HABERLER>POLİTİKA
29 Ekim 2020 Perşembe - 14:18

CHP'li Yücel'den çarpıcı ‘29 Ekim’ mesajı: Türkiye’de çok tuhaf şeyler oluyor!

29 Ekim kutlamalarında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: "Bugün Türkiye’de çok tuhaf şeyler oluyor. Bugün Türkiye’de iktidarı elinde bulunduranlar Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Çağdaş, Demokratik ve Laik Cumhuriyete ihanet içerisindeler" ifadelerini kullandı.

CHP li Yücel den çarpıcı ‘29 Ekim’ mesajı: Türkiye’de çok tuhaf şeyler oluyor!

Oktay GÜÇTEKİN /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl yönetimi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama etkinliği düzenledi.

Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel' in yanı sıra, CHP Parti Meclisi (PM) üyeleri, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il yönetimi, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan Atatürk anıtı önüne çelek bıraktı.

Çelenk sunumunun ardından CHP İl Başkanı Deniz Yücel kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştirdi.

BU AHDE VEFA DUYGUSUYLA ORTAYA ÇIKTI
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İkinci Yüzyıl Beyannamesi'ni hatırlatarak iktidara yüklendi. Yücel "Her 29 Ekim’de olduğu gibi yüreğimize sığmayan bir heyecan, tarifsiz bir coşku ve bitmek bilmeyen bir sevgiyle, en büyük bayramımızı kutlamak için yine Atamızın huzurundayız. Tarih kitapları, Kurtuluş Savaşı’nı, Lozan’ı ve Ankara’nın başkent ilanını sırasıyla aktarırken, bunların ardından cumhuriyetin ilan edildiğini bir satırda yazar, bizler de bir solukta okuruz.  Oysa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk’ta da anlatıldığı gibi; “Türkiye Devleti’nin hükümet şekli cumhuriyettir” diyebilmek, o dönemlerde zannedildiği kadar kolay değildi.  Bunu söyleyebilmek çelik gibi bir irade, bitmek bilmeyen bir azim ve yıkılmaz bir kararlılık gerektiriyordu. Cumhuriyeti kurmak; cehaletle,  yobazlıkla ve feodaliteyle savaşmayı kaçınılmaz kılıyordu. Kurtuluş Savaşı sonrası siyasal ve ekonomik bağımsızlığın temelini inşa etmek, sonraki çağdaşlaşma adımları içinse en cesur ve cüretli sözü söyleyebilmekti.  Vatanını, işgalcilere karşı “ateşten gömlekle” savunarak adım adım zafere yürümüş bu millet, “Egemenliği kayıtsız şartsız” kendine teslim eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun devrim mirasını asla unutmadı.  Atamızın iki büyük eserinden biri gördüğü Cumhuriyet Halk Partisi, birinci eserini, yani “Cumhuriyeti ve onun evrensel değerlerini” yaşatmayı her zaman görev bildi.  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” de işte bu, ahde vefa duygusuyla ortaya çıktı" dedi.

İNANCIMIZ TAM
Türkiye'yi yeniden çağdaş demokrasi ile yeniden buluşturacaklarını söyleyen Deniz Yücel; "Biz CHP’liler olarak 100 yıldır gözümüzün bebeği gördüğümüz cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına, “ama”sız, “fakat”sız tüm olanaklarımızla hazır olmalıydık.  Bu yolda, tüm baskılara ve zorluklara rağmen kendi zaferlerimizi birer birer kazanacağımıza, tüm Türkiye’yi çağdaş demokrasiyle yeniden buluşturarak, medeniyetin ve aydınlığın yolunu yine cumhuriyet ışığında çizeceğimize inancımız tam.  Cumhuriyetimizin 97. Yılında ülkemizin çok daha iyi bir durumda, çok daha güçlü ve halkımızın varlık içinde olmasını arzu ederdik. Ancak bugünün hükümet edenleri,  ülkemize ve milletimize tüm bu olanakları sağlayacak gücün, cumhuriyetten, demokrasiden ve barıştan geldiğini unutmuş durumda" ifadelerini kullandı.

İHANET İÇİNDELER
İktidarın cumhuriyete ihanet ettiğini söyleyen Yücel; "Bugün Türkiye’de çok tuhaf şeyler oluyor. Bugün Türkiye’de iktidarı elinde bulunduranlar Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Çağdaş, Demokratik ve Laik Cumhuriyete ihanet içerisindeler.  Anayasa Mahkemesinin kararları uygulanmıyor. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu yasalara ve hukuk kurallarına aykırı bir şekilde mahkum ediliyor. Milletvekilliği Anayasa’ya aykırı bir şekilde düşürülüyor. Anayasa Mahkemesi bir ihlal kararı veriyor. Ancak yargının en üstündeki Anayasa Mahkemesinin kararı Yerel Mahkeme tarafından uygulanmıyor. Anayasa mahkemesi “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasıyla” ilgili bir yasal düzenlemede anayasaya aykırılık nedeniyle iptal kararı veriyor. İçişleri Bakanı kalkıyor Anayasa Mahkemesi başkanına posta koyuyor. Bu gücü kimden alıyor, en tepedekinden"  dedi.

HER ORTAMDA BUNLARI ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Hükümetin devlet kurumlarını FETÖ'ye teslim ettiğini ifade eden Deniz Yücel, "Devletin tüm kurumlarını Fethullahçı Terör Örgütü’ne teslim ettiler. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atatürkçü ve vatansever subaylarını, gazetecileri, akademisyenleri, bu ülkenin aydınlarını Silivri zindanlarına mahkum ettiler. Binlerce FETÖ’cü vatan hainini devletin kurumlarına yerleştirdiler. Ergenekon ve Balyoz Operasyonları yapılırken alkış tuttular, beraber yürüdük bu yollarda, ne istediniz de vermedik dediler. Şimdi kalkmışlar mahkeme kararı çıkartmışlar, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisindeki konuşmasından oluşan “21 soruda FETÖ’nün siyasi ayağı” kitabını toplatıyorlar. Toplasınlar arkadaşlar, biz her ortamda bunları anlatmaya devam edeceğiz.  Bu milleti balık hafızalı zannedenler, bu milleti Ata’sına, Cumhuriyete ve Cumhuriyet devrimlerine yapılan bu saldırılara seyirci kalır zannedenler, bunun öyle olmadığını ilk seçimde anlayacaklar.  Cumhuriyet ile hesabı olanların, cumhuriyet yerine başka bir rejim, demokrasi yerine başka bir yönetim şekli arayanların ve bu yolda şer odakları ile ittifak kuranların; Buna pişman olduklarında bile,  Cumhuriyet onların kendisine sığınmasına izin verecektir.  Neden biliyor musunuz?  Cumhuriyet eşit yurttaşlıktır. Cumhuriyet insan haklarıdır. Din, vicdan ve inanç özgürlüğüdür. Cumhuriyet camilerden özgürce okunan ezandır, Köylünün kendi toprağıyla, kendi tohumunu buluşturmasıdır, Sınırda nöbet tutan Mehmetçiğin yüreğidir, milletin kalbindeki Atatürk sevgisidir, Cumhuriyet, kadının hayatın her alanında yer alması, gencin ülkesi ve milletinin dertleri ve sorunlarıyla ilgili korkmadan haykırmasıdır. Cumhuriyet İzmir’dir, Türkiye’dir ve Kimsesizlerin kimsesidir. Onu yaşamak, yüceltmek ve payidar kılmak için verdiğimiz mücadelenin gururuyla, Cumhuriyeti bizlere armağan ve emanet eden Ata’mızın huzurunda bir kez daha haykırıyoruz.  "Yaşasın Cumhuriyet" Cumhuriyetin aydınlığında, asla yalnız yürümeyeceğimizin bilinci ve coşkusuyla, kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan için, cumhuriyet için canını veren tün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, bıraktıkları emanete son nefesimize kadar sahip çıkacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Bakan Selçuk TRT EBA'dan öğrencilere seslendi
 
Buca’da gün boyu Cumhuriyet coşkusu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Paşa 30 Ekim 2020 Cuma 09:08

İzmir’de iktidarda olanlar da belediye şirketlerine adamlarını yerleştirme derdinler değil mi başkanım??

Yorumu oyla      3      4  
GAZİEMİR 29 Ekim 2020 Perşembe 18:26

Sizin il başkanlığınızdada çok tuhaf işler oluyor!. Başta Gaziemir ilçesi ve meclis üyelerinin disiplinlik işleri olmak üzere il disiplin kurullarınız ne işe yarar...Bi belediye başkanınıza ayar çekemediniz...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Milletten korkmamak lazım
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1. Meclis'in önünde bir açıklama yaptı. ...
CHP’li Kılıç: Cumhuriyet, kuvvetini kişi ve zümreden değil halktan alır
CHP İzmir Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. ...
Cemal Enginyurt: Bana bulaşmaz demeyin!
Koronavirüs tedavisi gören Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ...
 
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Günaydın, koronavirüse yakalandı
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.
Başkan İduğ’dan Lider’e ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’den 29 Ekim mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" ...
 
Konak’ta ‘düşman’ polemiği! CHP’den AK Parti’ye yanıt
AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş'ın açıklamalarına yanıt veren ...
CHP'li Serter’den Cumhuriyet Bayramı mesajı
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Cumhuriyet Bayramının 97.yılı nedeniyle ...
'Milli değerlerimizle oynamaktan vazgeçin'
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İçişleri Bakanlığı'nın 29 Ekim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva