HABERLER>POLİTİKA
28 Ocak 2022 Cuma - 16:15

CHP PM Üyesi Nalbantoğlu’ndan hükümete eleştiri: Lütuf değil İzmir’in ihtiyacı!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, hükümetin İzmir’i engellediğine ilişkin gündemi değerlendirdi ve "AK Parti iktidarı şehirlere, belediyelere verdiği desteği lütuf olarak görüyor. Oysa belediyelerin yasal hakları olduğu gibi istedikleri destekler; aslında o şehrin insanlarının da ihtiyaçları. İzmir için de bu böyle. Merkezi idarenin, mevcut sistem içinde yerel yönetimlerin önünü açmak gibi bir sorumluluğu var. Mesele, halkın isteklerine karşılık vermek meselesidir" dedi.

CHP PM Üyesi Nalbantoğlu’ndan hükümete eleştiri: Lütuf değil İzmir’in ihtiyacı!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu; giderek büyüyen AK Parti’nin CHP’li belediyeleri cezalandırdığına ve ardından da İzmir’i engellediğine ilişkin gündemi değerlendirdi. Nalbantoğlu, yaptığı açıklamada; “ AK Parti iktidarı şehirlere, belediyelere verdiği desteği lütuf olarak görüyor. Oysa belediyelerin yasal hakları olduğu gibi istedikleri destekler; aslında o şehrin insanlarının da ihtiyaçları. İzmir için de bu böyle. Merkezi idarenin, mevcut sistem içinde yerel yönetimlerin önünü açmak gibi bir sorumluluğu var. Mesele, halkın isteklerine karşılık vermek meselesidir.” diye konuştu.

MATEMATİK VE FOTOĞRAF ORTADA
AK Parti’nin CHP’li belediyelere ve özellikle de İzmir’e, başından bu yana artarak baskıcı ve öteleyici bir yaklaşımı olduğuna dikkat çeken Nalbantoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü; “ Aslında, bunun bir savunması yoktur. Halkın özellikle temel ihtiyaçları, siyasetin üstündedir. Apaçık ortada olan gerçeklere de sürekli ‘Yalan’ demenin de faydası yoktur. Bunu son dönemde sıkça kullanıyorlar. Verdikleri desteğin matematiği ve fotoğrafı ortadadır. Deprem kredisini bilerek ve isteyerek kamuoyunda tartışılır hale getirdiler. Oysa Cumhurbaşkanlığı’nın uhdesinde ve yetkisinde bir konuydu. Cumhur İttifakının da bulunduğu havuza soktular ki kısa sürede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İller Bankası üzerinden çözülebilirdi. Tam anlamıyla kafa karıştırıp, çıkmaza sürüklediler. Keza, Halkapınar Metrosu da öyle. 4 Milyar TL’lik bir proje ama hükümet, 3 Bin TL ayırmış. Aynısı Selçuk-Ortaklar ile Ödemiş Kiraz hattı için de geçerli. Milyarlık projelere bin liralık kaynak ayırmışlar. Buca Metrosu’na ilişkin onay, İzmirli’ler ve Büyükşehir Belediyemiz aylarca haykırdıktan sonra yine bir lütuf gibi geldi. İZBAN-Bergama’nın Kınık’a uzatılma projesini 2022 yılı programından çıkardılar. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Ama asıl sorun; bu yatırımların o şehirleri var eden insanların ihtiyacı olduğunu görmezden gelerek, siyasetlerini şekillendirme sorunudur.”

YATIRIM RAKAMLARININ GERÇEKLİĞİ
Pandemi sürecinde; CHP’li belediyelerin yardım kampanyalarının durdurulup, halka yardım amacıyla toplanan kaynağa el koyulduğunu hatırlatan Nalbantoğlu; “ Bunu yapan AK Partili Belediyeler de vardı. Onların üstü örtüldü. Ama CHP’li Belediyelere dolandırıcı muamelesi yapıldı, öyle bir algı yaratıldı. Yasalar, herkes içindir. Bugün, belediyelerin katkı paylarının artmasını örnek gösteriyorlar. Bu da yasal güvencenin ürünüdür. Yani, lütuf değildir. Nüfuslarına, yüzölçümlerine ve yarattıkları katma değere göre her ilin belediyesinin katkı paylı yasaya bağlı olarak artış gösterir. Peki, bizi yalancılıkla suçlayan AK Partili unsurların açıkladığı yatırım rakamları neyi yansıtıyor? Söyleyelim. Bunun içinde, İzmir valisinin, kaymakamların maaşları; bakanlık temsilcileri olan il müdürlüklerine aktarılan bütçeler var. Bunların da nerede nasıl kullanıldığı muamma. Halka dağıttıkları odun, kömür var, diğer sosyal yardımlar var. Bunlar, zaten devletin yapmakla yükümlü oldukları. İzmir yatırımı adı altında açıkladıkları rakamların gerçekliği bunlardan ibaret. Kentsel dönüşümünden, ulaşımına kadar pek çok noktada belediyemizi üretmekten alıkoyacak her türlü engeli yaratıp yalancı algısı yürüterek bir yere varamazlar.  İzmir’in ağzına bir kaşık bal çalıp çok büyük yatırımlar yapıyorlarmış gibi göstermenin de halkta karşılığı yok.” Diye konuştu.

İZMİR’İN ALGISI DEĞİŞMİYOR
AK Parti’nin İzmir’i cezalandırdığı algısının kamuoyundaki tutunmasını koruduğunu ifade eden CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu; açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı. “ İşte tam da bu yüzden; yani İzmir’e 19 yıldır şaşı bakmaları yüzünden bu algı değişmiyor. Çünkü bunu yaptıkları ve söyledikleriyle 19 yılda özenle yarattılar. Doğru sandıkları yanlışlarıyla yarattılar. Bunu biz söylemiyoruz, sokaktaki yurttaşlarımız, hemşerilerimiz söylüyor. Kamuoyu araştırmaları söylüyor. Kazanan kim? Kaybeden kim? Bunu siyaseten söylemiyorum. Sandıkta kazanandan söz etmiyorum. Ama İzmir kaybediyor; bu çok açık. Yıllardır uzlaşmaya; İzmir için bir adım atmaya çalıştıkça, bir taşla ya da bir çıkmaz sokakla karşılaşıyoruz. Arkası toz duman. Ağzı olan konuşuyor. İktidarın İzmir temsilcilerinin dilleri ve söylemleri çatışma doğurmaktan asla kaçınmıyor. Peki bu arada ne oluyor? İşte; bu algı oluşuyor ister istemez. ‘AK Parti, CHP’li Belediyeleri; İzmir’i cezalandırıyor.’ algısının bu koşullarda ortadan kalkması mümkün değil. Bu gerçekle yüzleşmeli ve İzmir’in yararına bir tutum geliştirmeliler.”

 
Karısının bacağının kesilmesine sebep olmuştu... 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi!
 
Usta oyuncu Fatma Girik Bodrum'da toprağa verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tezgaha ceza kesmek istediler, darp edildiler... Bakan Pakdemirli'den kınama!
İzmir'in Bornova ilçesinde pazar yerinde denetim yapan 2 İl Tarım ve Orman ...
CHP İzmir'de yeni gelenek: Soyer, vekilleri bilgilendirdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kahvaltıya katılan yedi ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'aday' açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının siyasetçi ...
 
İYİ Partili Çıray: Doktorlar kaçıyor, bakanlık izliyor!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, ...
Beko, ekonomik baskıya dikkat çekti: YHT hattı neden üç yıl sonraya kaldı?
İzmir’in 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’ndan aldığı bin liralık ...
‘PayPal’ altıncı kez Meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “PayPal önergemiz iki Ticaret Bakanı, ...
 
CHP'li Purçu ve seyyar çiçekçilerden Soyer'e ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Çiçekçiler Federasyonu Başkanı ...
CHP'li Kılıç 'ölüm' yolunu meclise taşıdı: Ödemişli efeler yapılmayanı unutmaz!
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda ...
Dışişleri'nden BM'ye 'Barış Gücü' tepkisi
Dışişleri Bakanlığı, BM Kıbrıs Barış Gücü görev süresinin KKTC'ye sorulmadan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva