HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2018 Pazar - 14:26

CHP'nin PM ve YDK seçimlerinden sıcağı sıcağına

CHP'nin Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 36. Olağan Kurultayı'nın ikinci gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılıyor. Saat 19.30'dan itibaren oy verme işlemleri başladı.

CHP nin PM ve YDK seçimlerinden sıcağı sıcağına

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nın 2. gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapılacak. PM için 523 aday başvuruda bulundu. Cinsiyet kotası nedeniyle CHP Parti Meclisi'ne 3 ismin girmesi de kesinleşti. Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu adayları da belli oldu.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na telgrafla kongre tebriğinde bulundu. Son dakika gelişmeler tüm gün egedesonsoz.com'da yer alacak. Dünkü genel başkanlık seçimini Kılıçdaroğlu 790 oyla kazanmıştı. Muharrem İnce ise 447 oy almıştı.

- CHP'Lİ İNCE'DEN ÇOK SERT MESAJLAR!

CHP’DE KESİN LİSTELER VE NUMARALAR BELLİ OLDU: GENEL SEKRETER SINDIR'DAN FLAŞ KARAR!

22:40- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlendiği 36. Olağan Kurultay'ın ikinci gününde oyunu kullandı. Ankara Spor Salonu'na gelen Kılıçdaroğlu, "1 No'lu" sandığın bulunduğu kabine girdi.Kabinde yaklaşık 8 dakika kalan Kılıçdaroğlu, PM ve YDK üyelerinin belirlendiği iki zarfı sandığa attı.

Kılıçdaroğlu, oy kullandıktan sonra İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanında bulunan ve "sağlık sorunlarının olduğu" ifade edilen Şerif Madendere isimli partiliyle ayaküstü görüştü.Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra partililerin "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları eşliğinde salondan ayrıldı.

19:25 CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda, 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlenmesi için oy verme işlemi başladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde mevcut parti üyelerinden yüzde 50'nin değiştiğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamada, "Siyasette bu tür ayrılmalar zaman zaman oluyor. Sayın genel başkanın takdiri ile oluşturulmuş bir liste. Normal şartlarda yüzde 30- 40'lık değişiklik oluyor" dedi.

17:46 Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi belli oldu. Mevcut MYK'daki iki isim listede yer almadı. Haluk Koç, Tekin Bingöl ve Gürsel Tekin de listede yer alan isimler arasında. Öztürk Yılmaz ile emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz de listede yer aldı. 

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinin ilk sırasında Gamze İlgezdi yer alıyor. Kılıçdaroğlu'nun listesinde 4 MYK üyesi ise yok. 2 ismin tümden adaylıktan çekildiği belirtiliyor.

17:40 Salonda farklı "anahtar liste"ler de dağıtılmaya başlandı ancak henüz Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin listeleri açıklanmadı.

17:37 Parti Meclisi için daha önce parti sözcülüğünden istifa eden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekaroğlu, İlhan Cihaner ve Akif Hamzaçebi gibi isimler de aday oldu. Ayrıca milletvekillerinin tamamına yakının da aday olduğu gözlendi. Eski Yarbay Mehmet Alkan da adaylar arasında.

17:10 Salon içinde delegeler dışında kimsenin kalmaması uyarıları yapıldı. Oy kullanılması için oy pusulaları bekleniyor.

15:46 Muharrem İnce'den 'mükerrer imza' tartışmasına ilişkin yeni açıklama: "49 delegenin mükerrer imza attığını iddia ettiler, bu 49 delegenin kimler olduğunu hala tarafıma bildirmediler. Bu 49 delegenin listesini hala bekliyorum."

15:00 15 kişilik YDK üyeliği için ise 108 aday yarışacak. Kesinleşen listelerin ilan edilmesinin ardından seçim için hazırlıklara geçildi.

14:35 Parti Meclisi için aday sayısı kesinleşti. 488 kişi aday oldu. 

13:55 PM üyesi adayların isimlerinin oy kabinlerine yazılması ve afişlerinin asılması sonucu divandan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada oy kabinlerine afişlerin asılmasının ve isimlerin yazılmasının doğru olmadığı belirtildi. Yapılan bu açıklama sonrası görevliler kabinleri dolaşarak afişleri söktü, yazıları silmeye çalıştı. Ancak yazılar silinemeyince dışarıdan tiner getirildi. Divan, tinerden etkilenmemesi için salonda bulunan partilileri uyararak, oy kabinlerinden uzaklaşmasını istedi. Daha sonra yazılar tiner ile silindi.  Seçimin ise oy kabinindeki yazıların tamamen silinmesinin ardından başlayacağı bildirildi. Ayrıca her kabinin başında özel güvenlik görevlisi görevlendirildi.

13:18  CHP Parti Meclisi'ne (PM) Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan girecek 8 aday için 12 kişilik isim listesi açıklandı.
Buna göre, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Sibel Özdemir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Onur Akın, eski milletvekili Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Doç. Dr. Yunus Emre, Prof. Dr. Ali Rıza Erbay ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer PM'ye 8 üyelik için aday gösterildi.

13:06 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan CHP liderine kongre tebriği. Erdoğan, telgrafla Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçilmesini kutladı. 

12:16 Başvurulara ilişkin itiraz ve çekilmeler için bir saatlik süre tanındı.

11:40 CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için müracaat edenlerin isimleri okundu.

11:33 Yapılacak olan seçim için salon ortasına oy kullanımı için kabinler oluşturuldu. Aday olan bazı kişilerin yakınları tarafından kabin içerisinde afişlerin asıldığı ve isimlerinin yazıldığı görüldü. Oy kullanılacak kabinlerin çoğunda bazı adayların afişleri yer alıyor.

11:30 bin 266 delegenin oy kullanması beklenen seçimde PM üyeliği için 523 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu. Adaylar arasında çekilmelerin de olabileceği belirtildi.

10:00 CHP PM adaylarının afişleri kurultay salonunda

09:30 CHP Kurultayı'nın ikinci gününde Parti Meclisi adayları Ankara Spor Salonu'na gelmeye başladı.

 

 
Altınordu'da parola 3 puan!
 
İzmir'de bir garip ölüm... Yoksa cinayet mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın 'göz bebeği' için AK Parti'den hamle!
Buca Belediyesi’nin 01.02.2018 Perşembe günü yapılan meclis toplantısına, ...
CHP'li İnce'den çok sert mesajlar!
CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda dün Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla beşinci ...
CHP'de PM ve YDK belli oldu: İzmir'den kimler kazandı / kimler liste deldi?
CHP'nin 36. Olağan Kurultay'ı sona erdi. Açıklanan sonuçlara göre İzmir'den ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Galip sayılır bu yolda mağlup
Mehmet KARABEL yazdı... Galip sayılır bu yolda mağlup
CHP kurultayında İzmir sandıklarında kime/kaç oy çıktı?
CHP'de mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 36'ncı Olağan Kurultay'da yeniden ...
CHP İzmir’in temsilcileri SonSöz TV'ye konuştu: Kurultay için ne mesaj verdiler?
Ankara’da gerçekleşen 36’ncı Olağan Kurultayı sonrasında İzmir’in temsilcileri mesajlar verdi.
 
Deniz Baykal, Türkiye'ye dönüyor!
Geçirdiği rahatsızlığın ardından yurtdışında tedavi gören eski CHP Genel ...
''Zeytin Dalı, terörün başının ezilme harekatıdır''
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde konuştu. Yıldırım, ...
Başkan Kocaoğlu’ndan Kurultay salonunda flaş açıklama: Delegelerin birinci görevi…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kurultayın gerçekleştiği ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva