HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2022 Çarşamba - 13:29

CHP'li Torun'dan iktidara tepki: CHP’li belediyeler engelleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarı eleştirerek, “Millet İttifakı’nın belediyelerini nasıl engelleriz, onları toplumun gözünde nasıl küçük düşürürüz, bunun çabası içerisindeler” dedi.

CHP li Torun dan iktidara tepki: CHP’li belediyeler engelleniyor

İzmit Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hazırlanan ve iki kentte toplu taşıma araçları zincir marketler ve anlaşmalı iş yerlerinde kullanılacak olan ‘Çınar Kart’ın tanıtımı düzenlendi. Toplantıya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, partililer ve davetliler katıldı. 

Düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın kendilerini belediyecilik anlamında zayıflatmak istediğini öne sürerek “Bunların bakmayın siz, algı yarattığına gerçekten saraydan verilen talimatlarla inanılmaz bir baskı içerisindeler. Acaba ne yaparız, ne ederiz de biz bu CHP’li belediyeleri, Millet İttifakı’nın belediyelerini engelleriz, onları toplumun gözünde küçük düşürürüz bunun çabası içerisindeler. Yani kamu bankaları kredi vermez, İller Bankası teminat mektubu vermez, cumhurbaşkanlığında şu anda tek bir imzayla bekleyen 30 milyar liralık kredimiz var. Sonuçta bunlar vatandaşların sorunlarının çözümü için harcanacak, uzun vadeli çok ucuz fonlar, kaynaklar bunlar. Her türlü ellerinden gelen olumsuzluğu gerçekleştiriyorlar. Hele bir de sarayın bakanı var, içişleri bakanı. Gerçekten o koltuğa yakışmayan, o koltuğu asla haketmeyen biri. ‘Hani ben demiştim ya belediyede bir birim kuruldu, o birimin işi gücü bizim belediyelerimize müfettiş göndermek, incelettiği bir dosyayı tekrar inceletmek, bulamayanı müfettiş varsa cezalandırmak’ o zaman ‘Hayır yok’ demişti ama şimdi ortaya çıktı. Her bir belediyemize kumpas kurmak için uğraşıyor. Eğer suç bulamadıysa diyor ki ‘Gidin uydurun bir şey bulun. İtirafçı bulun, ne buluyorsanız bulun ama bu belediyeleri çalıştırmayın, bu belediyelere bir şekilde korkutun, hizmet yaptırmayın’ Soylu, bir kez daha sesleniyorum, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeymişsin, ne zaman döneceksin bilmiyoruz, oraya ne için gittiğini de bilmiyoruz ama sen bizim belediyelerimize diz çöktüremezsin. Unut bunu. Bizde senden korkacak belediye başkanı yok. Biz biliyoruz senin nasıl kumpas kurduğunu. Senin Mülkiye Teftiş Kurulu’na yalan söyletmek için neler yaptığını, uyduruk işlerle uğraştığını” dedi.

‘İFTİRA ATIYOR, KARALAMA YAPIYOR, KUMPAS KURUYOR’
İçişleri Bakanı Süleymen Soylu hakkında eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun sözlerine şöyle devam etti:

"Allah aşkına belediyede çalışan kişinin babası 12 Eylül öncesinde cezaevinde yatmış ya da dayısı bir suç işlemiş, amcasının oğlu bilmem ne yapmış. Bunlar belediye personeline sicil alır mı? Böyle bir akılsızlık olur mu? Yani bunu bile değerlendirmeye çalışan akılla karşı karşıyayız. Biliyorum ki AK Parti’de vicdan sahibi yöneticiler de bunun farkında. AK Parti’nin bazı üst düzey yöneticileri de bunun farkında. Bu rahatsızlıklarını da her yerde dile getiriyorlar. Şunu biliyoruz ki her söylediği maalesef yalan çıktı. Geçtiğimiz günlerde de bir buçuk saatlik bir açıklama yaptı. İçi boş, 'terörist var' dedi, şu dedi, bu dedi. Şimdi içini doldurmak için kumpas kuruyor, suç uydurmaya çalışıyor. Soylu, ne yaparsan yap ama bu yaptıklarınla bir gün adalet kantarında sen de tartılacaksın. Bir gün bu yaptıklarının hesabını elbette yargı karşısında vereceksin. Unutma, gün bugün değil bu işin yarını da var. Elbette o işlediğin suçlar bir gün elbet değerlendirilecek. Terörist var diyor, Allah aşkına teröristi yakalamak, onu bir şekilde tutuklamak kimin görevi? İçişleri Bakanlığı’nın görevi. Kendi görevini yapamayan bakan dedikodu yapıyor, iftira atıyor, karalama yapıyor, kumpas kuruyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Tekrar uyarıyoruz İzmit’ten, bu yanlıştan dön, bu karanlıktan dön, o bakanlığa zaten yakışmıyorsun. Eğer onurun, gururun varsa, şerefli bir insansan oradan istifa edersin, ayrılırsın.”

‘İBB TÜRKİYE İLE OLAN İLİŞKİSİNDE DEVRİM YARATTI’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerde başrol oynadığını anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu dönemde her konuda olduğu gibi Türkiye ile olan ilişkisinde de bir devrim yarattı. 350’nin üzerinde belediyeyle gerçekten çok özel iş birlikleri ve projeler üretti. Hala da üretmeye devam ediyoruz. Bunlar ama fiziksel ama bilgi konusundaki paylaşım. Dolayısıyla aslında Türkiye’nin her noktasında kalkınmaya dönük, katkı sunan bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Bütün kurumlarımız, bütün kuruluşlarımız üzerinden Türkiye’nin her noktasına, inanınız ki Ardahan’dan Edirne’ye, Hatay’dan Sinop’a kadar bütün Türkiye’yi saran bir etkileşim içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Çünkü biz memleketimiz adına var olan neyimiz var ise, Türkiye’nin ve bu güzel ülkenin güzel evlatlarına sunmanın gayreti içerisinde olduk ve buna devam ediyoruz” dedi. (DHA)

 
Erdoğan'dan Altılı Masa'nın teklifine: Ucube teklif!
 
Özelleştirme satışa çıkarmıştı… Taliplileri belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 1 Aralık 2022 Perşembe 12:10

Sayın genel başkan yardımcısı Torun,bu belediyeler sizi ziyaret etmekten başka işleri yapmıyorlar ondan sonra da bizi engelliyorlar diyor savunma mekanizması yapıyorlar,lütfen belediye başkanlarını siz atadınız seçim meydanlarında kefiliz diye nutuklar verdiniz,lütfen kontrol ediniz...

Yorumu oyla      5      3  
Hasan 30 Kasım 2022 Çarşamba 17:28

Dalga geçiyorsun insanlarla belediye azizden beri aciz hizmeti yok temizlik bile yapamaz durumda boş koltuk var 20 seneden beri şaka gibi Bi durum yazık İzmire

Yorumu oyla      6      3  
vatandaş 30 Kasım 2022 Çarşamba 17:28

iş yapmamak engeleniyor olmuş eskişehir niye engellenmiyor veya ankara adamlar çalışıyor hizmet üretiyor siyaset üretmiyor

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Altılı Masa'nın teklifine: Ucube teklif!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, altılı masanın Anayasa ...
Akşener, rektöre seslendi: Hesap vakti çok yakın!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi rektörüne ...
CHP'li Polat'tan tütün kanunu tepkisi: Kartellere yarayacak!
CHP'li Polat, "Yeni kurulacak ya da küçük ölçekte ticaret yapacak şirketin ...
 
CHP’li Bayır’dan AK Partili Dağ’a yanıt: Gemiye kaptan aramıyoruz!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
CHP'li Kılıç'tan Ankara-İzmir YHT projesine tepki: 10 yıldır yapılmadı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP İzmir Milletvekili ...
Kurtulmuş'tan 6'lı masaya terör tepkisi!
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 6'lı masanın anayasa taslağına ...
 
AK Partili Dağ'dan muhalefete 'anket' eleştirisi.... Erdoğan'ın ve AK Parti'nin oy oranını açıkladı!
Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan ...
AK Partili Kaya'dan 'Çeşme Projesi' çıkışı: Mücadeleye devam!
Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çeşme Projesi ile ilgili ...
Davutoğlu: Kur korumalı tarım dönemi başlayacak!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Organik tarımı teşvik ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva