HABERLER>POLİTİKA
11 Aralık 2019 Çarşamba - 09:47

Çiğli'deki okul etkinliği meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Çiğli’deki bir ortaokulda gerçekleşen “Seccadem beni özler mi?” konferansını Meclis gündemine taşıdı. Av. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı soru önergesini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sundu.

Çiğli deki okul etkinliği meclis gündeminde!

Çiğli İlçesi’ne bağlı Egekent Mahallesi’nde bulunan Çiğli Akiş Öğütçü Ortaokulu'nda“Seccadem beni özler mi?” adlı namaz konferansıdüzenlendiğini belirten Av.SevdaErdan Kılıç, konferansa ilahiyatçı-yazar Mikail Okumuş'un konuşmacı olarak katıldığını bildirdi.

CHP’li Av. Kılıç, okul müdürünün yasal yönetmelikleri ihlal ettiğini belirterek, okulların görevinin çocuklara bilimsel bilgiyi öğretmek olduğunu, kim olduğu bilinmeyen kişilerin istediğini anlattığı konferanslar düzenlemek olmadığını ifade etti. Av. Sevda Erdan Kılıç, konferansın okul müdürlüğünce planlandığına ancak bir cemaat veya tarikat üzerinden yapılmaya çalışıldığına dikkati çekti.

Konferanstan ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri ile mülki amirliğin haberininolup olmadığını soran Av. Kılıç, okul müdürünün, “katılımı zorunlu tutmadık, isteyen gelir” dediğini ancak, etkinliğin öğlen arasına konularak dayatma yapıldığını hatta, diğer okul müdürlerinin de davet edildiğini kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “Bu tür etkinlikleri düzenleyen idarecilerin tek amacı vardır, o da görevde yükselmek için mevcut siyasal iktidara yaranmak, onun gözüne girmek için çabalamaktır. Okul müdürlüğünden şube müdürlüğüne, oradan da önce ilçe,sonra il milli eğitim müdürlüğü görevine gelmek isteyenlerbu yöntemleri denemektedir.” dedi.

Çocukların okulda olduğubir saatte yapılan bu etkinliğin dayatma olduğunukaydeden Av. Kılıç, “Okul müdürünün 'dayatma yok' sözü gerçeği yansıtmıyor. Bu etkinlik öğrenci ve velilere bir dayatmadır. Çünkü, konferans duyurusuna, okulun internet sayfasında da yer verildiği görülüyor. İlahiyatçı yazarın kitapları da okula getirilerek öğrencilere dağıtılması sağlanıyor.” ifadesini kullandı.  

Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

“Okul müdürü, ‘bunu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeninin planlaması olarak düzenlediklerini ve öğrencileri de gönüllülük esasına dayalı olarak konferansa alacaklarını’ belirtmiştir. 10-12 yaşındaki bir çocuğun velisinin onayıyla zorunlu bir eğitime gittiği okulda gönüllülük esası aranabilir mi? Aranmaz. O yüzden hep bu tür konferanslarda dediğiniz ‘gönüllülük esası arıyoruz’ kriterini bir kenara bırakın ve de kimseyi kandırmayın. Okul müdürünün böyle bir konferansı, sıralı idari amirlerinin haberi olmadan nasıl düzenleyebildiğini de anlamış değilim doğrusu. Her müdür kafasına göre istediği zaman, istediği yerde konferans düzenleyebiliyor mu acaba? Milli Eğitim Bakanı, İzmir Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü bu soruya cevap vermelidir.

Ama tabi biz normalde olması gerekeni söylüyoruz. Artık ‘yükselmek’ ve üst kademelere gelmek isteyen okul müdürlerinin, idarecilerine yaranmak amacıyla ‘olur’ almadan bu tür etkinlikler düzenlediğine şahit oluyoruz. Okul müdürleri bu tür etkinlikler düzenlemek isteyebilir ve de gerçekleştirebilir ama burada görev il milli eğitim müdürü ve valiye düşmektedir. Bu amirler, o okul müdürlerini görevden alabilmelidir.”

 
Savunma sanayisi devi yatırım için Torbalı'yı tercih etti
 
İzmir'in iyilik projesi: Tıbbi cihazlar teslim edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Zarif… Naif… Latif… Kaşif…
Mehmet KARABEL yazdı... Zarif… Naif… Latif… Kaşif…
Erdoğan'dan 'Roman açılımı' genelgesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eylem planının uygulanmasında ilgili ...
MHP'li Enginyurt'tan 'çakar' savunması
MHP'li Cemal Enginyurt, milletvekillerine çakar iznini eleştirenlere "Çakar ...
 
Erdoğan'dan KYK borçları hakkında flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçları hakkında yaptığı açıklamada, "Beklentinizi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 'Nobel' tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde, ...
CHP’li Beko 1200 işçinin hakkını sordu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, İstanbul’daki ...
 
CHP’li Sındır: Kooperatif varsa kalkınma ve gelir adaleti vardır
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Mahmut Türkmenoğlu Kooperatifçilik ...
CHP’li Yücel'den 10 aralık mesajı: 17 yıllık karne utanç verici
10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul ...
Başkan Sürekli'den heykel açıklaması: Sanata evet, hakarete hayır!
İzmir'in Urla ilçesinde, kişisel bir mülkiyetin bahçesine inşa edilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva