HABERLER>GÜNCEL
7 Mayıs 2017 Pazar - 18:49

CHP Parti Meclisi toplantısı bitti: Ne karar çıktı?

CHP Parti Meclisi (PM), Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ı "tedbirli olarak kesin ihraç" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk etti.

CHP Parti Meclisi toplantısı bitti: Ne karar çıktı?

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde  bir araya gelen PM üyeleri, Fikri Sağlar'ın durumunu görüştü.

- CHP'NİN '2 NUMARASI'NDAN İSTİFA YORUMU: ANLAŞILIR BİR DURUM DEĞİL!

Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Mersin Milletvekili Sağlar söz alarak hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Sağlar, bir gazetede manşet yapılan sözlerin kendisine ait olmadığını,  "Tek adam" değerlendirmesi yapmadığını belirtti.

Yaklaşık 7 süren toplantıda, Fikri Sağlar'ın durumuna ilişkin kapalı  oylama yapıldı. Sağlar, 38 "Evet", 19 "Hayır" oyuyla, "Tedbirli olarak kesin  ihraç" istemiyle YDK'ya sevk edildi. (AA)

 
Geleceğin bilim insanları Urla'da yetişiyor
 
İstanbul'da metro istasyonu yakınlarında çatışma
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Mayıs 2017 Pazartesi 00:16

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel miraslarıyla, geleneğini ve temellerini en iyi şekilde temsil eden ilkelerin yanı sıra sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen CHP bu çerçevede Uluslararası ölçekte faaliyetlerini sürdüren Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Sosyalistler Partisine de katılım sağlamıştır. Çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan "özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme" kavramları içinde bulunduğumuz dönemde CHP’nin Türkiye’de kurumsallaştırmaya çalıştığı ve Programlarında önemle vurguladığı başlıca ilkeler arasında yer almaktadır.

Yorumu oyla      11      5  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 00:15

CHP programlarına (1931, 1935, 1939 ve 1943) bakıldığında –Dokuz Umde de dahil olmak üzere-, yeni bir devlet, yeni bir ulus inşası açıkça görülmektedir. Bu kapsamda Dokuz Umde’de dikkati çeken unsurlardan bazıları şunlardır: • Egemenliğin millete ait olduğu, • Güvenlik sorununun çözüleceği, • Adalet sisteminin reforma tabi tutulacağı, • Askerliğin kısaltılacağı, • Savaşta harap olan ülkenin yeniden inşa edileceği, • Ekonomik ve sosyal alanda halk yararına politikaların uygulanacağı (aşar vergisinin yeniden düzenlenmesi, tütün ekimine ilişkin düzenlemeler, üreticilere yönelik kredi kolaylıkları, tarımda makineleşme, demiryolları yapımı, eğitimin yaygınlaştırılması, sağlık sisteminin düzenlenmesi, ormanların verimli bir şekilde işletilmesi, hayvancılığın geliştirilmesi). 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilen Halk Fırkası Nizamnamesi’nin birinci maddesinde ise Partinin; a. Milli hakimiyetin halk tarafından ve halk için icrasına rehberlik etmek, b. Türkiye’yi asri bir devlet halinde yükseltmek, c. Türkiye’de bütün kuvvetlerin üstünde kanunun velayetini hakim kılmak için çalışacağı belirtilmektedir.

Yorumu oyla      11      5  
ATATÜRK'ÇÜ 8 Mayıs 2017 Pazartesi 00:15

Kemalizm” CHP’nin Mayıs 1935 tarihinde toplanan Dördüncü Büyük Kurultayı’nda kabul edilen CHP Programı ile resmiyet kazanmıştır. Programın “Giriş” kısmında Kemalizm ile ilgili şu değerlendirme yer almaktadır: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin programına temel olan ana fikirler, Türk Devrimi’nin başlangıcından bugüne kadar yapılmış olan işlerle, yalın olarak ortaya konmuştur. Bundan başka, bu fikirlerin başlıcaları, 1927 yılında Parti Kurultayı’nca da kabul olunan tüzüğün genel esaslarında ve Genel Başkanlığın, aynı kurultayca onanmış olan bildiriğinde ve 1931 kamutay seçimi dolayısiyle çıkarılan bildirikte saptanmıştır. Yalnız birkaç yıl için değil, geleceği de kapsayan tasarılarımızın ana hatları burada toplu olarak yazılmıştır. Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kemâlizm prensipleridir.” CHP’nin ilk programı 1931 tarihlidir. Ancak, 1923 genel seçimleri öncesinde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Reisi Mustafa Kemal Paşa’nın 8 Nisan 1923 tarihli “Dokuz Umde” olarak bilinen “Seçim Beyannamesi” de bir program taslağı olarak kabul edilmelidir.

Yorumu oyla      11      5  
varol zenginobuz 8 Mayıs 2017 Pazartesi 00:13

Altı Oklu Bayrak... Atatürk’ün ölümünden kısa bir süre önce CHP’nin yayınladığı On Beşinci Yıl Kitabı’nda, 1923 Tüzüğü’nün birinci maddesinde sıralanan amaçlara benzer şekilde şunlar dile getirilmektedir: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin üç(üncü) ve dördüncü Büyük Kongrelerinde tanzim olunan Parti programı Türk milletini, milli ülküsüne götürecek olan ana yolları tam, kat’i ve açık olarak gösterir. Bu program, şu veya bu sınıf ve zümre için değil; bütün millet için, milletin yeni ve ileri hedefi olan medeni yükseliş uğrunda çalışacak bütün vatandaşlar içindir. Bu program bugünkü ve yarınki cumhuriyet nesilleri için inan esaslarını anlatan ve Kemalizm’in ortaya koyduğu ve Partinin bayrağında kırmızı zemin üzerinde altı beyaz okla temsil ettiği altı ehemmiyetli vasfı ihtiva eder”. CHP, altı oklu bayrağı 1933 yılında kullanılmaya başlanmıştır. Bayrağın nasıl kullanılacağı ve şekli CHF Bayrak Talimatı’nda açıklanmıştır. Altı oklu bayrağın tasarımı Gazi Eğitim Enstitüsü’nde Resim-İş Bölümü’nde İsmail Hakkı Tonguç tarafından yapılmıştır. Cumhuriyetin 10. yılı kutlamalarından önce altı oklu bayraklar parti örgütlerine gönderilmiştir.

Yorumu oyla      11      5  
DELEGE 8 Mayıs 2017 Pazartesi 00:12

Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet Halk Partisinin Devrimcilik Anlayışı... Mustafa Kemal Paşa, devrimci amaçlarını çok daha önceden, daha Erzurum Kongresi devam ederken ifade etmiştir. Ortada ne Meclis ne de Ordu varken, Erzurum Kongresi’nin hemen ertesinde (7–8 Ağustos 1919) Kurtuluş Savaşından sonra yapılacakları Mazhar Müfit Bey’in (Kansu) günlüğüne şöyle yazdırmıştır: • Zaferden sonra şekli hükümet Cumhuriyet olacaktır. • Padişah ve hanedan hakkında zamanı gelince icap eden muamele yapılacaktır. • Tesettür kalkacaktır. • Fes kalkacak, medeni milletler gibi şapka giyilecektir. • Bu arada M. Müfit Bey, “Darılma Paşam ama hayalperest taraflarınız var” der. Mustafa Kemal Paşa’nın yanıtı nettir: “Bunu zaman tayin eder. Sen yaz”. • Latin harfi kabul edilecek.

Yorumu oyla      12      5  
7 Mayıs 2017 Pazar 23:45

8 KERE SEÇİM KAYBETMİŞSİN.!! LÜTFEN AMA LÜTFEN İNSANA DEĞERVERİRYORSAN,LÜTFEN KEMAL BEY BIRAK ARTIK BIRAAAAAAKKKKKKKK.!!! VALLA İNTİHAR EDECEĞİM SENİN YÜZÜNDEN.!!!

Yorumu oyla      12      5  
7 Mayıs 2017 Pazar 23:43

NE İSTİYORSUNUZ BU PARTİDEN NE İSTİYORSUNUZ. YETER YA YETER ARTIK. NE YANİ KENDİMİZİMİ YAKALIM.!!

Yorumu oyla      12      5  
7 Mayıs 2017 Pazar 23:42

ÖLDÜRECEM KENDİMİ ÖLDÜRECEM YETER ARTIK YETER. ALLAH BELANIZI VERSİN .!!!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da operasyon: Gizli bölmede yakalandı!
Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde düzenlenen operasyonda 30 kilogram esrar ...
O türbede askerler artık böyle nöbet tutacak
Bilecik'in Söğüt ilçesinde Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası ...
Polis konvoyu durdurdu, gözaltına aldı!
Adana'da düğün konvoyunda terör örgütü PKK'yı simgeleyen bayrak salladıkları ...
 
6 bin iyilik meleği 'koşamayanlar için koştu'
Dünyanın yardım amaçlı en büyük spor etkinliklerinden biri olan “Wings ...
Bu köyden iki TEOG birincisi çıktı
Muş'un Hasköy İlçesi Gökyazı Köyü'nde okuldan arta kalan zamanlarında ...
STV dizilerinin oyuncusundan flaş sözler!
FETÖ'nün ‘Mavi Rüya’, ‘Kollama’, ‘Yeşeren Düşler’ ve ‘Hıyanet Sarmalı’ ...
 
ABD askerleri bu sefer de böyle görüntülendi!
Suriye'de Amerikan askerlerinin terör örgütü PKK’nın Suriye'deki kolu ...
Kadına şiddete karşı barolar arası ortak çalışma
İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları, Aydın Barosu Kadın Hakları ...
Yargıtaydan 'evlatlık' kararı
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, evlatlık çocuğu biyolojik ailesi tarafından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva