HABERLER>GÜNCEL
9 Mayıs 2012 Çarşamba - 13:23

Çiğli’de banka soygunu paniği

Çiğli’de 20- 22 yaşlarındaki bir genç, girdiği banka şubesindeki güvenlik görevlisini tabancayla etkisiz hale getirdi. Veznelere doğru yönelen genç, çıkan arbedede panikleyip kaçtı.

Çiğli’de banka soygunu paniği

İZMİR -  Bugün, saat 11.15 sıralarında, Anadolu Caddesi 776 numaradaki banka şubesine, siyah gözlük, siyah tişört ve siyah kot pantolonla gelen, 1.70 boylarında, 20-22 yaşlardındaki kimliği belirsiz kişi, elindeki tabancayla güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi.

Veznelere doğru yönelen genç, şube içinde çıkan arbede nedeniyle panikleyip, eylemini gerçekleştiremeden kaçtı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, koşarak kaçan silahlı gencin yakalanması için bölgede çalışmalar sürdürülüyor.

"PARA YOK" SÖZÜNE İNANMIŞ
Banka şubesinde soygun girişiminde bulunan kimliği belirsiz kişinin, içeri girmeden önce giriş kapısındaki güvenlik kamerasının yönünü değiştirdiği ortaya çıktı. Bankanın çeşitli yerlerinde inceleme yapan polis, güvenlik kamerası üzerinden de parmak izi aradı. Bu arada polis, soyguncunun kaçış güzergahındaki tüm işyerlerinin kamera kayıtlarına el koydu. İncelenen kayıtlardan şüphelinin görüntüsünün de tespit edildiği öğrenildi.

Banka çalışanlarının ifadelerinin alınmasıyla soygunun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik görevlisini tabancayla tehdit ederek etkisiz hale getiren soyguncunun, çok heyecanlı olduğu ve konuşurken sesinin titrediği belirtildi. Güvenlik görevlisiyle, kasanın bulunduğu tarafa giden soyguncunun, görevliden "Para yok" karşılığını almasının ardından panik yaşadığı ve bunun sonrasında da kaçtığı öğrenildi.
 
YAKALANINCA AĞLADI
Müşteri olarak girdiği banka şubesinde, soygun girişiminde bulunan genci bulmak için geniş çaplı soruşturma başlatan polis, banka şubesindeki ve kaçış güzergahındaki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İncelemede, soygun girişiminde bulunan kişinin, en son görüldüğü nokta tespit edildi. O noktada, şüphelinin kaçarken attığı siyah renkli şapka da bulundu. Vatandaşlarla yapılan görüşme sonucu, şüpheli kişinin, yakındaki evi de tespit edilerek kimliği belirlendi.
 
Adnan Saygun Lisesi öğrencisi olan ve bir ay önce psikolojik sorunları nedeniyle kaydını dondurduğu belirlenen 16 yaşındaki S.P.'nin evinden alınan fotoğrafı, bankanın güvenlik görevlisi tarafından da teşhis edildi.
 
Olayın ardından evine gelip üzerindeki siyah tişörtü çıkaran, kırmızı olanı giyen ve daha sonra yaptıklarını annesine telefonla anlatan S.P., takipteki polisler tarafından yolda yürürken yakalandı. Gözaltına alınan ve paraya ihtiyacı olduğu için bu yola başvurduğunu söylediği öğrenilen S.P., Emniyet'e götürülürken ağlamaya başladı.
 
Bir televizyon kanalındaki dizide oynayan ünlü bir oyuncunun da baba tarafından uzaktan akrabası olduğu öne sürülen S.P., işlemlerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

BABASININ KREDİ ÇEKTİĞİ BANKAYI SOYMAK İSTEMİŞ
16 yaşındaki S.P.'nin yakalanmasıyla olayın sırrı da ortaya çıktı. İzmir'de yaşamaktan mutsuz olan S.P.'nin memleketleri Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ne dönmek istediği, babası H.P.'nin ise, kredi borçları olduğunu söylemesi üzerine, liseli gencin parayı ödemek için bu yönteme başvurarak kredi çektikleri şubeyi soyma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
**** 9 Mayıs 2012 Çarşamba 22:03

Ekonomik istikrarsızlığın ortaya çıkardığı üzücü durum taşı toprağı altın diye gelinen büyükşehirler aile dağılmalarına uyuşturucu,alkol,ve sapkınlıklara neden oluyor durum ortada

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liseli kızlar toplu intihara kalkıştı!
Kahramanmaraş’ta lise öğrencisi 3 genç kız, cam parçalarıyla bileklerini ...
Böylesi görülmedi: Doktora müjde dayağı!
Tokat’ta bir hastaya "beyninde tümör yok" müjdesi veren doktor beklemediği ...
Arsasından geçen yolu çitle trafiğe kapattı
Karaburun’a bağlı Mordoğan beldesinde arazisinden izinsiz yol geçirildiğini ...
 
Işıkkent'te '10 numara' operasyonu
İzmir'de, akaryakıt olarak satılan 2 bin 172 kilogram ''10 numara madeni ...
Veli isterse 5 yaşında zil çalacak!
'4+4+4'e ilişkin genelgeye göre, 66 ayını tamamlayan çocukların okula ...
İzmir Emniyeti’nden sanal devriye!
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün kurduğu, "Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube ...
 
Çarptı… Öldürdü… Kaçtı!
Karabağlar’da kimliği belirsiz sürücünün çarpıp kaçtığı el arabalı seyyar ...
Polisten bina içine gaz bombası!
İstanbul'da 'terör' başlığı altında Gençlik Dernekleri Federasyonu'na ...
Pentagon’da ‘Kürecik’ zirvesi
ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’nin davetlisi olarak ABD'de bulunan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva