HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2021 Pazartesi - 12:41

Çiğli'de önemli işbirliği

Çiğli Belediyesi ile uluslararası sivil toplum kuruluşu AIESEC arasında, Çiğli’de misafir edilecek yabancı öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili iş birliği ve partnerlik protokolleri imzalandı.

Çiğli de önemli işbirliği

AIESEC programı aracılığıyla daha önce de birçok farklı ülkeden öğrenciyi Çiğli’de misafir eden Çiğli Belediyesi, İzmir AIESEC şubesiyle geniş kapsamlı bir iş birliği protokolü imzaladı. Bu protokolün yanı sıra Yaz mevsiminin başı itibariyle kente gelecek öğrencilerin yer alacağı “Doğa İçin Ayağa Kalk” ve “Adım At” projeleri için de Partnerlik Sözleşmesi yapıldı. Yurtdışından gelecek öğrencilerin düzenlenecek sosyal sorumluluk projelerinde ve etkinliklerde görevlendirilmeleri sağlanarak kültürlerarası etkileşimin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Çiğli doğa için ayağa kalkacak

Haziran ayında başlayacak ve 6 hafta sürecek “Doğa İçin Ayağa Kalk” projesinde yabancı ülkelerden gelen 15 öğrenci görev yapacak. Projeye katılım gösterecek öğrenciler, kentin yeşil alan kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarda bulunmak, park ve bahçelerde ekmek için tohum yetiştirmek, atık ve geri dönüşüm çalışmalarında yer almak ve hayvan barınaklarında çalışmak gibi görevler üstlenecek. Projenin sonunda düzenlenecek Gala Gecesinde, öğrenciler hem katıldıkları projelerin eksikleriyle ilgili hem de ülkelerinin kültürüyle ilgili sunum yapacak.

Eğitim adımları atılacak

İmzalanan partnerlik protokolü kapsamında 6 hafta sürecek “Adım At” projesi ise iki farklı tarihte 40 yabancı öğrencinin katılımıyla hayata geçirilecek. Proje doğrultusunda yabancı ülkelerden gelen öğrenciler, gönüllü olarak 6-15 yaş arası çocuklara Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi dersliklerinde İngilizce eğitimi verecek. Çocukların eğitimine katkı sağlayacak ders içerikleri hazırlayarak, günlük olarak takibini yapacaklar. Ayrıca farklı yaş gruplarından katılımcıların kişisel gelişime katkı sağlayacak atölyeler kurup, geliştirici oyunlar düzenleyecekler. Ülkelerinden getirdikleri yiyecek ve giyeceklerin tanıtımını yaparak ülke kültürleriyle ilgili bilgilendirici sunumlar yapacaklar.

Başkan Gümrükçü: “Kültürel ilişkilerimiz güçlenecek”

AIESEC ile imzaladıkları protokollerin kültürler arası ilişkileri güçlendirecek önemli adımlar olduğunu ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi olarak AIESEC programına önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da AIESEC ile birçok farklı ülkeden öğrenciyi kentimizde ağırladık. İzmir AIESEC şubesiyle bir takım yeni protokoller imzaladık. Covid-19 salgınının yeni problemler yaratmaması durumunda Yaz mevsiminin başlangıcı gibi yeni misafirlerimizi kentimizde ağırlayacağız. İmzaladığımız protokoller doğrultusunda çevre dostu, eğitici ve eğlendirici projeler düzenleyeceğiz. Bu sayede hem kentimizdeki çalışmaların artı ve eksi yönlerini dışarıdan bir göz olarak öğrencilerden dinleyeceğiz hem de Çiğlili vatandaşlarımızla yabancı öğrencilerin kültür paylaşımını sağlayacağız. Bundan sonraki süreçte de AIESEC ile bu tarz projeler düzenleyerek Çiğlimizin uluslararası mecradaki tanınırlığını ve bilinirliğini artırmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Karşıyaka'ya kaptan sözü
 
Büyükşehir’den önce internet sonra tablet desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karikatür yarışmasında birinciliği Azerbaycanlı sanatçı kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ...
Karşıyaka’da 22 müzisyene platform desteği
Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının ...
Başkan Eriş’ten Sevgililer Günü sürprizi 
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, 14 Şubat Sevgililer ...
 
Bornova'nın o projesi uluslararası arenada
Bornova Belediyesi’nin Yaka Mahallesi’ndeki atıl tarım arazisinde faaliyetlerine ...
Konak'ta sel mağduru Emine teyzeye yardım eli
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde yaşanan ...
Başkan Tugay’dan 14 Şubat sürprizi
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçede yaşayan iki çifte ’14 ...
 
1 yıldır görüşemiyorlardı... Bornova'da engelleri aşan aşk
Down sendromlu Gülçin Kayhan (20), Bornova Belediyesi'nin hayata geçirdiği ...
Patara Antik Kenti, Sanal Turizm Fuarı'na taşınıyor
25-27 Şubat 2021 tarihlerinde ttidigital.izfas.com.tr dijital platformunda ...
Narlıdere'de 'satın alma, sahiplen' çağrısı
Sokak canlarına yönelik tedavi ve bakım çalışmalarını yürüten Narlıdere ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva