HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2021 Perşembe - 10:15

Çiğli'de Cumhuriyet çoşkusu

Çiğli Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı. Coşkulu kalabalığın katılımıyla gerçekleşen meşaleli Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü ise bu yıl Sasalı’da yapıldı.

Çiğli de Cumhuriyet çoşkusu

Çiğli Belediyesi’nin organize ettiği kutlamalar kapsamında ilk olarak, Fakir Baykurt Etkinlik Salonu’nda “98. Yılında Cumhuriyetin Kazanımları” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Gazeteci Gürkan Hacır ve yazar Barış İnce’nin konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Çiğli’de her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü, bu sene meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla Sasalı Mahallesi’nde yapıldı. Farklı mahallelerden yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar, Çiğli Belediyesi ve Akvaryum Kafe Restoran önünden kalkan araçlarla Sasalı’ya giderek Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.  

Şiir dinletisi ve folklor gösterisi
Yürüyüşün ardından kutlamalar Sasalı Atatürk Parkı’nda devam etti. İlk olarak, Sasalı’da ikamet eden çocuklar kendilerinin yazdığı Cumhuriyet konulu şiirleri okudular. Çocukların şiirlerine eşlik etmek istediğini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, söz yazarlığını Yekta Güngör Özden'in yaptığı ve Faruk Şahin'in bestelediği "Bir Işık Çağlayan İkinci Güneşimiz" isimli şiiri okudu. Şiir dinletisinin ardından sahne alan Sasalı Kadın Folklor Ekibinin Harmandalı gösterisi kutlamalara katılan vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. 

Konser coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu Sasalı Çocuk Mandolin Orkestrası konseri ile devam etti. Sasalılı çocuklar seslendirdikleri birbirinden güzel eserler ile adeta müzik ziyafeti verdi. Kutlamalar, Çiğli’nin yerel sanatçılarından Şükran Çelik’in sahneye çıkmasıyla zirve yaptı. Değerli sanatçının sevilen şarkıları konser boyunca hep bir ağızdan söylendi. 

Başkan Gümrükçü: “Çiğli, Cumhuriyet’in özüdür”
Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Öncelikle güzel ülkemizi ve insanca yaşamamızın güvencesi olan Cumhuriyet’i bizlere armağan eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Çiğli, Cumhuriyet’i yaşayan ve yaşatan bir kent. Geçmişten bugüne her zaman Cumhuriyet’ten yana olmuş ve olmaya devam ediyor. Çiğli Belediyesi olarak, her yıl düzenlediğimiz etkinliklerle hemşehrilerimizin bu coşkusuna eşlik ediyoruz. Bu yıl etkinliklerimizi Sasalı’da düzenledik. ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ diyor Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bizde bu doğrultuda; yürüyüşü, konseri, şiir dinletisi ve folklor gösterisi ile Sasalı tarihinin en büyük Cumhuriyet kutlamasını gerçekleştirdik. Cumhuriyet coşkusunu Sasalı’da yaşamak bizleri ayrıca mutlu etti. Tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum” dedi. 

Ahmet İzci: “Sasalı tarihinde benzeri yok”
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında konuşan Sasalı Mahalle Muhtarı Ahmet İzci, “Cumhuriyet kutlamalarına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Sasalı tarihinde ilk defa bu kadar büyük bir Cumhuriyet kutlaması gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’ye bizler adına bu kıymetli kararı aldığı için şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum. Sasalılıların unutamayacağı bir kutlama oldu” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. 

 
5. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali başlıyor
 
İZELMAN Anaokulları çağa ayak uydurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek Uluslararası ...
Örnekköy doğaya uyuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Örnekköy mahallesinden ...
Batur 'Zorlu' itirazlarına yanıt verdi: Kazanılmış hakkın iptali inisiyatifimizde değil!
Şehir Plancıları Odası'nın Zorlu Binası için Konak Belediyesi'ne verdiği ...
 
Başkan Soyer'den Almanya'da 'ortak çalışma' mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Frankfurt’ta düzenlenen 21. ...
Başkan Tugay açıkladı: İşte Körfez’deki kokunun kaynağı!
Körfez’deki koku nedeniyle Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne haksızlık ...
Cumhuriyetin ışıkları Selçuk sokaklarında
Selçuk’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak. 28 Ekim günü ...
 
Bergama Kültür Merkezi çocuklar için rengarenk
Bergama Kültür Merkezi çocuklar için sahnelenen ‘Biz daha güçlüyüz’ oyunu ...
Başkan Tugay'dan 'KSK Stadı' çıkışı: Ortada proje yok!
Merakla beklenen Karşıyaka Stadı çalışmalarının neden bir türlü başlanamadığı ...
Göçebe Tuvaller Çiğli’de kanat çırpıyor
Çiğli Belediyesi, uluslararası sanatçıların eserlerinden oluşan “Doğa, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva