HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2021 Pazartesi - 14:43

Çiğli doğal afetlerde MAK ekibine emanet

Çiğli Belediyesi tarafından, olası doğal afetlerde can kaybının en aza indirilmesi amacıyla oluşturulan Mahalle Arama Kurtarma Ekibi’ne (MAK) yönelik eğitimler devam ediyor.

Çiğli doğal afetlerde MAK ekibine emanet

Doğal afetlerle mücadelesini kararlılıkla sürdüren Çiğli Belediyesi, Çiğli Arama Kurtarma (ÇAK) Ekibinin ardından bünyesine Mahalle Arama Kurtarma (MAK) Ekibini de dahil etti. 2020 yılında meydana gelen İzmir ve Elazığ Depremleri başta olmak üzere birçok doğal afette gösterdiği dayanışma ve iş birliği ile adından sıkça söz ettiren Çiğli Arama Kurtarma Ekibi (ÇAK), olası doğal afetlere hızlı müdahalede bulunmak amacıyla kurulan ve 150 kişiden oluşan Mahalle Arama Kurtarma Ekibine (MAK) ilk eğitimini Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda verdi.

Başkan Gümrükçü: “Depremle mücadeleye kafa yoruyoruz”
Mahalle Arama Kurtarma (MAK) Ekibi eğitiminde konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Afet anında ve sonrasında yapılacak işler üzerine kafa yoran bir belediyeyiz. Benim mesleğim İnşaat Mühendisliği. Deprem nedir bilirim, alınması gereken önlemlere de hakimim. Belediyemiz, deprem ve diğer doğal afetlerle mücadele etmek amacıyla yıllar önce Çiğli Arama Kurtarma Ekibini oluşturulmuş ancak bir dönem çalıştıktan sonra atıl kalmış. Yaklaşık bir buçuk yıl önce bu çalışmaları yeniden başlatmaya karar verdik. Hali hazırda 25 kişilik profesyonel bir ekibe sahibiz ve bu ekip 3 ay öncesine kadar İzmir’de AFAD tarafından akredite edilmiş tek ekipti. ÇAK Ekibi İzmir ve Elazığ depreminde, Marmaris ve Antalya’daki yangılarda ve en son Kastamonu’daki sel felaketinde AFAD, UNKE ve Kızılay gibi başarıyla görev aldı. Daha sonra bizi örnek alarak çalışmalarda bulunan Çeşme, Bornova ve Buca Belediyesi ekipleri de AFAD tarafından akredite edildi. Güzel İzmir’imizde bu sayıyı daha yukarılara taşımalıyız” diye konuştu.

“Hedef kitlemizi genişleteceğiz”
Konuşmasını, eğitim verdikleri hedef kitleyi genişletmek istediklerini belirterek sürdüren Başkan Gümrükçü, “İlk etapta mahalle muhtarları aracılığıyla oluşturulan 150 kişilik bir ekibe eğitim verdik. Eğitimlerimizi; fabrikalar, siyasi partiler, sivili toplum kuruluşları ve derneklerin yanı sıra gönüllü olan vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize açmak için çalışmalarımız sürüyor. Kurumsal veya şahsi olarak belediyemize başvuruda bulunan herkes Temel Afet Bilinci ve İlk Yardım eğitimini alabilecek. Eğitim seviyesini ilerletmek isteyenlere ilk aşamayı tamamlarının ardından İtfaiye ve AFAD ile birlikte arama kurtarma eğitimi de vereceğiz” dedi. 

 “Tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz”
Eğitime katılan gönüllülere teşekkür eden Başkan Gümrükçü, “Bizim gönüllü vatandaşlarımızla birlikte ulaşmak istediğimiz ana hedef, Mahalle Arama Kurtarma Ekiplerinin İzmir’e hatta tüm Türkiye’ye yayılmasını sağlamak. Bu sistemi ne kadar genişletirsek olası doğal afetlerde can kaybımızı en aza indirebiliriz. İlk etapta 150 kişiyiz. Bende bütün eğitimlere katılacağım. Gönüllü vatandaşlarımız komşularını da bu sürece dahil etmek için teşvik edebilirler. Duyarlı yaklaşımlarından ötürü tüm katılımcılara teşekkür ederim. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. 

 
Ek protokol görüşmelerinden sonuç çıkmadı
 
Kasanın fiyatı, içindeki limonu geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da atık yağı getir, ekmeği götür
Bitkisel atık yağların ekonomiye geri kazandırılması ve çevre kirliliğinin ...
Büyükşehir’den dolu dolu 'Çocuk Hakları' programı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in çocuk odaklı kent vizyonu ...
Ödemiş'te küheylanlar, Atatürk için koştu
Ödemiş Belediyesi’nin Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde 14 Kasım ...
 
Menemen'de küçük bahçıvanlar fide dikti!
Menemen Belediyesi Ulukent Anaokulu öğrencileri, okul bahçelerine sebze fideleri dikti.
Selçuk'ta yıldızlar geçidi
Geçtiğimiz hafta Selçuk Azra Akın’dan Güven Kıraç ve Erkan Can’a kadar birçok ünlü ismi ağırladı.
İZSU'dan büyük yatırım hamlesi!
2022 yılı bütçesi ve performans programını meclisin onayına sunulmak üzere ...
 
Büyükşehir'den tarım temalı karikatür yarışması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kuraklık ve yoksullukla ...
Karşıyaka'nın minikleri yogada buluştu
Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kursları kapsamında ...
‘Fehva’ sergisi Bornova’da
Bornova Belediyesi, Belma Yılmazoğlu’nun ‘Fehva’ adını verdiği geleneksel ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva