HABERLER>POLİTİKA
24 Aralık 2022 Cumartesi - 11:03

CHP'li Torun'dan soruşturmalar için yorum: İktidarın korku ve panik dönemi!

Aralarında İzmir’in de olduğu CHP’li büyükşehir belediyelerine başlatılan soruşturmalar hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun “Seçime kadarki süre bu iktidarın korku ve panik dönemidir. Korkuyla saldırıyorlar, korkuyla çırpınıyorlar. Millet, yerel seçimlerde bunların kulağını çektiği ama ders almadılar, ilk sandıkta öyle bir tokat yiyecekler ki emin olun” ifadelerini kullandı.

CHP li Torun dan soruşturmalar için yorum: İktidarın korku ve panik dönemi!

Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediye başkanları, Konya'da düzenlenen "Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması" programında bir araya geldi.

Buluşmaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YavaşAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP Genel Merkez yöneticileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun şunları söyledi:

11 Büyükşehir Belediye başkanımızla birlikte Mevlana şehri, hoşgörü şehri Konya’da bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile vuslatın 749. Yıl dönümünde Mevlana Celalettin Rumi iyi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Misafiri olduğumuz bu kadim şehirde 11 Büyükşehir Belediye başkanımızı bağrına basan Konya halkına da en içten şükranlarımı sunuyorum. Değerli arkadaşlar. Devletin temeli adalettir. Adalet bir kutup yıldızı gibi yerinde durur. Geriye kalan her şey onun etrafında döner. Bir ülkede adalet yere düşüp menfaat boşa çıkarsa orada düzen de ahlak da bozulur.

Bu iktidar ülkemizi yıllarca kötü yönetti en önemlisi insanların adalete olan inancına büyük zararlar verdi. Tüm vatandaşlarımız artık şunu görüyor. Bu iktidarın terazisi artık adaleti değil menfaati tartıyor.  Önce bir durum tespiti yapalım; siyasi iktidar yerel seçimlerden bu yana gözü dönmüşçesine belediyelerimize saldırıyor. Vatandaşa hizmete götüren belediyelerimize karşı organize kötülük, politik terör uyguluyor. Bu pervasız saldırıların nedenini sıralayalım, 2019’da CHP gelirse yardımları kesecek diye milleti korkutmaya çalıştılar.  Ama bizim belediyelerimiz sosyal yardımları 4-5 katına çıkardı. 4 yılda 4 milyon 800 haneye 28 milyar tutarında yardım götürdük. Covid salgınına ve ekonomik buhrana rağmen bir sosyal felaket yaşanmadıysa bu bizim belediyelerin ve sizlerin sayesindedir. Saldırıların bir başka nedeni de onlar öğrencilerimizi hala tarikat yurtlarına mahkûm ederken biz öğrencilerimiz için tertemiz yurtlar yaptık. Belediyelerdeki yurt sayısını 4 kat kapasitelerini de 5 kat arttırdık

160 bin üreticimize çeşitli alanlarda 10 milyar lira destek sağladık. Bakın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti 39 milyar destek sağlarken, bizim belediyelerimiz 10 milyar destek sağladı. Onlar gizli kapaklı ihalelerle bir avuç azınlığa para dağıtırken biz binlerce ihaleyi canlı yayınladık. Belediye meclis toplantılarını canlı yayınladık. Şeffaf bir süreci yönettik. Onlar 3 kuruş rant için zeytinlikleri bile madenlere açmak isterken biz belediyelerimizde şehirlerimizde 3 bin 478 yeni park kazandırdık. Bize saldıranlar, çocuklarımızın güvenle kalabileceği kreşler yapmadılar ama biz yaptık. 162 olan kreş sayısını 380’e çıkardık. Onlar binlerce ailenin elektriğini, doğalgazını keserken biz borcu olmasına rağmen bir milyon 250 bin hanenin suyunu kesmedik. Ama bir şeyi kestik, maaşa bağladıkları yandaşların hortumlarını kesip, milletin kaynağını, milletin parasını millete harcadık.

Onların genel başkanı kadın erkek eşitliği fıtrata ters diyordu. Biz onlardan aldığımız belediyelerde kadın yöneteci sayısını yüzde 91 artırdık. Mecliste, 'ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz yemek verelim' dedik reddettiler. Onlar yapamadılar ama biz bu çalışmayı başlattık. Onlarca belediyemizde on binlerce öğrencilerimize çocuklarımıza beslenme desteği veriyoruz. Çocukları açlığa mahkum etmek onlara evlatlarımızın karnını doyurmak bizlere nasip oldu.

Saldırıların en büyük kaynağı verdiğiniz çok değerli hizmetlerdir sayın belediye başlanlarım. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na yönelik aciz kumpaslar devam ediyor. Başkanımız hakkında verilen kararlar siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek .Halkın iradesine karşı sivil darbe girişimidir. Bu haksızlığa karşı yalnız değilsiniz başkanım. O kararı hep birlikte yırtıp atacağız. O gün ben de mahkeme salonundaydım bu kararı verenler utançlarından yüzlerimize dahi bakamıyorlardı. Talimatı verenlerin de yüzlerinin kızarmadığını gayet iyi biliyoruz. Fitne ve fesattan başkka işe yaramayan bir İçişleri Bakanı'yla karşı karşıyayız .Başkanımıza bir laf söylemiş başkanımız da kendisine aynen iade etmiş. Başkanım az bile söylemişsiniz. Çünkü hadsize rhad bildirmek kırk yetime kaftan giydirmekten daha üstündür.

Bu bakan belediyelerimiz için özel birim kurmuş, her gün öküz altında buzağı arıyor. Bu Bakan 'İBB’de 557 terörist var' dedi.  'İspat edemessen namertsin' dedik. Aradan 1 yıl geçti. İspat edemedi. Ülkede terör sayısının arttığını söyleyen ve bununla övünen bir İçişleri Bakanı bu ülke için utanç kaynağıdır.  Bir bakanının binlerce terörist var diyerek belediyeleri suçlaması akıl tutulmasıdır. Adli sicil kayıtlarını veren sizlersiniz. Bilmiyorsanız söyleyelim emniyetler bize bağlı değil. Adama sorarlar 'sen bakan değil imisin, bu kadar terörist varsa sen ne iş yapıyorsun?'. Bu bakan hukuk kanun tanımıyor. Çalışanları ikinci dereceden yakınlarından dolayı iltisaklı ilan ediyor. İkinci dereceden iltisaklı sayılsa kendi partisinde kaç kişi kalır onu bile bilmiyor. Bakan yardımcısının yakınının nerden arandığnın farkında bile değil.

Terörle bağlantısı olduğunun arandığını bile farkında değil. Soruşturmalarla belediyeler arasında ayrım yapmıyoruz diyorlar ya biz sizin hangi belediyelere soruşturma açtığınızı müfettiş gönderdiğinizi ne kadar iyi biliyoruz. Ne yaptığınızı açıklayın o zaman. AK Partili belediyelerde binlerce FETÖ’cü çıktı. Onları niye anlatmıyorsunuz? Serik Belediyesi’nde rüşvet skandalı hakkında niye işlem yapmıyorsunuz? Şırnak'ta rüşvet ve yolsuzluktan hapis cezaları alan belediye başkanlarını neden koruyorsunuz? İstanbul’da, Ankara’da önceki dönemde yapılan yolsuzluk dosyalarını niye anlatmıyorsunuz? Gri pasaportla insan kaçakçılığı yapıldı. Neden onları konuşmuyorsunuz? Çünkü bu iktidarın terazisinde menfaat. Adaletten daha ağır basıyor. Baskıların artacağını biliyoruz değerli belediye başkanları. Ama kötülük her kişinin iyilik mert kişinin kararıdır. Biz tüm engelleri aşa aşa hizmet etmeye devam edeceğiz. Değerli arkadaşlar bu saldırıların tek nedeni korkudur. Sizin verdiğiniz hizmetlerden korkuyorlar. Seçime kadarki süre bu iktidarın korku ve panik dönemidir. Korkuyla saldırıyorlar, korkuyla çırpınıyorlar. Millet, yerel seçimlerde bunların kulağını çektiği ama ders almadılar, ilk sandıkta öyle bir tokat yiyecekler ki emin olun

 
İzmir'in çek-senet raporu... 1,4 milyarı aştı!
 
Eksi 3 puan cezası alan Altay'dan camiaya çağrı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 25 Aralık 2022 Pazar 00:01

Sayın CHP''li Torun, İktidarın korku ve panik dönemidir. Korkuyla saldırıyorlar, korkuyla çırpınıyorlar demişsiniz. KARAVANA sallıyorsunuz. Desteksiz atıyorsunuz. Ancak kendinizi kandırırsınız. Bizim adayımız belli, sizin adayınız henüs uzlaşamadınızZZZZ. Allah sizlere akıl fikir vermesin. Ne dedi Sayın Akşener. Fena çarparım dedi. Bana demedi. Sizlere söyledi. Ama ne sevindim ben. Hani bir zamanlar emanet eşek vermiştiniz. Al git işini gör sonra getir kapıyı bağlıyaver diye. Eşekleri elinizle götürüp vermiştiniz. Ama sizinkiler eşek değil, EŞŞEK, şeddeli. Akşener bu amacı sizin partinin seçmenlerini almak. Ana muhalefet partisi olmak. Başaracak göreçeksiniz. Neden mi. Çünkü sizler PKKHDP ye teslim olduğunuz için, kendi seçmeniniz oraya kayacak. Bizim Ak Parti seçmeni, seçmen değil dava adamıdır. Biz davamızı satmayız. Evet bizde de var da, onlar zaten çoktan 6 lı masada yerini aldı. Ne diyor Babacan, Kaftancıoğlu'' na sahip çıkıyor. İst. İl. Bşk. koltuğunuz bom boşŞŞŞ. Çünkü HDP ye esirsiniz. Ekrem bey ile Kılıçdaroğlu ve sonra da Kaftancıoğlu zoraki resim verdi. En son mecliste milletvekiliği düşürülürken meclise terkettiniz, üç beş milletvekiliniz HAYIR oyu verdiniz. Çünkü HDPKK ye mahkümsünüz. Teskereye HAYIR oyu verdiniz. Şimdi de KONYA toplandınız. Yediniz içtiniz konuştunuz dağılaçaksınız. Değişen bir şey yokKKK. İzmir''de olduğu gibi. Heyecan yok heyecan. Hep BİZANS oyunları. Kendi kazdığınız kuyuya düşeceksiniz. 1 + 6 lı masa dağılacak. O Demokrat Parti'' si genel başkanı var ya. Amacı bir partiye kapak atmak. Bu kadar yeter. Sizlere BAŞARISIZLIKLAR dilerim.

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 24 Aralık 2022 Cumartesi 12:42

Sayın genel başkan yardımcısı Torun,elbette ki siyasî yönden soruşturma ve yargılama yolları belge ve deliler ila oluyorsa yapacak birşey yok,belki parti içinde dayanışmayı artırıyor gıbı görünüyor,ama aslında bu iktidar karşısında hata ve yanlışlar yapılmadığı sürece halk oyunu atacağı yeri bilir,yeterki siz atama adayları halkın önüne çıkarmayın,gerçekten atadığınız adaylar parti için çalışmaları son sırada yapıyor bu atama adaylarını daha sık kontrol ediniz...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'200 liranın bugünkü alım gücü 29 lira'
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Sene biterken çıkmışlar 'enflasyonun boynunu ...
DEVA Partisi'nden İzmir çıkarması!
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selma Aliye Kavaf, Medeni Yılmaz, ...
Bakan Varank, Aydın'da Altılı Masa'ya yüklendi: Dallas dizisine döndü!
Aydın'da 8'incisi düzenlenen Verimlilik Projesi Ödül Töreni'nde konuşan ...
 
Staj mağdurları: Bizi de görün!
Sayıları 1,5 milyonun üzerinde tahmin edilen, özellikle çocuk yaşlarında ...
AK Partili Kaya'dan Kemalpaşa'ya müjde... Lojistik Merkezi geliyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Kaya, 3 Milyon 29 bin 105 m2 büyüklüğündeki ...
Bakan Özer duyurdu: Öğrencilere ücretsiz yemek!
Milli Eğitim Bakanı Özer, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin ...
 
'2023 tohum desteği bütçesi 978 milyon TL'
Tarım  ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sertifikalı tohum üretiminin 9 kat ...
Bakan Soylu: Uyuşturucuya teslim olmayacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu bizim düşmanımızdır, biz buna ...
Saadet Partisi, İzmir'de sahada
Saadet Partisi, “Saadet Sahada” konsepti ile yeni bir çalışma başlattı. ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva