HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2021 Pazartesi - 11:18

CHP'li Torun'dan TBB çıkışı: Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız!

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ‘Cumhur İttifakı Belediyeler Birliği’ne dönüştüğünü ileri süren CHP Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve Birlik yöneticileri hakkında “görevi kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

CHP li Torun dan TBB çıkışı: Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediye başkanları ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 
CHP Genel Merkezi'nde konuşan Torun'un açıklamaları şöyle:
"Bir tarafta sadece kendi çıkarlarını düşünen anlayış, diğer yandan yönetilemez bir ülke ile karşı karşıyayız. CHP'li belediyeler böyle bir ortamda vatandaşların sorununa çözüm bulmak için her türlü mücadeleyi veriyor. Belediyelerimizin yetki ve sorumluluğu ellerinden alınıyor. Vatandaşa hizmet verilen projelere engeller çıkarılıyor. Türkiye Belediyeler Birliği siyasi ayrım gözetmeksizin her belediyenin hak ve hukukunu gözetmek için kurulmuştur. Ülkemizdeki her belediye, Türkiye Belediyeler Birliği'nin doğal ve zorunlu üyesidir. Birliğin bütçesi genel bütçeden belediyelere aktartılan bütçeden kesilerek aktarılan bütçedir. 2019 yerel seçimlerinden sonra birik bütçesinin yüzde 50'sinden fazlası CHP'li Belediyelerden kaynaklanmaktadır. Sadece 2020 yılında belediyelerimizden 86 milyonluk kaynak kesintisi yapılarak birliğin bütçesine aktarılmıştır. Ancak üzülerek beliriyoruz ki meclis bu bütçeyi partizanca kullanmaktadır. Birliğin kaynağının neredeyse tamamı cumhur ittifakı belediyelerin aktarılmakta ve ayrımcılık yapılmaktadır. Birlik yönetimi hesap verme görevini askıya kaldırmıştır. 23 Haziran 23 Eylül 2021 tarihinde resmi bir dilekçe verilmiştir. Dilekçede birliğin hangi kaynakla aktarıldığı sorulmuştur. Ancak 1 ay geçmesine rağmen cumhur İttifakına hangi kaynaklarını aktarıldığı açıklanmamıştır. Encümen toplantıları yasal süreleri içinde yapılmamakta. Burada alınan kararlar uygulanmamakta ve encümen üyelerimize bilgi verilmemektedir. Son gelişmelerden görüyoruz ki birlik içindeki ayrımcılık ayyuka çıkmıştır. Türkiye Belediyeler Birliği ‘Cumhur İttifakı Belediyeler Birliğine’ dönüşmüştür."

AYRIMCILIK SON BULANA KADAR DEVAME DECEĞİZ
Yaşanan gelişmeler sonrası suç duyurusunda ve protesto da bulunacaklarını belirten Torun, "Encümen üyelerimiz bugün belediyeler birliği Fatma Şahin başta olmak üzere görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacaktır. CHP'li belediyeler toplantıya katılmayacak protesto edecektir bu tutum ayrımcılık sona bulana kadar devem edecektir."

BELEDİYELERİMİZ VATANDAŞLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK
Hükümet yetkililerin ayrımcılık uyguladığını belirten Torun, "İktidarın partizan politikaları sadece belediyeler birliği ile sınırlı değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere belediyemizin hakkı olan kaynağı nasıl kendi çevrelerine aktardığını açıklamaya devam edeceğiz. Bu iktidar sizin vergilerinizden oluşan kaynağı sadece kendi çıkarları için kullanmayı ve size yapılan hizmetleri engellemeye açıkça çalışmaktadır. Bizim belediyemiz iktidarın yapamadığını yapmaktadır. Bu iktidarın korkusu da budur. Bizim belediyelerimiz tüm baskılara rağmen vatandaşların yanında olmaya devam edecektir. Bizim belediyemizin yeri halkımızın yanıdır. CHP olarak hiçbir belediyemizin hakkını hukukunu ve partizan yönetim anlayışına yedirmeyeceğiz" dedi.
Bir basın mensubunun belediyeler birliğine ne kadar katkı yapıldığı ve ne kadar geri dönüş olunduğunun sorulmasına üzerine de konuşan Torun, "Biz 80 milyonun üzerinde CHP'li belediyeler olarak kaynak aktarırken, o kaynaklardan 20 milyona yakınını alabilmiştir.  Ayrıca sadece Cumhur İttifakı belediyelerine değil, yurt dışındaki belediyelere hibeler yapıkmış araçlar alınmıştır. Bu da encümen üyelerimizin bilgisi dışında gelişmiştir" diye konuştu.

 
CHP'li Arslan sordu: Bakanlığına ait kaç bina depreme dayanıklı?
 
İzmir’de gerçek vaka oranı ne?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım EMİR 25 Ekim 2021 Pazartesi 17:33

kimi kime şikayet edeceksiniz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan sordu: Bakanlığına ait kaç bina depreme dayanıklı?
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir ve Türkiye genelinde alınan ...
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, gençlerle buluştu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve DEVA Partisi Gençlik Politikalarından ...
CHP’li Purçu: Muhtarlar gereken değeri görmüyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Karabağlar Belediyesi ...
 
AK Parti'den Bakırçay'da vefa buluşması
Bakırçay’ın AK Partili eski ve yeni kadroları Bergama’da buluştu. ‘
Mehmet KARABEL yazdı... Memleket 6 ayda nasıl 'oh be...' diyecek?
Mehmet KARABEL yazdı... Memleket 6 ayda nasıl 'oh be...' diyecek?
Belediye başkanının otomobili kaza yaptı!
Konya'da, Tuzlukçu Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Akbuğa'nın içinde ...
 
Bakan Soylu: Ahpanos Vadisi'nde 570 terörist sayısı 19'a indi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli'deki Ahpanos Vadisi'nde 5 yıl ...
Erdoğan, son bir yılda üçüncü kez Azerbaycan'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son bir yıl içinde üçüncü kez Azerbaycan'ı ziyaret edecek.
Vatandaştan Kılıçdaroğlu’na kentsel dönüşüm talebi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva