HABERLER>POLİTİKA
24 Aralık 2019 Salı - 12:40

CHP'li Yücel'den Sürekli'ye 'su' yanıtı: Hizmeti ve siyaseti birbirine karıştırmış!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir'de Tahtalı Barajı’ndan Görece İçme suyu Arıtma Tesisi’ne giden 2200 mm’lik hatta meydana gelen arıza  nedeniyle kentin bazı bölgelerine su verilememesini eleştirirken, CHP ilçe kongreleri hakkında açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye yanıt verdi.

CHP li Yücel den Sürekli ye  su  yanıtı: Hizmeti ve siyaseti birbirine karıştırmış!

Yücel yaptığı açıklama da, Sürekli'nin kentteki su kesintileriyle ilgili eleştirilerini, her ne kadar sorunun büyüklüğünü ve beklenmedik olduğunu pas geçmiş olsa da anlayabileceğini ifade ederken, 'Ancak su kesintisinden kıvrak bir zeka örneği göstererek, CHP ilçe kongrelerini yorumlamasına yani partimizin iç işlerine müdahil olma isteğine akıl sır erdiremedim" dedi. Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere tüm belediye ekiplerinin canla başla sorunu çözmek için çabaladığını ve arızanın gün içinde giderilmesi için çalışıldığını da duyurdu.

ÇOK BÜYÜK BİR ARIZA, BEKLENENDEN KISA SÜREDE SU VERİLECEKTİR
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamasında şunlara yer verdi:

"İzmir'de Tahtalı barajından arıtma tesisine su taşıyan ana hatta meydana gelen büyük bir arıza sebebiyle ne yazık ki, İzmir'in üç büyük ilçesinde su kesintileri yaşanmaktadır. Öncelikle sebebi ne olursa olsun hepimiz için hayati önemi bulunan içme suyundan vatandaşlarımızın mahrum kalmasının üzüntüsünü yaşıyor ve özür diliyoruz. Bilinmesi gerekir ki, bu denli büyük bir arıza sadece İzmir'de değil dünya'nın neresinde meydana gelirse arızanın giderilmesi zaman alır ve istenmeyen su kesintileri yaşanması kaçınılmazdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer arızanın meydana geldiği andan itibaren sorunun çözümü için büyükşehir belediyesinde seferberlik ilan etti. Belediyemiz ve İZSU ekiplerimiz Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de oturan vatandaşlarımızın planlanandan daha önce suya kavuşması için geceli gündüzlü çalışmaktadır. Önce insan, önce İzmir diye yola çıkan bir büyükşehir belediye başkanımız var ve bugüne kadar da tüm projelerinde bunu İzmir’e gösterdi. Şimdi de üç ilçemizin arıza sebebiyle kesilen suya planlanandan önce kavuşacağını açıkladı. Bu sözünü tutacağından kimsenin şüphesi olmasın. İnanıyorum ki bugün (24 Aralık Salı) içinde su kesintisi sona erecektir. Bizler,  yaşanan bu büyük arıza sebebiyle İzmirli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıyı paylaşıyor, ilçe belediyelerimizle birlikte bu sıkıntıların an aza indirilmesi için çalışıyoruz"

KENDİ KONGRELERİ İLE KARIŞTIRIYORLAR
İzmir'de meydana gelen su kesintileri üzerinden CHP ilçe kongrelerine gönderme yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye de yanıt veren Deniz Yücel "Sayın mevkidaşımı kibar üslubuyla tanıyorum. Görülüyor ki bu olayda hizmeti ve siyaseti birbirine karıştırmış, fırsatçılık yaparcasına pekte bildiğimiz üslubuna uymayan ve partimizin kongrelerini hedef alan 'birbirimizi yediğimizi' ifade ettiği açıklamalarda bulunmuş. Sayın Sürekli CHP kongrelerini, anti demokratik uygulamaların artık gelenek haline geldiği, tüm adayların saray'da yazılarak kendilerine tebliğ edildiği, tek listeli, tek adaylı ve zorlama AKP kongreleri ile karıştırmış olacak. Birbirlerini yiyorlar ifadesine gelince; Sayın AKP il başkanı biraz geçmişe döndüğünde bu ifade için,  'parsel parsel halkın malı satılırken' belediye başkanları ile genel başkan yardımcılarının; Ortaklık bozulmadan önce ve dershanelerin kapatılması sürecindeki 'Ne istedilerse verdik' dedikleri eski yol göstericileriyle hallerinin; veya 'Kardeşim Esad'dan katil Esed'e' gelinen sürecin bu ifade için çok daha uygun olduğunu görecektir. Bizler demokrasinin işlediği, kimsenin tepesinde diktatörce bir baskının olmadığı bir partide siyaset yapıyoruz. Bu söylediklerimiz AKP'lilere çok uzak olduğu için Sayın Kerem Ali Sürekli'nin bu konularda bizi anlamasını pek beklemiyorum. Keşke kendisinin gerçek niyeti su kesintisiyle ilgili eleştirilerini ifade etmek veya sıkıntının giderilmesine yardımcı olmak olsaydı. Ancak açıklamalarından anlaşılıyor ki, İzmir'in bu sıkıntısını araç olarak kullanmış ve partimizin kongrelerini yorumlamaya, bizi bize düşürmeye çalışmış. Bu süreçte CHP’de bekledikleri kavga ve bölünmeyi göremeyen AKP’liler anlaşılan kendileri içimizde bir tartışma, kavga başlatma girişimindeler. Ancak bu girişimler sonuçsuz kalacağı gibi, AKP’nin partimize müdahale etme gayreti bizleri birbirimize daha da bağlı hale getirir. Bu girişimlerinin tek sebebi kongrelerimizden daha da güçlü bir CHP çıktığını görmelerindendir.

Bir kez daha yaşanan su kesintileri için  Buca, Karabağlar ve Gaziemirli hemşerilerime üzüntülerimi sunuyor, arızanın bir an önce giderilmesi için büyükşehir belediye ekiplerimizin geceli gündüzlü çalıştığını ve saatler içinde suya kavuşacaklarına olan inancımı ifade etmek istiyorum" dedi.

 
İzmir'de yeni yıla müzikle merhaba
 
İzmir'de hayvan koruma derneğine horoz dövüşü baskını!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YELİZ 24 Aralık 2019 Salı 15:23

BIRAK İPE UN SERMEYİ BAŞKAN. GAZİEMİR İLÇE BAŞKANI İÇİN GEREĞİNİ YAP. ZATEN KENDİSİ GENEL BAŞKANA KARŞI İMZA VERMİŞ BİRİSİ.

Yorumu oyla      4      6  
volkan 24 Aralık 2019 Salı 15:05

akp il başkanı once su gelmeyen gördes barajına baksın öle demeç versın

Yorumu oyla      8      6  
yorgun izmirli 24 Aralık 2019 Salı 13:05

70 lerden 80 ortalarına kadar almanya'da yaşamış biri olarak bir güne bir gün ama tek bir dakika dahi su elektrik kesintisi yaşamadığım gerçeğini geçtim 2020 ye kalmış 6-7 gün ve 2 günden uzun su verilememesini böyle "dünyanın her yerinden böyle" gibisinden abuk sabuk gerekçelerle savuşturup bir de üstüne özür dilemekle olmuyor bunlar. plansızlığınızn bakımsız bırakmanın b planı yokluğunun herşeyi bir hattan verip o da bozulunca beklesinler yapıyoruz işte kafası yüzünden hala aynı çukurda sıkışıp kalıyoruz bu ülkede.

Yorumu oyla      6      8  
beydağlı 24 Aralık 2019 Salı 12:58

bu izmire layık maalesef bu vizyonsuz plansız programsız hedefsiz yöneticiler

Yorumu oyla      5      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan Başkan Arda’ya öneri: Cumhuriyet savcılığına git!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya CHP ilçe kongresinde birçok ...
Soylu’dan 'Burak Oğuz' açıklaması: Meclisten seçim mümkün değil!
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Urla ...
Bakan Akar: Gece-gündüz takip ediyorlar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Bölgesi'nin batısında ve ...
 
Bornova'da Çapın resmen yola çıktı: Teveccühe layık olacağım!
CHP’de devam eden kongre sürecinde Bornova’da yarışa katılan üç isimden ...
CHP Güzelbahçe göreve başladı
Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe İlçe Örgütü’nün 15 Aralık’ta gerçekleştirilen ...
Dışişleri'nden Yunanistan'a tepki!
Dışişleri Bakanlığı, Selanik Başkonsolosluğu görevlisinin aracının yakılmasına ...
 
O isimden dikkat çeken açıklama: Oy vermeyeceğiz dediler!
CHP Bayraklı ilçe kongresinde seçimi kaybeden İzmir eski Milletvekili ...
AK Partili Sürekli’den su kesintisi tepkisi: İzmir'i sel götürüyor, musluklarda su akmıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, beş ilçede devam eden su ...
CHP’li Yücel’den Menemen’de mesaj: Kubilay gericilik ve yobazlıkla savaşın simgesidir!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Devrim Şehidi Asteğmen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva