HABERLER>POLİTİKA
18 Haziran 2021 Cuma - 11:32

CHP'nin yerel yönetimler zirvesinden net mesaj: Bir santim dahi geri adım atmayız!

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanlarının bir araya geldiği yerel yönetimler çalıştayının açılışında konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit, "Vatandaşlarımız emin olsun, bu iktidarın çıkardığı hiçbir engel belediyelerimizi yoldan çeviremedi, bundan sonra da çeviremeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar, yılmadık, yılmayacağız. Bir milim eğilmeyecek, bir santim geri adım atmayacağız" diye konuştu.

CHP nin yerel yönetimler zirvesinden net mesaj: Bir santim dahi geri adım atmayız!

EGEDESONSÖZ - CHP’nin üç gün sürecek Belediye Başkanları Buluşması, Gaziantep'te bugün başlıyor. 11 büyükşehir, 191 il ve ilçe belediye başkanın katılacağı toplantıda, başkanların 2 yılı değerlendirilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da takılım sağlayacağı toplantı öncesi kameralar karşısına geçen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit, toplantı hakkında açıklamalarda bulundu.

4'NCÜ BULUŞMA OLACAK
Konuşmasına dün HDP İzmir İl Binası'na gerçekleştirilen saldırı sonrası hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a rahmet dileyerek başlayan Torun, "İzmir'de gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, tüm belediye başkanlarımız ile Gaziantep'te bir araya geliyoruz. 18-20 Haziran tarihlerini kapsayan çalıştayımız, yerel seçimin ardından yüz yüze 4'ncü toplantımız olacak. Belediye başkanlarımız bugün Gaziantep ilimizin 9 ilçesinde sahaya çıkacak ve vatandaşlarımız ile bir araya gelecek. Çalıştay programımız yarın sabah Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşması ile başlayacak. Ardından belediye başkanlarımız yerel hizmetleri ilgilendiren konu başlıklarında atölye çalışmalarına katılacaklar. Pazar günü ise alanında uzman isimlerin bilgi ve değerlendirmelerini aktaracağı bir panel düzenlenecek. Ayrıca farklı proje uygulamaları üzerine belediye başkanlarımıza fikir verecek sunum yapacak" diye konuştu.

MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR
Çalıştayda CHP'li belediyelerin 2 yılının değerlendirileceğini belirten Torun Kanal İstanbul Projesi için ise, "Bu çalıştayımızda 2019 yerel seçimlerinin üzerinden geçen 2 yılı detaylı olarak masaya yatıracağız ve önümüzdeki 3 yılı da büyük ölçüde belirlemiş olacağız. CHP olarak temel amacımız belediyelerimizin başarılı hizmetlerini artırmak ve bir vatandaşımızın daha derdine derman olmak, çözüm olmak. Bizim belediyelerimiz vatandaş için canını dişine takarak çalışırken, merkezi yönetim hayali projeler de ısrar ediyorlar. Bir yeşil alan gördüğünde inşaat hayali gören, her doğal güzelliği rant kapısı gören bu iktidar olan milletle inatlaşmakta inat ediyorlar. Millet ekmek derdine düşmüşler onlar kanal İstanbul sevdasında inat ediyorlar. Yoksulluk içinde inim inim inleyen vatandaştan aldıkları vergileri şimdi de kanala gömmek istiyorlar. Bu proje İstanbul yeni bir ihanet projesidir. Hiçbir bilimsel gerçekliği de, milletimize bir faydası da asla ama asla yoktur. İktidar tarafından yapılan açıklamaları ülkemiz adına üzülerek izliyoruz. Öyle bir noktaya geldiler ki ucube projeyi savunmak için akla mantığa sığmayan açıklamalar yapıyorlar.  Öyle ki kanal İstanbul müsilajı bitirecek diyecek kadar acil hale geldiler. Milletin aklı ile alay ediyorlar" dedi.

MİLLETİN GÜVENİN BOŞA ÇIKARMADIK
CHP'li yerel yönetimlerin 2019 yerel seçimlerinin ardından başarılı bir performans çizdiğini belirten Torun, "Zırvayı fikir sananlardan bu ülkeye asla fayda gelmez. Projenin daha maliyetini bile net açıklayamıyorlar. Erdoğan projenin maliyeti 75 milyar Lira derken, ulaştırma bakanı ise çıkıp 123 milyar lira diyor. Kendi bakanı Erdoğan'ı Erdoğan'da bakanını yalanlıyor. Çünkü onlar projenin maliyeti peşinde değil, rantın peşindeler.  İktidara geldiğimizde bu projenin içinde yer alan hiçbir şirketin parasını ödemeyeceğiz. Biz Ankara'yı satanlardan İstanbul'a ihanet edenlerden olmayacağız. Son yerel seçimlerde çok büyük başarı elde ettik. Milletimiz bu seçimlerde Ankara'yı parsel parsel satan, İstanbul'a ihanet eden belediyemizin kaynaklarını küçük bir azınlığa teslim eden zihniyete artık yeter dedi. Milletimiz bu seçimlerde CHP'ye tarihi bir sorumluluk yükledi. Bizim belediye başkanlarımız 2 yılda verdikleri hizmetlerle milletin güvenini boşa çıkarmadı. Bizim belediyelerimiz halkı kandıran hayali projelerin peşinden koşmadı vatandaşların sorunlarını çözdü, çözmeye de devam ediyor. Bizim belediye başkanlarımız özellikle pandemi sürecinde merkezi yönetim yoksulluğa terk ettiği milletimizin dertlerine derman olabilmek için tüm imkanlarını seferber etti. İhtiyaç oldu çiftçinin yanında oldu, günü geldi kepengini kapatan esnafa destek oldu. Öğrencisinden müzisyenine kadar herkese yarım eli uzattı onlara yardımcı oldu" ifadelerini kullandı.

ASLA AMA ASLA YILMAYIZ, YILMAYACAĞIZ
Pandemi sürecinde hükümet tarafından yardımların engellendiğini belirten Torun, "Tüm  milletimiz şahittir ki merkezi yönetim vatandaşa sırtını dönerken, bizim belediyelerimiz vatandaşımız yardımına koştu. Bu süreçte 4 milyon 550 bin haneye ayni,  1 milyon 460 bin haneye de nakdi yardım yapıldı. Bunlar hane sayısı. Kişiye endekslediğimizde vatandaşlarımızın yarışına yakınının talebini yerine getirdi. Peki bu hizmetleri verirken iktidar sahipleri ne yaptılar? Milletimizi batırdıkları yetmezmiş gibi, bir de belediyelerimizin hizmetlerini engellemenin peşine düştüler. İhtiyaç sahiplerine gidecek bağış kampanyalarını bloke ettiler. Bu hesaplarda toplanan 15 milyon 250 bin TL'ye el koydular. Belediye başkanlarımıza sudan bahaneler ile soruşturma açtılar. Belediyelerimizin yetkilerini gasp etmek için her yolu denediler. Daha geçen gün Ordu Gülyalı belediyemize ait balıkçı barınağına, 36 yıldır belediyede bulunana balıkçı barınağına göz dikecek kadar aciz hale geldiler. Ancak şunu unuttular. Biz CHP'yiz. Asla ama asla yılmayız, yılmayacağız da. Gaziantep'teki toplantıdan tüm Türkiye'ye bir mesaj vermek istiyoruz… Bu mesaj azmin, kararlılığın ve umudun mesajıdır. Bu mesaj milletimizin oyları ile seçilen belediye başkanlarımızın onurlu mücadelesinin mesajıdır. Vatandaşlarımız emin olsun, bu iktidarın çıkardığı hiçbir engel belediyelerimizi yoldan çeviremedi, bundan sonra da çeviremeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar, yılmadık yılmayacağız. Bir milim eğilmeyecek, bir santim geri atmayacağız. CHP'li belediye başkanları önümüzdeki 3 yılda da birlik ve beraberlik içinde milletin hayrı için çalışmaya devam edecek. Biz yerel seçimlerde birçok yerde, vatandaşı canından bezdiren bu zihniyete son verdik. İnşallah ilk genel seçimde de ülkenin 4 bir yanına karabasan gibi çöken iktidarın saltanatına da son vereceğiz. Onlar millete dert oldu, biz bu millete derman olacağız" dedi.

 
İthalat hamlesi... Buğdaylar İzmir Limanı'na inecek
 
HDP iddianamesi için kabul istemi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 18 Haziran 2021 Cuma 14:24

seni, bırak bir santim bir kilometreye oteye savururlar be sen ne diyorsun atma kafadan recep

Yorumu oyla      3      4  
Partili 18 Haziran 2021 Cuma 12:03

Sayın Torun,genel merkez atamaları ile belediye başkanlarını atama yapmaya devam edersiniz kürsüde hitap edecek belediye başkanı zor bulursunuz çünkü halk ve seçmen her şeyin farkında öncellikle yakınlarını işe alma liyakata ve kıdem bakılmadan,ihaleleri iktidar nasıl yapıyorsa belediyelerde aynı yolu izliyor,göstermelik açılışlar,sosyal medyada başarılı görünümleri alanda hiç yok tarım ziraat gibi söylemleri bir hayli çok ama ne ürün ne de mahsülü hiç bir şey yok,biz bu partiye gönülden bağlı olanlar alandayız yapıyı dokuyu biliyoruz,bize sadece tıpış tıpış oy vermek düştü artık bu dönem geçti artık...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan savcılara 'İzmir' mesajı: Son kez sesleniyorum!
İzmir'de HDP il başkanlığına saldırıda Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin ...
Bahçeli'den 'İzmir saldırısı' açıklaması: Yapanlar tespit edilmelidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP İzmir il binasına O.G. adlı şahıs ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da “Güneydoğu Avrupa Ülkeleri ...
 
'Mektupta paylaşılan bir isim yok'
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, suç örgütü lideri Sedat Peker'den ayda 10 ...
Adalet Bakanı Gül'den 'İzmir saldırısı' açıklaması
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HDP İzmir İl binasına yapılan ve bir kişinin ...
Gül: Yargının görevi iddiaları araştırmak
10 bin dolar alan siyasetçi tartışmalarıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı ...
 
İzmir üzerinden kaos planı: Hedef 40 kişilik toplantı mıydı?
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yapılan saldırıda ...
'10 bin dolar alan siyasetçi' hakkında flaş açıklama!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile ...
AK Partili Hızal'dan CHP'li Özuslu'ya yanıt
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva