HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2019 Çarşamba - 11:54

Çiğli'de yoğun meclis: Şirkete iki devir; çöp tesisi için AK Parti’den flaş öneri!

Belediye meclisinde Akvaryum ve Pelikan Sosyal Tesisleri’nin Çiğli Gıda İnşaat Turizm Tic. Ltd. Şirketi’ne devri noktasında karar alındı. Mahkemenin belirleyeceği bedel üzerinden belediye şirketinin güçlendirilmesi amacıyla ilerleyen süreçte devirler gerçekleşecek. Ayrıca Harmandalı çöp tesisinden yeni dönemde elektrik üretilecek olmasıyla ilgili konuşan AK Partili Boztepe, “Buradan elde edilecek geliri Büyükşehir mi alacak? Yıllarca kokusunu biz çektik. Geliri bizim almamız lazım” dedi.

Çiğli de yoğun meclis: Şirkete iki devir; çöp tesisi için AK Parti’den flaş öneri!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısı Başkan Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti.

Yeni dönemde mali anlamda sıkıntı yaşayan belediyeler borçlu yapıdan ve kötü gidişten kurtulma noktasında bazı hamlelerde bulunurken Çiğli’de de benzer bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde ilçedeki bazı gayrimenkulleri bünyesindeki Kent A.Ş.’ye devretme kararı alan Karşıyaka Belediyesi’ndeki yöntemin aynısı bu kez Çiğli Belediyesi’nde tartışıldı.

Meclis gündemine gelen önergeye göre Çiğli Gıda İnşaat Turizm Tic. Ltd. Şirketi’nin mali yapısının güçlendirilmesi amacıyla Akvaryum ve Pelikan Sosyal Tesisleri’nin Asliye Ticaret Mahkemesi’nin belirleyeceği değer üzerinden devrinin yolunun açılması kararını aldı.

LİMİTED ŞİRKETİ YÖNETMEK ZORDUR, ANONİME ÇEVİRELİM
Konuyla ilgili açıklama AK Parti Grup Başkanı Hüsnü Boztepe, “Çiğli Belediyesi’nin bütçesinde büyük bir açık var. Bu açığın en büyük sebeplerinin de belediyeye ait şirketlerdir. Hukuken bizim anladığımız belediye şirketin ortağı ve maddi bir destek vermek istiyor. Bunu yaparken de kendi mal varlığımızdan bir şey vereceğiz. Bu şirketler sermaye şirketi ve belediye de ortağı,  o zaman biz para kazanacaksak yatırım yapalım yoksa yatırım yapmayalım. Biz intifa hakkını veriyoruz yani o malı alan kişi kiralayabilir, satabilir o nedenle bu devir örtülü anlamda mülkiyetin naklini doğurur o nedenle bana tehlikeli geliyor. Ayrıca ben limited şirketinin denetiminin zor olduğunu düşünüyorum o nedenle anonim şirket şeklinde değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

TALİMATI VERDİM, ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Başkan Gümrükçü ise, “Belediyenin 4 adet şirketi var ve hepsi de limited şirkettir. 1 ay önce Çiğli Gıda’nın Anonim Şirkete dönüştürülmesi yönünde talimat verdim ve çalışmalar sürüyor. Çiğli Gıda İnşaat Turizm Tic. Ltd. Şirketi 1 buçuk yıl önce kurulmuş. Öyle ciddi bir borcu yok, sadece piyasadan alınan mallar sonucu oluşan bir borç var. Çiğli Belediyesi daha iyi hale gelsin diye oraya kaynak aktarıyoruz” dedi.

YILLARCA KOKUYU BİZ ÇEKTİK, GELİRİ BÜYÜKŞEHİR Mİ ALACAK?
Mecliste ayrıca geçtiğimiz günlerde tanıtım toplantısı yapılan Harmandalı Çöp Tesisi’nde elektrik üretimi yapmaya yol açan proje gündeme geldi. AK Partili Boztepe, “100 gün sonra elektrik üretilecek mi? Ve bir depolama tesisi kurulmayacak mı? Ayrıca buradan elde edilecek gelirin Çiğli’ye de aktarılması gerekiyor. Yıllarca kokusunu biz çektik ama geliri Büyükşehir alacak.  Ben bizim almamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

BEN TOPLANTIDA SÖYLEDİM, LÜTFEN SİZ DE BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE DİLE GETİRİN
Gümrükçü de şunları söyledi: 10 milyon gelir olacak. Toplantıda aynı konuya değindim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den elde edilecek gelirin bir kısmını Çiğli’ye aktarmasını istedim. Lütfen siz de bunu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dile getirin. Harmandalı, 1989’da projelendirildi ve 1992 de hayata geçtiğinde en iyi depolama merkeziydi ama ömrü doldu ve sorunlar yaşıyoruz. Büyükşehir bu konuda belli noktalarda çalışmalar sürdürüyor. Şu an mevcut proje ile mevcut ve gelecek olan çöplerden elektrik elde edilecek.15 Mayıs’ta ÇED Raporu geldi ve Eylül başında tam randımanlı olarak tesis çalışmaya başlayacak. Çiğli’nin tüketimine de eş değer bir elektrik üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Güzelbahçe'nin başkanından 'İnce' mesajlar: Borç yok, alacak var!
 
İzmir'deki kardeş cinayetinde kan donduran sözler: Nişan günü vuracaktım!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Haziran 2019 Perşembe 08:16

Çiğli'li olarak bizler rekor oy verdik sizlere. Harmandalı kapatılsın diye. Sizler şimdide kapatılmayı boşver elektrik üretilsin diyorsunuz. Oyları çekmesini biliriz. Çiğli sınırlarına o çöp kamyonları girmeyecek arkadaş. Gitsinler bostanlıda alsancakta inciraltında elektrik üretsinler çöpten. Çöpün Çiğli'de ne işi var? Yeter artık.

Yorumu oyla      4      6  
bedava 13 Haziran 2019 Perşembe 03:47

beleş sirke baldan tatlıdır derler, indirimli elektrik tüketmekle yetinin! Ne eiaş, eüaş, ne gedaş olmayacak, faturanız üretim, iletim, kaçak gibi bir çok kalemi olmayan temiz ve sade bir fatura olacak, daha ne istersiniz ki? Faturaları aldıktan sonra, getirilen çöplerin artırılmasını da ister hale gelebilirsiniz :) Şaka değil, gerçek bu!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'nin başkanından 'İnce' mesajlar: Borç yok, alacak var!
Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, ilçede gerçekleştirilecek yatırımların ...
Fikriye ve Latife Bornova sahnesinde
Hayatının 10 yılını Fikriye ve Latife Hanım'ın hayatlarını araştırmaya ...
Narlıdere’de 'her kahveye bir kitaplık' kampanyası
Toplumdaki okuma alışkanlığını artırmak için harekete geçen Narlıdere ...
 
Çiğli'nin liselerinde ÇİBEM anlatıldı
Çiğli’de dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteğinin sağlandığı ...
Torbalı'da Suriyelilerin dükkanları mühürlendi!
Torbalı’da vergisini vermeyen, ruhsatız dükkan işleten, gerekli hükümleri ...
Karşıyaka’da ‘demokrasi’ konuşulacak
Karşıyaka Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi tarafından ...
 
Buca'da eğlenceli yaz
Buca Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte çocuk ve kadınlara yönelik düzenlenecek ...
Yeni yönetmenler aranıyor
6 – 15 Eylül tarihlerinde 88’inci kez düzenlenecek İzmir Enternasyonal ...
ESHOT mobil uygulama yenilendi
İzmirlilerin kişisel toplu ulaşım rehberi ESHOT mobil uygulama, yenilenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva