HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2021 Pazartesi - 13:07

Çiğli’de talep ve şikayetler çözümsüz kalmıyor

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan kurum içi dijitalleşme çalışmaları kapsamında hayata geçirilen CRM sistemi ile 2021 yılında Belediyeye gelen talep, istek ve şikayetlerin %93’ü çözüme kavuşturuldu.

Çiğli’de talep ve şikayetler çözümsüz kalmıyor

Vatandaşların hizmet memnuniyet oranını yükseltmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, 2021 yılı Ocak ayından itibaren 13 farklı kanaldan Belediyeye ulaştırılan toplam 31 Bin 946 talep, istek ve şikayetin 29 Bin 996 tanesi sonuçlandırılmış olup %93,90 oranında çözüm oranına ulaşıldı. Gelen taleplerin 8 Bin 914’ü web sitesinden, 7 Bin 650’si WhatsApp, 4 Bin 757’si halk masası, 10 Bin 625’i ise diğer iletişim kanallarından oluştu. Yıllık bazda sonuçlandırılan talep veya şikayetin %55’ine tekabül eden 16 Bin 648 tanesi 72 saat içinde çözüme kavuşturulmuş olup, talep ve şikayetlerin ortalama çözüm süresi 8,70 gün olarak gerçekleşti.

Talep artsa da çözüm var
2020 yılında vatandaşlardan gelen 24 bin 503 talebin 22 bin 713'üne çözüm üreterek %92.69'luk bir oran yakalayan Çiğli Belediyesi, 2021 yılının ilk 11 ayında gelen 31 bin 946 talebin %93’lük kısmını başarıyla çözüme ulaştırdı. 2020 yılında 12 gün olan başvuru tamamlanma sürecini 8.7 güne çekerek önemli bir gelişim kaydetti.

Kasım’da zirve
Kasım ayı performansını yıllık ortalamasının üzerine taşıyan Çiğli Belediyesi, 7-15 Kasım tarihleri arasında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ile ilgili gelen 756 talep ve şikayeti 3,94 gün gibi kısa sürede çözüme kavuşturdu. Sonuçlandırılan taleplerle ilgili yapılan değerlendirme anketlerinde, vatandaşlar kendilerine sağlanan hizmeti %52,31 çok iyi ve %29,70 iyi olarak puanladı.

Başkan Gümrükçü: “Bahane değil çözüm üretiyoruz”
Vatandaşlardan gelen talepleri en kısa sürede çözüme kavuşturmak adına çalıştıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Göreve gelirken Çiğlili hemşehrilerimize ‘bahane değil çözüm üreteceğimizin’ sözünü verdik. Bu doğrultuda, belediyemizin üzerindeki ölü toprağını atmak ve gerçek performansını açığa çıkarmak adına birtakım çalışmalar başlattık. Kurum içi iletişimimizi kuvvetlendirmek amacıyla CRM Merkezi’ni kurduk. Vatandaşlarımızın belediyeye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 13 farklı iletişim kanalımızı aktif hale getirdik. Hayata geçirdiğimiz bu sistemle, Belediyemize gelen talep, istek ve şikayetleri tek bir merkezde topluyor ve ilgili müdürlüklerimize iletiyoruz. Başvurularla ilgili süreç takibi yapıyoruz. Aylık olarak, performans değerlendirme toplantıları düzenliyoruz. Eksilerimizi ve artılarımızı masaya yatırıyoruz. Elimizdeki 2021 yılı verileri kurduğumuz bu sistemin Çiğli ve Çiğlililer için ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

 
Muhittin AKBEL yazdı... Yesin büyüsün kuzucuklar!
 
EİB 2021 ihracat hedefine, yıl bitmeden ulaştı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Ekber korkmaz 23 Kasım 2021 Salı 08:53

Günaydın emekçi dostlar 8116 sokak no 9 maltepe mah pazar yeri 6ay oldu orada vatandaşl mağdur ettiniz başkanın haberi var fen işlerinin haberi var muharrem ve şantiye müdürü haberi var malesef duyarsız bir yönetim saygılar sunarım

Yorumu oyla      2      3  
Nihal Çaybaş 22 Kasım 2021 Pazartesi 19:28

Sayın Başkanım.Ben 23 yıldır Evka 5'de yaşıyorum.Benim sorunum: Yürüyüş yolumuz yok.Sabahları parkta yürüyorum.Ancak; özgür ve huzurlu yürüyüş yapamıyorum.En az 10 köpek geziyorlar.Biri havlayınca hepsi havlıyor.Mağduriyetimizin giderilebilmesi için gereğini arz ederim.Saygılarımla.

Yorumu oyla      2      3  
Uğur Mumcu Mah. 22 Kasım 2021 Pazartesi 14:10

Uğur Mumcu Mah. yollarımız hala TOPRAK ... !

Yorumu oyla      2      3  
Özgür 22 Kasım 2021 Pazartesi 13:19

Tam bir körler sağırlar birbirini ağırlar haberi olmuş tebrik ederim. belediye ile bu haberi hazırlarken hangi ölçeği kullandığınızı gerçekten çok merak ediyorum. Zira sadece benim belediyeye ilettiğim birçok talebime yanıt dahi verilmedi, yerine getirilmedi. Nisan ayında oluşturduğum talebe olumlu yanıt verilmesine rağmen şu zamana kadar yerine getirilmedi. %93 çözüme kavuşturulmuşmuş gerçekten yazık!!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhittin AKBEL yazdı... Yesin büyüsün kuzucuklar!
Muhittin AKBEL yazdı... Yesin büyüsün kuzucuklar!
İzmir'e yeni filo geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 2022 bütçesinin yaklaşık ...
Karşıyaka'daki kaymaya ilişkin resmi açıklama geldi!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir inşaatın temel kazısı esnasında yan apartmanda ...
 
Dünya Balıkçılık Günü Çeşme'de kutlandı
Çeşme Belediyesi ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü, her yıl 21 Kasım’da kutlanan ...
Buca’da 'burs hasadı' başladı
Tarımsal üretimde Türkiye’ye örnek projelere imza atan Buca Belediyesi’nin ...
Odalar dava açmıştı... BİLFEN planlarında karar çıktı!
İzmir’de tartışmalara neden olan Bilfen Koleji’ne ait Karşıyaka Atakent’teki ...
 
O gün geldi çattı... Başkan Soyer'den davet var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “daha yeşil bir İzmir” ...
Bergama'da tarlalar satışta
Bergama Belediyesi, bünyesinde bulunan 6 adet tarla nitelikli taşınmazını ...
Kınık Belediyesi Ankara'da yerini aldı
Kınık Belediyesi, Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen Tam Bana Göre Festivali’nde yerini aldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva