HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2022 Perşembe - 16:35

CHP'li Torun'dan hükümete sert tepki!

İlçe belediye başkanları ile bir araya gelmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "AKP’li belediyelere gelince bakanlıklardan her türlü kaynaklar, araç gereç kaynakları ve proje destekleri sağlanıyor. Maalesef bizim belediyelerimize bu imkanları sunmuyorlar. Ancak bunlara rağmen yatırımlara hizmetlere bakıldığında bizim belediyelerimiz AKP'li ve MHP'li belediyelerden daha başarılı" ifadelerini kullandı

CHP li Torun dan hükümete sert tepki!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nden 2019 yerel seçimlerinde İzmir'de ilçe belediye başkanlığı görevine seçilen belediye başkanları; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ve Esnaf ve Sanatkârlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın başkanlığında bir araya geldi.

Tarihi Asansör'de gerçekleştirilen toplantıya bazı belediye başkanları programlarından dolayısıyla katılım sağlayamadı ve yerlerine ise temsilci gönderdi.

SOYER TOPLANTIDAN ERKEN AYRILDI
Saat 15.00 civarında başlayan zirveden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer erken ayrıldı. Sadece 15 dakika toplantıda kalan Başkan Soyer, SODEMSEN toplantısı için toplantıdan ayrıldığı öğrenildi.

BU İŞİN BU HALE GELMESİ ENGELLEMEDİR
Buca Mertosu'nda yaşanan yargı gelişmesinin sorulmasını basın mensuplarına değerlendiren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Yargı süreci devam ediyor. Arkadaşlarımız o süreci takip edecekler.  Başlamış ve devam eden bir iş. Olacak bir şey zamanında yapılmalıydı. Başlamış bir işin bu hale gelmesi bir engelleme..." diye konuştu.

SÜRECİ İNANILMAZ SÜRATLİ İŞLİYOR
Cumhuriyet Halk Partili isimler söz konusu olduğunda yargının hızlı bir karar mekanizması işlettiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Torun, "Kesinlikle. Sabahında. Öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki… Belediye başkanlarımız soruşturma geçiriyor. Anında kararlar çıkıyor. Anında İçişleri Bakanlığı devreye giriyor, görevden alıyor. Anında meclisten Belediye Başkan Vekili seçimi yapılıyor. Bizimle ilgili bir konu olduğunda yargı ve bakanlık süreci inanılmaz süratli işliyor. Ama AKP’li belediyelere geldiğimizde mahkeme kararı olmasına rağmen Suçişleri Bakanı bir tarafına bir belediye başkanını diğer tarafına diğer belediye başkanını alıyor. Yargıda görevden alınması gereken, tutuklanması gereken belediyeye başkanına işlem dahi yapmıyorlar AKP’li belediye başkanı olunca" dedi.

AK PARTİLİ VE MHP'Lİ BELEDİYELERDEN DAHA BAŞARILI
İzmir'deki belediyelerin performansını nasıl bulduğu yönünde soruya yanıt veren Torun, "Belediyelerimiz her şeye rağmen ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar bu iktidar bütün kamu kaynaklarını bizim belediyelerimize kapattı. Kredi değil teminat mektubu bile alamıyorlar. AKP’li belediyelere gelince bakanlıklardan her türlü kaynaklar, araç gereç kaynakları ve proje destekleri sağlanıyor. Maalesef bizim belediyelerimize bu imkanları sunmuyorlar. Ancak bunlara rağmen yatırımlara, hizmetlere bakıldığında bizim belediyelerimiz AKP'li ve MHP'li belediyelerden daha başarılı" ifadelerini kullandı.

Toplantıda nelerin konuşulduğu yönündeki soruya da yanıt veren Torun, "Genel sorunlar görüşüldü. Belediyelerimiz içinde olduğu durumu, bunu nasıl çözebiliriz diye konuştuk" dedi.

ÇÖZÜM ÜRETMEK DE ZORLAŞIYOR
En belirgin sorunun belediyelerin ekonomisi olduğunu vurgulayan Torun, "Hepimizin bir aile ekonomisi neyse bir belediye  ekonomisi de o. Bütün yaşanan ekonomik buhran belediyelerimizin de üstünde. Bütün maliyetler arttı. Akaryakıt ve enerji maliyetleri arttı. Haliyle gelirler azalıyor ancak giderler de sürekli artıyor. Çözüm üretmekte zorlaşıyor bununla birlikte" diye konuştu.

GERÇEKLE BAĞDAŞMAYAN İFADELER
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'İzmir 40 verip 1 alıyor' sözleri İzmir'de tartışmalara neden olurken geçtiğimiz günlerde Sonsöz TV ekranlarına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İzmir Büyükşehir Belediyesi kişi başına alınan gelir oranında İzmir ikinci sırada. Bin 250 TL alıyoruz kişi başı devletten İzmir'de. Bursa'da 665 TL. Manisa'da İzmir'in altında. Konya 753 TL yani İzmir'in yarısı kadar yardım alıyor. Merkezi hükümetten İzmir'e kişi başı bin 250 TL geliyor" ifadelerini kullanarak böyle bir şeyin olmadığını söylemişti. Kaya'nın iddialarının sorulması üzerine ise 'gerçek dışı' tepkisi veren Torun şu ifadeleri kullandı:

"Onun yalan olduğunu kendiside biliyor... Rakamları çarpıtmakta son derece ustalar. Ancak İzmirliler de görüyor. İzmir'de yapılan kamu yatırımların herkes görüyor birebir farkında. Onlar rakamlarla oynaması gayet iyi biliyorlar ancak konuştuklarının hiçbiri gerçekle bağdaşmayan ifadeler. İzmir bu ülkeye sağladığı katma değerin çok azını alabiliyor kamu yatırımı olarak. Onların kafasında İzmir imajı farklı. Bu sayede İzmir'in yaptığı siyasal tercihin bedelini ödettirmeye çalışıyorlar. Anca güzel günler yakın. İzmir'de bugün güneş var, Türkiye'de de güneş doğacak yakında."

 
Ödemiş'te tefecilik yapanlar gözaltına alındı
 
Çavuşoğlu Ukrayna'ya gitti: Umudumuz arttı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 18 Mart 2022 Cuma 09:04

torun torun belli istanbulda neler yaptıklarınız torun istanbullu kar yağmasın diye dua etmeye başladı artık

Yorumu oyla      2      4  
ayşegul 18 Mart 2022 Cuma 09:04

orhan kendine gel orhan metro ihalesini yapı merkezi gibi kendisini kanıtlamıs ve ucuz teklif veren firmaya vermezsen yargıdan döneceği bellidir. ayrıca ihaleyi iptal eden yargıdır ac gozlerini adam gibi yorum yap orhan ya da yazma orham abuk sabuk seyler

Yorumu oyla      2      4  
Orhan K. 17 Mart 2022 Perşembe 17:25

akp gibi uçak inmeyen Kütahya hava limanı, araç geçmeyen köprüler yapıp üzerine bu halktan milyonlarca doları muteahhide yedirmiyorlar. Halkın yararına metro yapacak Bucaya çok gerekli ama olmaz diyor. Kendi yaparken kimseye sormuyor yerel yönetime engel oluyor.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Biz geldiğimizde normal ambulans var mıydı?
Merkez Bankası kararı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin genel ...
CHP İzmir'den 'TİS' ve 'zimmet' isyanı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı; Cumhuriyet Halk Parti Yerel ...
AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e 'kentsel dönüşüm' sözü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve kentte tartışmalara ...
 
9 vekilin dokunulmazlık dosyası Meclis'te
Bir CHP'li ve 8 HDP'li milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ...
MHP İzmir 5 ilçede bayrak açacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı “Adım Adım 2023 Toplantıları”na ...
Cumhur İttifakı’nın gündemindeki Aliağa’da Tansu Kaya sancısı!
AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası alınan Aliağa İlçe Başkanı ...
 
Mazbatasını alan Gültekin'den ilk değerlendirme: Örgütün görevi...
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ...
CHP'li Gültekin mazbatasını aldı!
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı seçilen Didem Gültekin, mazbatasını aldı.
Moskova'daki kritik görüşme sonrası ortak açıklama
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva