HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Nisan 2014 Cumartesi - 10:41

Çiğli’de Başkan Arslan’dan kritik Kafesan açıklaması

İlçede büyük krize neden olan ücret ödenmemesi sorunuyla ilgili 700 işçiyi direkt ilgilendiren bir açıklama geldi.

Çiğli’de Başkan Arslan’dan kritik Kafesan açıklaması

Çiğli Belediye Başkanı İnş. Müh. Hasan Arslan’ın, belediye şirketi Kafesan işçilerinin yaptığı eylemlerle ilgili olarak açıklaması şöyledir.
 
Kafesan Şirketi Çiğli Belediyesi’nin yüzde 99,9 ile ortağı olduğu bir limited şirkettir.  Belediyemizin yapmış olduğu hizmet alım ihalelerini önceki yıllarda Kafesan şirketi almıştır. Kafesan Şirketi’nde çalışan 700 işçi, bu ihaleler kapsamında belediyemiz idari ve şantiye birimlerde görevlendirilmiştir. 

Kafesan Şirketi’nin 1992 yılından beri devam eden SGK ve vergi dairesi borçları bulunmaktadır. Bu borçlar geçmiş yıllarda gelen aflarla yeniden yapılandırılmış, ancak geçen süreçte ödeme konusunda istikrar sağlanamamış, ödeme aksamıştır. Şirketin borçlarının büyük bir kısmı ise SGK ve vergi dairelerine olan bu borçlardır.
Tüm bu süreçte Kafesan Şirketi’nde çalışan işçilerimiz özellikle son aylarda maaş alma konusunda sıkıntı yaşamışlardır. Göreve geldiğimiz 4 Nisan’dan bu yana işçilerimize iki kez maaş alacaklarına mahsuben ödeme yaptık. Geriye dönük ortalama bir aylık maaş alacakları kalmıştır. Onu da en kısa zamanda ödeyeceğiz.
30 Haziran’da Belediye şirketi Kafesan’ın belediyemizle yapmış olduğu hizmet alım ihalesi sona erecektir.  Bizim karşılaştığımız en büyük sıkıntımız Kafesan Şirketi’nin SGK ve vergi borçlarından dolayı yapılacak ihaleye katılamama ihtimalinin olmasıdır. İhaleye girebilmesinin tek şartı ise bu kamu borçlarının kapatılmasıdır.
Borç iki şekilde kapatılabilir; Bunlardan ilki bu borcun ödenmesidir ki belediyenin içinde bulunduğu mali sıkıntılar nedeniyle böyle bir ödemenin yapılması imkasızdır. 1992 yılından beri süregelen borcu bir ayda kapatmamızın sizler de takdir edersiniz ki imkanı bulunmamaktadır. İkincisi ise vergi ve SGK borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili bir düzenlemenin hükümet tarafından çıkarılmasıdır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yeni bir vergi ve SGK yapılandırılması durumunda Kafesan Şirketi yeniden ihaleye girebilecektir.
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan olarak ben de taşeronlaşmaya karşıyım, işçilerimizin yanındayım ve haklı olduklarını düşünüyorum. Bu süreçte Kafesan Şirketi’nin ihaleye girebilmesinin mümkün olamadığını da nedenlerini belirterek anlattım. 
Ancak şuna söz veriyorum; Kafesan Şirketini en kısa zamanda toparlayarak ihaleye girebilecek düzeye getireceğim. Haziran ayı itibariyle ihale zamanı geldiğinden, sadece 6 aylık bir ihale sözleşmesi hazırladık. Bu süreçte de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ya da ilçe belediyelere ait hizmet alımı şirketlerini de ihaleye girmesi için davet edeceğiz. En kötü şartlarda bu 6 aylık sürecin ardından Belediyemizin Kafesan Şirketi’ni tekrar hizmet ihalesine sokabilmek için tüm şartları zorlayacağız veya belediyemizin ortağı diğer şirketlerden birini de hizmet alım ihalesine sokabilmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.
Ben kimsenin üzülmesini, emekçi kardeşlerimizin mağdur olmasını istemiyorum. Bir kez daha yinelemek istiyorum; ben de taşerona karşıyım. Ekibimle iyi niyetle çözüm üretmeye çalışıyoruz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Vekiller’den Karşıyaka’nın Başkanı’na övgü yağmuru
CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, ...
Vekillerden Pekdaş’a ziyaret: Konak ülkeye örnek olacak!
Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a hayırlı olsun ...
Çiğli’de tahsilat ekibi: Başkan 4 milyonu kurtardı!
Göreve geldikten mali yapı ve personel ile ilgili yaptığı açıklamalarla ...
 
Atila’nın ‘Homeros’ projesine vekillerden tam destek
CHP İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen, Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay ...
Büyükşehir’de olağanüstü zirve: Kadro şeması şekilleniyor
Yerel seçimlerin ardından kadroda bazı değişikliklere giden İzmir Büyükşehir ...
İzmir’de uluslararası dayanışma: Şiddete karşı 4 kadın!
Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ...
 
Flaş! Kocaoğlu’ndan ‘fışkiye davası’ açıklaması: Haber alır almaz…
Başkan Kocaoğlu kentte gündem olan ‘Gezi’ şikayetiyle ilgili olarak Twitter’dan ...
Selvitopu’na miniklerden tebrik çiçeği
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Kiraz’da 23 Nisan coşkusu
Milliyetçi Hareket Partisinin Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül işe ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva