru, senin yaptığın yanlış’ diyor. Amaç belli. O kadar borçlu Adalet ve Kalkınma Partili belediye varken SGK’ya bütün gayrimenkullerimizi haczettiler.  4 milyon 750 bin lira değerinde Ataşehir’de bir yerimiz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi alayım dedi SGK şerhi kaldırmadığı için işlem olmadı. Şimdi biz bu yeri 1 milyona satacağız diyorlar. Bizim mülkleri haczedip bedavadan satma peşindesiniz. Milli Emlak’tan Kaklıç’ta kurban kesim yeri istiyoruz. ‘Biz böyle kıymetli yerleri satarız’ diyorlar.

Zarar meselesi var… 2015’te ne kadar satın alma olmuş topluyorum, 5 buçuk milyon ediyor. Çiğli 10 milyon zarar ettirildi diye havuz medyasına konuşuyorlar. Tüm harcamalar 5 buçuk milyon, 10 milyon zarar nasıl oluyor? Allahtan korkun. Sık sık kamuoyu yoklamaları yapıyorsunuz. Oyumuz Çiğli’de yüzde 60’a çıkmış. 52 buçukla aldık. Siz böyle yaptığınız sürece fark daha da artacak. Halk gerçeği görür. Sunumlar yapıyoruz, etkinlikleri herkese anlatın diye, izlemiyorsunuz. Şimdi bu yakıştı mı size? CHP Çiğli’ye bir şey yapmamış diyorsunuz. CHP nasıl bir şey yapmamış yahu? Bir bakın yapılanlara. Biz daha da yapacağız. Durumumuz iyi olsun yeter ki… Gidin o SGK’ da ki bürokratlarınıza konuşun. ‘Siz Çiğli’den ne istiyorsunuz?’ deyin. Kaç tane AKP’li belediye başkanının mülklerini haczettiniz. Benim meclis üyem beni SGK’ya ihbar ediyor. Fitnelik mi fesatlık mı yapalım? İhaleye fesat karıştıramayız. Biz sosyal demokratız. Ben kendi partimi töhmet altında bırakacak bir şey yapmam. Sayıştay inceleme yaptı. Gelen raporu göstereyim, o da temennidir. Başka bir şey yok. Sayıştay inceliyor bir şey yok. 4 işlem yapmayı beceremeyen bazı arkadaşlar belediyenin 10 milyon zararı var, belediyeyi batırdılar diyor. Parti içinde ivmesi artacakmış. Vay be… Allahtan korkun. Çöple ilgili yine sorunlar var sesiniz çıkıyor mu? Çöpten medet umuyorlar. ‘Acaba seçim alabilir miyiz’ diye düşünüyorlar. Alamazsın. Çiğli halkı gerçeği görüyor.

GERGİNLİK TAVAN YAPTI
Başkan Arslan 12 sayfalık raporda yer alan harcamaların muhataplarına söz verdi. Belediye bürokratlarının tek tek yaptığı açıklama sonrasında Demirkaya iddialarında yine ısrar edince Başkan Arslan iyice sinirlendi ve ses tonu yükseldi.

Arslan, “Bu kadar belediye bürokratı, müdürler bilmiyor, sen biliyorsun öyle mi?” dedi. AK Partili meclis üyeleri Arslan’a tavrını değiştirmesi yönünde uyarı da bulundu ve aksi taktirde grup olarak meclisi terk edeceklerini belirtti.

Demirkaya, “Ben SGK’ya ihbar etmedim” deyince mecliste ikinci bir gerginlik yaşandı ve Arslan, Demirkaya’nın,  “Yalan söyleme” diyerek sözünü kesti.  Demirkaya da, “Konuşacak mıyım ben? diyerek söz istedi. Arslan, “Doğru söyleyeceksen konuşursun. Senin yalanlarını mı dinleyeceğiz?” açıklamasını yaptı.  Demirkaya da, “Ben ne konuşacağımı size mi soracağım?” dedi.

YENGE BAŞHEMŞİRE OLUR AMA…
Gazetede yer alan haberler üzerinden yaşanan tartışmada Demirkaya önceki haberlerin tekzip edildiğini söyledi. Arslan da, “Tekzibini görelim. Bak biz belgeli konuşuyoruz. Ya isim ver ya da ben gazeteyi mahkemeye vereceğim” dedi.  Bunun üzerine Demirkaya, “Beni de mahkemeye ver” diye konuştu. Arslan,  “Bir şey söyledin, şimdi kıvırıyorsun. Böyle yaparak parti içinde mertebe yükseltemezsin. Hani olur partililiğini kullanarak yenge başhemşire olur da sen yükselemezsin” ifadelerini kullandı.

İKİ YAKANA YAPIŞIYORUM
Arslan Demirkaya’ya, yüklenmeye devam etti ve şunları söyledi: Belediyeyi kara getirmeye çok heveslisin. Çok hevesliysen istifa et seni işe alayım, gel kara geçir. Gülüyorsun değil mi? Yalanlara mı gülüyorsun? Havuz medyasına söylediğin yalanlara mı gülüyorsun? Ben bu kutsal günde senin iki yakana yapışıyorum seni Allah’a havale ediyorum!

 
Kerbela'da patlama: 6 ölü, 12 yaralı
 
Erdoğan'dan 'dokunulmazlık yasası'na onay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ala’dan Gaziemir-Sakarya hattında soruşturma!
İçişleri Bakanı, Gaziemir Belediyesi’nde uzun yıllar ihalelerden sorumlu ...
İzmir’de CHP’li belediye cami açacak!
İzmir'de CHP'liler Ramazan ayında cami açacak. Menemen Belediyesi tarafından ...
Bornova’da Ramazan birlikteliği
Bornova Belediyesi’nin Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile birlikte düzenlediği ...
 
Urla’da Ramazan eğlenceleri başladı
Ramazan ayı dolayısıyla Urla Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Eğlenceleri Urla’da başladı.
Karşıyaka Sahili pırıl pırıl oldu
Çevre bilincini geliştirmek ve daha temiz bir Karşıyaka yaratmak için ...
Buca'da parklar pırıl pırıl!
Buca Belediyesi ve CHP İl Kadın Kolları Çevre Koruma Haftası etkinlikleri ...
 
İlçe ilçe rapor: İzmir'de ilk iftar
Ramazan ayı Buca’ya bereketiyle geldi. Bucalıların on bir ayın sultanı ...
Karabağlar’da 'Yeryüzü Sofrası'
Karabağlar Belediyesi birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendirmek ...
Bornova Belediyesi’nden 'atık pil toplama' rekoru
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’na ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva