HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ekim 2021 Pazartesi - 15:06

Çiğli 29 yıl sonra Kent Konseyi’ne kavuştu

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde 29 yıl sonra Belediye Meclisinde oy birliğiyle yeniden kurulan Çiğli Kent Konseyi’nin 1. Genel Kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kent Konseyi’nin ilk Başkanı İbrahim İncesu oldu.

Çiğli 29 yıl sonra Kent Konseyi’ne kavuştu

Pandemi şartları nedeniyle planlanandan ileri bir tarihe ertelenen Çiğli Kent Konseyi’nin 1. Genel Kurulu, Başkan Utku Gümrükçü, Kent Konseyi Onursal Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ile Çiğli ve çevre kentlerden vatandaşların yoğun katılımıyla Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirildi.Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Başkan Gümrükçü: Çiğli için tarihi bir gün
Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Gümrükçü, “Farklı siyasi görüşlere mensup kişileri Çiğlimizin geleceği için bir çatı altında buluşturmaya vesile olmaktan dolayı mutlu ve gururluyum. Kanunen zorunlu olan ancak uzun süredir ilçemizde bu anlamda bir adım atılmamış olan Kent Konseyini kurmuş bulunuyoruz. Kent Konseyi, kentimizin kılcal damarlarından beslenen kadını, genci, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarıyla herkesin Çiğli’nin geleceğinde söz sahibi olacağı bir hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürecek. Bu yapı, yerel demokrasinin, katılımcı yönetim anlayışının ve hak arama kültürünün geliştirilmesi ve kuvvetlendirilmesi noktasında Çiğlimize çok şey katacak. Çiğli Belediyesi olarak Kent Konseyinden öncelikli beklentimiz, uzlaşı ve katılımcılık kültürünün yaygınlaştırılmasına destek olmalarıdır. Bunun yanı sıra iş birliği içerisinde çalışarak hemşehrilerimizi hakları ve hukukları konusunda bilgilendirecek Yerel Demokrasi Akademileri açacağız. Çocuk, genç ve kadın meclisleri kurarak demokrasi kültürünün güçlenmesine katkı sağlayacağız. ‘Çiğli Çocuklarını Okutuyor’ projemizi Kent Konseyi çatısı altında güçlendirerek devam ettireceğiz.Bu konuda İzmir’de örnek olacağız” dedi.

“Kent bahçeleri kuracağız”
Kent Konseyi ile birlikte tarımsal üretimi artırmak istediklerini belirten Başkan Gümrükçü, “İlçemizin en önemi tarım merkezlerinden olan Sasalı ve Kaklıç’a beraber sahip çıkacağız. Bunun yanı sıra imar planlarımızda yeşil alan olarak belirlenen noktaları tarımsal üretime dahil etmek adına Kent Bahçeleri kuracağız.Toprağı, suyu, gübreyi ve fidanını vatandaşlarımıza vererek mahallelerinde üretime katkı sağlamalarına vesile olacağız. Böylece hem dayanışma kültürünü kuvvetlendireceğiz hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ekonomik pahalılık altında ezilmesine engel olacağız” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. Adnan Akyarlı: Çabalarıyla sürecin önünü açtı
Kent Konseyi çalışmalarının parçası olmaktan dolayı mutlu olduğunu vurgulayan seçici Divan Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, “Kent Konseyinin temelleri, 2019 yılı Ağustos ayında sivil toplumun önemini bilimsel açıdan ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilen Kent Sempozyumunda atılmıştı. Akabinde gelişen Pandemi şartları maalesef sürecin biraz yavaş ilerlemesine sebep oldu. Bu süreci başlatan ve gelişmesine katkı koyan Sayın Utku Gümrükçü Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kent Konseyi ile birlikte hayata geçirmek istediği uygulamaları Çiğli’nin geleceği açısından çok kıymetli buluyorum. Birçok Belediye Başkanının kendi lehine kullanmayı tercih edeceği öğrencilere burs projesini Kent Konseyine devredeceğini ifade ederek Türkiye’de bir ilke imza attı.Gösterdiği bu olgunluk için de ayrıca kutluyor ve alkışlıyorum” dedi.

İbrahim İncesu: Birlikte düşünüp, birlikte üreteceğiz
Gerçekleştirilen 1. Genel Kurulda Çiğli Kent Konseyi Başkanlığına seçilen İbrahim İncesu, “Bana bu onuru yaşattıkları için tüm Genel Kurul üyelerimize teşekkür ederim. Asıl mücadelemiz bundan sonra başlıyor. Birlikte düşünüp, birlikte üreteceğiz. Çiğlimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

 
Göztepe en kötü sezonu yaşıyor!
 
Hastaneden '36 saat nöbet' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer Genel Kurul için Strazburg'da
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel ...
Ödemiş'te satranç turnuvası tamam!
Ödemiş Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ...
Menemen'de 29 Ekim dolu dolu kutlanacak
Menemen Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. yıldönümünü düzenleyeceği ...
 
Başkan Çerçioğlu Çine pazarda vatandaşlarla buluştu
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,Çeştepe Pazarı’nı ziyaret ...
Başkan Yetişkin'den çağrı: Seferihisar’ı seven Seferihisarlı olsun!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yazlık kesimde yaşayan ve ...
Aşk durağında mutlu izdivaç
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde otobüs şoförlüğü ...
 
Torbalı halkı festivalde buluştu!
Torbalı Belediyesi, ilçenin önemli tarım ürünlerini ve kırsal merkezleri ...
Bayraklı'da Cumhuriyet Bayramı heyecanı
Cumhuriyet'in ilanının 98'inci yılı Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen ...
Başkan Yardımcısı yolda kalan araca el attı!
Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, alt geçitte kalan bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva