HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2021 Salı - 22:44

Çiğli'de bütçeye meclis onayı: AK Parti'den gelire 'kabul' gidere 'ret'

Çiğli Belediyesi'nde 2022 yılı Bütçe görüşmeleri tamamlandı. Gelir ve gider kalemlerinin denk olarak 485 milyon TL belirlendiği bütçede AK Parti sıraları 'gelir kalemleri arttırılmalı' çağrısında bulunurken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise bununla ilgili çalışma yapılacağını belirtti. Açıklamalar sonrası oylaması yapılan bütçe görüşmelerinde gelirler oybirliği ile giderler oy çokluğu ile performans oy çokluğuyla kabul edildi.

Çiğli de bütçeye meclis onayı:  AK Parti den gelire  kabul  gidere  ret

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan Meclisi'nin üçüncü oturumu gerçekleştirildi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün başkanlığında gerçekleştirilen oturuma, Çiğli Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Meclisin gündeminde ise 2022 yılı performans programı ve bütçe önerisi yer aldı. Çiğli Belediyesi'nde 2022 yılı tahmini bütçesi gelir ve giderleri 485 milyon TL olarak hesaplandı. Mecliste oylamaya sunulan bütçe taslağında gelir bütçesi tüm meclis üyelerinin oyları ile oy birliğiyle kabul edildi.

BOZTEPE: 1990 YILINDAN BERİ ÇÖP DEPOLAMA BÖLGESİ OLMUŞUZ
Çiğli'deki çöp tesisi üzerinden Çiğli Belediyesi'ne çağrıda bulunarak Büyükşehir'den pay istenmesi gerektiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, "Biz 2,5 yılı aşkın bir süredir bu mecliste hep olumlu geçti konuşmalarımız. Yüzde 90'ların üzerinde oy birliği ile konuları geçiren bir meclis. Tartışmalarımız tabi oluyor ancak bunları kavgaya dönüştürmedik. Bizim ilk önce bu kent için gelir getirici konular bulmalıyız. Bunu yapıyorsunuz ancak yeterli değil. Bu konuda ne gerekiyorsa AK Parti olarak elimizden gelen her şeyle destek verdiğimizi herkes biliyor. Bu konuda önünüze set çekmiyoruz. Çöp tesisi yapıldı elektrik üretiyoruz. Bu konuda Başkanım sizden rica ediyoruz. Büyükşehir ile konuşun. Biz 1990 yılından beri çöp depolama bölgesi olmuşuz. Hala da bu devam ediyor. Gördüğümüz kadarıyla bu sürecek. Muhakkak biz burada üretilen elektrikten payımızı almalıyız. Bu insanlar bu ızdırabı çekiyor. Birçok ilçede çöp tesisi kurulmak isteniyor ve o ilçelerde insanlar seslerini çıkarıyor. Kurulmak istenen yerlerde ise kurulması planlanan tesisler yerleşik alana çok ötesinde. Bizim ise tamamen yerleşik alan içinde. Burası vahşi depolama tesisi. Yani çöpü döküyor, üstüne toprak ekiyor. Harmandalı'nda hem geçmiş yıllarda rapor var. Orada büyük kaymalar var. Sizin uğraş verdiğinizi biliyorum ancak Büyükşehir gereken çabayı yapmıyor. Gittiğimiz zamanlar yarıklara elimiz anca giriyordu, şimdi ayağımız rahatlıkla girebiliyor. Bizim de bu konuda üzerimize düşen bir şey varsa yapmaya hazırız" dedi.

YENİ BİR SANAYİ SİTESİ KURABİLİRİZ
Çiğli'ye yeni gelir getirici kalemlerin kazandırılması gerektiğini vurgulayan Boztepe, "Gelir getirici konusunda alanımız varsa yeni bir sanayi sitesi kurabiliriz. Burada kendi vatandaşımız esnafımızın boğazını sıkalım demiyoruz. Biz kentimizi büyütecek konular bulmalıyız. Tramvay konusunda temel atıldı, çalışma yapılıyor. Umarım en kısa sürede biter. Biz hükümet olarak desteklerimiz verdik. Cumhurbaşkanlığı tarafından da gerekli imzalar hemen atıldı. İzmir'de ilk olarak kurduğumuz altyapı ve üstyapı koordinatörlüğü kurduk. Kuş cenneti ile ilgili de çok şey söyledik. Sizin de Çiğli'ye 'denizle buluşacağız' sözünüz var. Kuş cennetimiz var ancak maalesef birlik hiç çalışmıyor. Bugüne kadar en ufak bir şey yapılmadı. Kuş Cenneti gibi değerli bir yerin kentimizde olması çok önemli.  Çiğli'de kreş yapacağız dedik, masal evleri yapacağız dedik. Sanırım bir tanesi yapım aşamasında. Bu konuda sınıfta kalmışız. Bu konuda İzmir'in geneli sınıfta kalmış durumda. Masal evleri masal olmuş durumda. Yolların durumu desek o da berbat durumda. Bir an önce Büyükşehir ile birlikte düzenlersek iyi olur. Çiğli'de meslek fabrikası ile ilgili çalışmamız olacaktı bununla ilgili bilgilendirme yaparsanız seviniriz" diye konuştu.

HEPİMİZİN ÇİĞLİ'YE BORCU VAR
Boztepe konuşmasına şöyle devam etti: "Kentsel dönüşüm ile ilgili sanırım çalışmalar yapılıyor ancak biz burada bu konuda meclise sunum yapılmasını ve nereye geldiğimiz görmek istiyoruz. Kız öğrenci yurdu ile ilgili sözünüz vardı geçmişte ancak bu konuyla ilgili bir çalışmanız olduğunuzu duymadım. Gediz Deltası harika bir yer. Bundan da faydalanmalıyız. Kuş Cenneti gibi bir alanımız var bu büyük bir avantaj. Spor ile ilgili yaptığınız çalışmaları da tebrik ediyoruz. Çiğlimiz umarım şampiyon olacaktır. Bu kente hepimizin borcu var. Çiğli Belediyemizin, Meclisimizin çalıştığına inancımız tam ancak performansımızı biraz yükseltmemiz gerekiyor"

GÜMRÜKÇÜ: MENDERES'TEKİ TESİS İLE SON BULACAK
Performans ve bütçe görüşmeleri hakkında söz alarak eleştirilere yanıt veren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Gruplar adına eleştiriler oldu. Biz bu eleştirilerden yol alarak eksikliklerimizi görüyoruz. Bu konuda eleştirileriniz benim için çok önemli. Çiğli'deki çöp tesisinden herkesten çok ben rahatsızım. Geçtiğimiz yıllara göre koku azalsa da tesisin varlığı Çiğliler olarak bizi rahatsız ediyor. Menderes'teki tesisinin açılması için Çiğli'deki tesisin kapanması birbirini tetikleyecek. Bu tesisi bir anda kapatmamız mümkün değil. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantıda yetkililer bizlere bilgi verdi bizde eleştirilerimizi kendilerine ilettik. Bu tür toplantıların çoğalması, orayı yöneten bürokratik alanlarında daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayacaktır. Bu nedenle bu olanağı bize sağlayan Tunç Başkanımıza teşekkür ederiz. Çöp tesisi hepimizin kanayan yarasıdır. İnşallah Menderes'teki çöp tesisi ile bu son bulacaktır" dedi.

CİDDİ ADIMLAR ATTIK
Tramvay konusunda yapılan kamulaştırmaların yapıldığına dikkat çeken Gümrükçü, "Tramvay aslında Çiğlinin iki yakasını bir araya bağlayacak köprüyü içeriyor. Köprü yapılmaya başlandı. Büyük bir köprü içinde gelecek ve ikiye ayrılarak devam edecek. Bu yapılırken süreç sancılı olacak. Biz bunun az yaşanması için yeni yollar ile ilgili önlemler aldık. Yol açılması ile ilgili kamulaştırma bedelleri içeren ciddi adımlar attık. Bugüne kadar 5 milyona yakın bir para buralara gitti, gidiyor. Erken yapılan kamulaştırmanın gelecekteki belediye yöneticilerine de kolaylık sağlayacaktır" diye konuştu.

KUŞ CENNETİ BELGESEL OLUYOR
Kuş Cenneti için hazırlanan belgeselin Kasım ayı içinde lansmanı düzenleneceğini belirten Gümrükçü, sözlerine şu ifadeler ile devam etti;

"Gediz Deltasını korunması hem de UNESCO'ya tescil edilmesi, hem Balatçık'ta yetiştirilen ürünlerin desteklenmesi için tarımsal hizmetler müdürlüğümüzü kurduk. Eski Sasalı Belediye binamızı İBB ile bir merkez olarak kullanmaya başladık. Çiğli'de balıkçılığı gelir getirici bir alan olduğunu görerek yerel yönetim olarak çabamızı gösteriyoruz. Kuş Cenneti'nin tanıtılması için belgesel çalışması yaptık. 17 Kasım'da lansmanı var. Birçok dile çevrilerek TV kanallarında gösterilecek bir noktaya getirmek için çalışıyoruz.

1 YIL İÇİNDE BİNE YAKIN YURTTAŞIMIZI İŞ SAHİBİ YAPTIK
"Ciddi bir tasarruf hamlesi yaptık. Geçmişte doğrudan alımlarla yapılan birçok faaliyet açık ihale yöntemi ile yaptık. Bundan sonra tasarruf politikamızı devam ettireceğiz.  Kreş konusunda mevcut kreşimizi büyüttük. Önceden 40 olan kapasitemizi 120'ye çıkartarak yakında hizmet vermeye devam edeceğiz. Hedefimizde olan önümüzdeki süreçte asfalt alımı var. Çiğli Belediyesi tarihinde hiç asfalt alımı yapılmamış.  Meslek Fabrikası'nın Çiğli'ye kazandırılması için bize ait olan katın Büyükşehir'e tahsisini sağlamaktı. Sasalı'da artık Meslek Fabrikası hizmet veriyor. Bunun dışında işte çiğli adını verdiğimiz uygulamamız var.  İş arayan gençlerimize iş bulmak, meslek edinmek isteyen vatandaşlarımıza meslek edindirmek için bir çalışma başlattık. 1 yıl içinde bine yakın yurttaşımızı iş sahibi yaptık."

KENT ORMANININ AYNISINI İSTİYORUZ
"
Kız öğrenci yurdu ile ilgili şu an arsamız mevcut değil ancak çalışmamız sürüyor. Balatçıktaki çalışmalarımız ile ya bağış ya da kamulaştırma ile alınacak karar sonrası kararımız vereceğiz. Meydan genişletilmesi ile ilgili çalışmalarımız var. Mevcut demiryolu 3 hatlı, 1 tanesi kullanılmıyor. Eğer bu iptal edilebilirse biz alanı istasyon binasına kadar genişleten bileceğiz. Bir diğer düşüncemizde GEDİZ'in mevcut trafoyu yer altına alabilmesi ile Kasaplar Meydanı'nı eski belediye binamıza kadar büyütme hedefindeyiz. Millet Bahçesini çok önemsiyoruz. 3 milyon metrekarelik alanın halka kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Denizin dibinde hazine arazisi… İnciraltı'nın kent ormanı var çay içiliyor, kahve içiliyor. Çiğli’de 24 kilometre sahil var orada sahil yolu parkı çay ocağı var… Aynısının Çiğli'ye yapılmasını önemsiyoruz. Millet Bahçesi'nin İzmir'e kazandırılmasını önemsiyoruz" diye konuştu.

YATIRIM DÖNEMİNİ BAŞLATACAK BİR SÜRECİN GÖSTERGESİDİR
Bütçenin devrim niteliğinde bir bütçe olduğunu da vurgulayan Gümrükçü, "Güzeltepe'de bir kentsel dönüşüm anlaşma sürecimiz başladı. Yurttaşlarımızın bazı eleştirileri ve endişeleri oldu. Haftaya İBB Başkanımıza halkımızın ilettiklerini ileteceğim. Umuyorum ki yılbaşından önce yerinde bir kentsel dönüşüm çalışmasının anlaşma açısından sonunu görürüz. Güzeltepe Kentsel dönüşümün sonuçlanmasının ardından umuyorum ki Çiğli'ye bir yatırım atağı başlatacak. Bunun gibi birçok çalışmamız yürüyor. Balatçık Pazar Yeri’nin ihalesini yaptık fakat altından GEDİZ elektriğin kabloları geçiyormuş yaklaşık 1 aydır çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Çiğli’nin kronikleşmiş sorunlarından olan demiryolunun yer altına alınması için diğer konularda olduğu gibi hep birlikte çaba gösteriyoruz. Bu tip başlıklarla sizlerin ve çiğlilerin bize verdiği görevi, demokratik bir şekilde, büyük hayaller kurup büyük sözler vermeden ayakları yere basarak bugüne kadar getirdik. Bugün bu bütçe bir devrim niteliğinde bütçe. Gerçekleştirme oranlarında yüzde 80'lerin üstüne çıkacağımızı düşünüyorum. Bu bütçe Çiğli'de yatırım dönemini başlatacak bir sürecin göstergesidir" dedi.

 
Tartışmada silahlar ateşlendi... Bir kişi hayatını kaybetti!
 
BioNTech aşısının gençlerde etkinlik oranı açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Ekim 2021 Çarşamba 08:29

Çiğli tramvayı neden mavişehirde son buluyor? Tramvay kesintisiz aktarmasız alayebeye kadar gitmeli. Alaybeydeki öğrenci veya hastaneye gidecek vatandaş kesintisiz gelebilmeli. Mavişehirde son bulup aktarma yapılması tramvayı anlamsız hale getirmiş. İndi bindi indi bindi izmirin en büyük yarası.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sayıştay şoku! Kocaoğlu ile eski başkanların ifadesi alınacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde ...
Başkan Soyer Bucalı apartman görevlilerini ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer mesleki zorluklara karşı ...
İzmir Körfezi'nde son beş yılın rekoru!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in deniz ulaşımını güçlendirme ...
 
Tarihi Bıçakçı Han’da Yıldız Sineması belgeseli
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kent yaşamına kazandırdığı ...
Başkan Vekili Pehlivan: Menemen’i temize çıkaracağız
Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Seyrek’de bulunan Villakent ...
Başkan Çerçioğlu'na nezaket ziyareti
Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği, Aydın Büyükşehir Belediye ...
 
Başkan Soyer'e İZMİRGAZ ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde ...
Ayvalık Belediye Başkanı Ergin CHP'ye geçti
Yaklaşık bir yıldır, bağımsız olarak sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevini, ...
Karşıyaka Belediyesi'nden o iddialara yönelik açıklama
Karşıyaka Belediyesi, "Karşıyaka'nın Filizleri" projesine yönelik ortaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva