HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2019 Salı - 13:04

CHP’nin İzmir’deki spor zirvesinde kim/ne mesaj verdi?

Genel merkezin Türkiye genelinde düzenlediği spor toplantılarının İzmir ayağı gerçekleşti. Programda Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer ve İl Başkanı Deniz Yücel birbirinden önemli açıklamalara imza attı.  

CHP’nin İzmir’deki spor zirvesinde kim/ne mesaj verdi?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından 81 ilde düzenlenen Yerel Yönetimlerde Spor Politikaları’nın İzmir toplantısı gerçekleşti.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ndeki programa Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkan adayları ve meclis üyeleri adayları, il yöneticileri, ilçe başkanları, il ve ilçe spor kurulları, spor STK’ları ve partililer katıldı.

Zirvede Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Büyükşehir Adayı Soyer ve İl Başkanı Yücel konuşmalarında önemli mesajlar verdi.

TÜRKİYE’NİN SPOR BAŞKENTİ İZMİR OLACAK
Spor konusunda iki hedef ortaya koyan Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “İki somut hedefimiz var; Bir tanesi uluslararası ve ulusal tüm spor organizasyonlarına ev sahibi olmak için talip olacağız. Çok iddialı gözüküyor ama böyle yapacağız. İkincisi, İzmir Türkiye’nin spor başkenti olacak. Bu da iddialı gözüküyor olabilir ama bunu da yapacağız. Biz gerçekten bu topraklarda derya içinde olup deryayı bilmeden yaşayan balık misaliyiz. İzmir, amatör sporların başkenti olacak. Zaten büyükşehir belediyemiz uzun yıllardır çeşitli branşlarda sporculara olağanüstü destek veriyordu. Biz de bunu sürdüreceğiz ve çıtayı yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İ DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ AMA...
İzmir’i dünya kenti yapacaklarının belirten Soyer, “Biz İzmir’i dünya kenti yapacağız. Dünyanın en güçlü 100 marka kentinden biri yapacağız. Ama o kentin sokaklarında uyuşturucu kullanımı 8-9 yaşlarına kadar düşmüşse oradan dünya markası çıkmaz. Oradan hepimizin huzurlu olacağı bir kent çıkmaz. Mutlaka ama mutlaka İzmir’in arkalarındaki sokaklarda yaşayan çocuklarımızı kültür, sanat, müzik ve sporla buluşturacağız. Onların ayakkabılarını eşofmanlarını giydireceğiz ve sahayla, başarı azmiyle buluşturacağız. Çok daha güzel bir İzmir, çok daha güzel bir Türkiye, sporda çok daha başarılara imza atan bir İzmir bizi bekliyor” diye konuştu.

İZMİR’İ KISKANMAYALIM DA NE YAPALIM?
Konuşmasına İzmir’e övgü dolu sözlerle başlayan Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “İzmir’i niye kıskanıyorsunuz diyorlar, “Türkiye neden İzmir’i seviyor” diyorlar İzmir’i kıskanmayalım da ne yapalım? Bu çalışmaları 81 ilde yapıyoruz ama buradaki coşku bambaşka... Zannetmeyin ki sadece İzmir’de Mart’ın sonu bahar olacak,  Türkiye’nin her yerinde çiçekler açmış” dedi.

‘LİDER’İN NEFRETTEN UZAK DURUN’ ÇAĞRISINI HATIRLATTI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “kin ve nefretten uzak durun” çağrısını hatırlatan Kaya, “Biz 20 gün sabırla ve inatla sahada halkımızın yanında olacağız. Her yerde yapacaklarımızı anlatacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, kin ve nefretten uzak durun çağrısında bulundu. Biz asla kin gütmeyeceğiz. Çünkü biz çocuklarımıza spor yapmayı öğreteceğiz.1 Nisandan itibaren tüm İzmir’de spor ile ilgili hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

İZMİR İSTANBUL’DAN ÖNDE
Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün spora verdiği öneme vurgu yapan Kaya, “Bizim aşkımız İzmir, işimiz, gücümüz İzmir! Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silahını bırakıp 2 alanda hizmet etmiştir. Birisi spor, birisi eğitimdir. Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkacaksak, Atatürk’ün en zor zamanda bile sporu bırakmadığını unutmayacağız. Seçim ofislerinize saldırı mı olduğunda tahammül edemiyor musunuz? Gidin yoga yapın. 10 dakikada sinirlerinizden arınırsınız. Sporcu sayısı bakımından İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde... İstanbul’da sporcu aktivasyonu yüzde 4.3 iken İzmir’de yüzde 5...” dedi.

HÜKÜMETE SERT SÖZLER!
Merkezi hükümeti eleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, spor politikalarının önemine dikkat çekti. Yücel, “Yücel, CHP olarak biz bu cennet ülke ve bu ülkenin en iyisini hak eden insanları için büyük umutlarımız ve hayallerimiz var. Buları gerçekleştirmek için çalışan, iyi eğitimli, sağlıklı idealist gençlere ihtiyacımız var. Gençliği kindar ya da dindar yetiştirmek için çaba sarf eden bir iktidar var. Tüm dertleri, saltanata dayalı iktidarlarını sürdürmek. Kendilerinden başka herkesi vatan haini, terörist, düşman ilan eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayıştan kurtulmak için gençlere ihtiyacımız var. Ülkemizin bize göre en önemli sorunlarından bir sürdürülebilir bir spor politikası olmaması. Bu kadar yetenekli gençlerimiz varken bireysel ve takım sporlarında dünyada önde gelen ülkelerde yer almamamız yönetimsel bir başarısızlıktan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

CHP OLARAK SPORA VE SPORCUYA DESTEK VEREN, SAHİP ÇIKAN BİR AŞKLA ÇALIŞIYORUZ
Yücel ayrıca, “Büyük modern statlar, futbola yatırım önemli ama spor deyince sadece futbolun akla gelmesi, aslan payını futbolun alması en büyük yanlışlıklardan bir tanesi. Hiçbir spor dalında alt yapı oluşturmadan, alt yapıdaki eğitimcileri yetiştirmeden kalıcı başarılara imza atmamız mümkün değil. CHP olarak bizler altyapıdan başlayarak tüm sportif alanlarda tutarlı ve uygulanabilir bir spor politikası oluşturmayı hedefliyoruz. Bu iş eğer gönülden yapılırsa, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz için yapılırsa başarıya ulaşmak hiç de zor değil. Bizler bunu yerel yönetimlerimizde en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizde altyapılarımıza çok ciddi destekler sağlıyoruz.  CHP olarak spora ve sporcuya destek veren, sahip çıkan bir aşkla çalışıyoruz” dedi. 

 
CHP'li Sındır: Patates üreticisinin yüzüne nasıl bakacaksınız?
 
Foça’da ‘‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’’ anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Patates üreticisinin yüzüne nasıl bakacaksınız?
Patates ithalatından gümrük vergisinin kaldırılmasına ilişkin karara CHP ...
AK Parti Konak adayı Eroğlu: Projelerimiz hazır, biz hazırız
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Konak’ta yaşayan hiçbir ...
İYİ Partili Dervişoğlu: İzmir’de CHP ile aramızda güçlü bir sinerji var!
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, 31 Mart yerel seçimleri ...
 
CHP'li Serter'den Menemen'e 'geçmiş olsun' ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Menemen Belediye Başkan Adayı CHP’li ...
Eş Zeybekci: Var gücümüzle çalışmaya hazırız
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
Başkan Batur’dan amatör kulüplere tam destek
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
 
Zeybekci'den 'misafir' yanıtı: Onlardan fazla İzmirliyim!
Kendisine yönelik “misafir” sözlerine da tepki gösteren Zeybekci, “İzmir’de; ...
AK Parti Adayı Gençtürk: Bornova’yı yüzde 52 ile alırız!
AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, SonsözTV’de Bornova’da ...
CHP'li Polat ve İduğ'dan Yeşilova mesaisi: Yeni AVM'lere 'izin yok' sözü
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva