HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ekim 2014 Cuma - 17:12

Çiftçi kadınlar Kemalpaşa’da buluştu

Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kapsamında Kemalpaşa'da düzenlenen Çiftçi Kadınlar Günü etkinliklerinde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, çiftçi kadınların hayatın her alanında yer aldığı belirterek, onların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Türkmen, tarımsal arazilerin önemine dikkat çekerek, verimli arazilerin korunmasının önemli bir konu olduğunu söyledi.

Çiftçi kadınlar Kemalpaşa’da buluştu

Tarım sektöründe çalışan ve üreten kadınları bir araya getiren Kemalpaşa Çiftçi Kadınlar Günü, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kemalpaşa İlçe Müdürü Ali Bal, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray ve Anadolubank Turgutlu Şube Müdürü Süleyman Şahin'in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çiftçi kadınlar kurdukları standlarda ürünlerini sergileme imkanı buldu. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği etkinlikte sinevizyon gösterisi de yapıldı.



Açılış töreninde bir konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, kadın işgücünün önemine dikkat çekerek bu noktada onlara her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyledi. Birçok alanda kadınların çalıştığını ve son derece verimli işler çıkardığını açıklayan Türkmen, "Kadınlarımız, hayatın hemen her alanında yer alıyor; ülkemizin daha da gelişmesi ve evlatlarımızın sağlıklı şekilde yetişmesi için emek veriyorlar. Bu etkinlikte çiftçi kadınlarımız ürünlerini sergiliyor. Böylece yaptıkları işler daha da bilinir ve görünür oluyor. Dolayısıyla yerel yönetimler olarak bizlerin de onlara her zaman destek vermesi gerekiyor" diye konuştu. Son yıllarda hızla yok olan verimli tarım arazileriyle ilgili kısa bir açıklama da yapan Türkmen, "Tarımda kullanılan ve son derece verimli olan arazileri muhafaza etmemiz gerekiyor çünkü her geçen gün maalesef bu alanlar yok oluyor. Özellikle Kemalpaşa gibi kiraz bahçelerinin olduğu ve yoğun tarım faaliyetinin bulunduğu bir ilçede, bu konuya dikkat etmemiz gerekiyor. Tarım arazilerinin korunması lazım" ifadesinde bulundu.
 

PLANSIZ HAREKET EDİLMEMELİ
Etkinliğin çiftçi kadınlar açısından son derece verimli olduğunu açıklayan Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, bu tür etkinliklerin ilçenin tanınmasında önemli katkı sağladığını söyledi. Konuşmasında İzmir'in hem tarım hem de sanayi kenti olduğunu da vurgulayan Taşbilek, "İzmir, gelişmiş sanayisi ile birlikte aynı zamanda uluslar arası tarımda örnek gösterilebilecek bir kent ancak bir takım plansız hareketlerle tarım arazileri yok olmuş durumda. Önceki yıllarda gerekli planlama yapılmadığı için İzmir'e ve İzmir Limanı'na yakın yerlerde sanayileşme başlamış. Elbette sanayi ülkemizin olmazsa olmazı ancak bunu planlayarak yapmak çok önemli" diye konuştu.


Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın ise Kemalpaşa'da düzenlenen etkinliğin çiftçi kadınlara sahip çıkıldığının bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, etkinlikte sergilenen ürünlerin gerçekten özel olduğunu söyledi. Saygın, "Çiftçi kadınlarımız her şeyi yapıyor ancak yaptıkları bir türlü gözükmüyordu. Bu tür etkinlikler yapılanların görünmesini ve ürünlerin öne plana çıkmasını sağlıyor. Bu noktada etkinliği çok anlamlı buluyorum" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konaklı çocuklara kültür gezisi
Sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Konak Belediyesi, çocuklara ...
Uyar’dan İYTE’nin anlamlı gecesine destek
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Konseyi,İzmir Yüksek Teknoloji ...
Karşıyaka’da barışın festivaline renkli açılış
Bu yıl ilk kez uluslararası boyut kazanan ve ‘Barış’ temasıyla halkla ...
 
Kocaoğlu ile gündem: Eve giderim ama Ankara’ya gitmem!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu genel seçimlerde milletvekilliğine ...
Karabağlar'da bütçe maratonu: Önce meclis sonra yemek
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP ve AK Partili meclis ...
Bergama'da UNESCO sonrası kritik turizm zirvesi
2014 yılı Haziran ayında Katar’da gerçekleştirilen UNESCO Dünya Miras ...
 
Foça’nın Yeryüzü Pazarı dünyaya açılıyor
Foça Yeryüzü Pazarı, Foça’nın ürünlerini İtalya’da düzenlenen fuarda tanıtacak. ...
Gaziemir’in akıllı binası: Hem üretiyor hem koruyor
Gaziemir Belediyesi’nin yeni hizmet binasının çatısında yerleştirilen ...
Narlıdere’de bütçe tamam, bir de dönüşüm müjdesi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında toplanan Narlıdere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva