HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2023 Çarşamba - 10:54

CHP’li Torun’dan hükümete ‘İzmir’ çağrısı: İmzayı atın, projeler başlasın!

Partisinin genel merkezinde basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun 4 büyükşehir belediyesinin iktidarın imzasını bekleyen 37 milyar 635 milyon TL’lik kredisi olduğunu hatırlatırken, projenin içinde, “İzmir’de Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri var. Bakın bunlar için hazineden  para istemiyoruz. Arsa istemiyoruz. Lütuf beklemiyoruz. Sadece tek bir imza atmadıkları için bu projeler başlayamıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Torun’dan hükümete ‘İzmir’ çağrısı: İmzayı atın, projeler başlasın!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun partisinin genel merkezinde basın açıklaması düzenledi. CHP’li Torun açıklamasında iktidarın CHP’li belediyelere yönelik ayrımcı bir tutum sergilediğini belirtti.

37 MİLYAR TL ONAY ALMIYOR!
Parti Genel Merkezi’nde açıklama yapan CHP’li Torun, “Tarihte görülmemiş bir partizanlık yaşıyoruz. Bunu bir örnekle anlatmak isterim. Belediyelerimiz tüm koca hizmetleri sadece kendi öz kaynakları ile hayata geçiriyorlar. Onun dışında hiçbir devlet desteği yok, kamu bankaları kredi dahil vermiyor. Belediyelerimiz büyük projeleri için yurt dışından kredi bulunca da iktidar onaylamıyor. 4 büyük şehrimizin toplamda 13 projesinin finansmanı iktidardan tek bir imza bekliyor. Bunların toplamı 37 milyar 635 milyon TL’yi aşmış durumda. Şu anda belediyelerimizin bu kredi anlaşmaları iktidardan onay alamıyor” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ
Destek alınamayan projelerle ilgili detay veren Torun, “Bu projeler arasında neler var? Adana’da hafif raylı sistem projesi. Muğla’da yenilenebilir enerji ve içme suyu projesi, İzmir’de Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri var. İstanbul’da Beylikdüzü, Eyüp Bayrampaşa tramvay hattı gibi 7 büyük proje var. Bakın bunlar için hazineden  para istemiyoruz. Arsa istemiyoruz. Lütuf beklemiyoruz. Sadece tek bir imza atmadıkları için bu projeler başlayamıyoruz. Herkes bilmelidir ki bu hizmetlerin önündeki tek engel bu partizan saray iktidarıdır. Herkes bilmelidir ki bu hizmetlerin önündeki tek engel partizan ve ayrımcı saray iktidarıdır. İmza atmamak için elleri titreyenlerin derdi vatandaşa hizmet değildir. Onların tek derdi var. Aman CHP’li belediyeler iş yapmasın. Biz tüm bu projeleri kendi imkanlarımız ile tamamlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ancak bu hizmet düşmanlığını vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Otoparkta kadına tekme tokat dayak
 
Milletvekilleri Türkkan ve Başarır hakkında gelişme
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mahmut 25 Ocak 2023 Çarşamba 16:45

en son maaşları ödeyemiyoruz diye kısa çalışma ödeneğine başvurmuştu belediye demek durum daha da beter ne limit kaldı ne bir şey

Yorumu oyla      3      3  
Bakar kör olmak 25 Ocak 2023 Çarşamba 16:44

İnşaatı devam eden raylı sistemlerin maliyeti 30 milyar ama alttaki vatandaşlara göre hiçbir şey yapılmıyor. Sadece Buca 17-18 milyarlık proje. Hatta asfalt, şu, bu derken 19-20 milyarlık iş. Bakanlığın otogar metroya ayırdığı bütçe ise 3 bin TL.

Yorumu oyla      2      3  
Ercan 25 Ocak 2023 Çarşamba 15:08

Borçlanma limitinin aşılması gelirlerin giderleri karşilayamadıği durumu ifade eder.Siz ileriye doğru bir borclanma yaptığinizda kredi verenler ileriye doğru tahmini gelir gider tablonuzu inceleyerek krediyi tespit ederler..Eğer bir risk,görürlerse ya krediyi onaylamaz ya da üzerine risk puani ekliyerek kredinin faizini yükseltirler. Muhim olan bu borcu ödeyecek kapisitenizin olup olmamasidir. Eğer alınacak kredinin faizi çok yüksek belirlenmişse onay verilmeyebilir ama sonra da kalkıp bir dikili ağaç dikemez bunlar diye siyaseten meydanlarda bağırma hakkiniz da olmaz iktidar olarak. Hatta yap işlet devretle yapılan büyük projelerin devlete maliyetini gizliyenlerin niyetide tam anlamıyla sorgulanır.

Yorumu oyla      2      4  
VATANDAŞ 25 Ocak 2023 Çarşamba 14:41

Alsancak trafiğini yer altına alacaktınız?Kaymakkuyuda battı çıktı yapacaktınız?Siz önce söz verdiğiniz işleri bir yapında görelim,sadece ağlıyorsunuz icraat yok,Tepecik hastanesinin yanında 200 mt.dümdüz yolu 1 senedir bitirip açamadınız,ara sıra izmire gelinde görün rezilliği Ankaradan tam anlaşılmıyordur çektiklerimiz...Her iş bitti sanki de onaya takılan işleriniz kaldı...

Yorumu oyla      5      4  
Sallamak serbest 25 Ocak 2023 Çarşamba 14:23

Borçlanma limiti kaç, ne kadar aşmışlar? Salla gitsin. Ankara'da belediye Mansur Yavaş'a geçtiğinde borç 9 milyardı. Üstelik dolar-euro da bu kadar yüksek değildi. İstanbul'daki durum daha da berbattı. 28 milyar borçla belediye alındı. Borcu yapan da, borçlandınız diyen de aynı kesim. Şaka gibi!

Yorumu oyla      3      6  
bahadır 25 Ocak 2023 Çarşamba 13:34

izmirli kardeşim gerçekleri yazmış size imza da atılsa para da verilse başlayıp bitirmiyorsunuz neden bitmiyor? İki sebebi var birincisi beceriksizlik ve takipsizlik ikincisi bol bol yeme içme

Yorumu oyla      5      4  
izmirli 25 Ocak 2023 Çarşamba 12:37

sayın başkanım İzmir'de Karabağlar diye bir ilçe var. bu ilçeninde Uzundere mahallesi var. sizin İzmir büyükşehir belediye başkanlarınız önceki dönem ve şimdiki dönem Türkiye'nin ilk kentsel dönüşümü diye tüm Türkiye'ye örnek olacak diye genel başkan nezlinde gündemden düşürmediniz ne yazık ki 11 yıl geçmesine rağmen, bitiremediler. bitmiyor! yapılmıyor! bunun devlet bütçesi le ne alakası var? velev ki sizin dediğiniz gibi olsun, devlet bütçe vermedi belediye kendi bütçesi ile 11 yılda avuç kadar kentsel dönüşüme talip olup, her yerde boy gösterip biz yapıyoruz deyip ama, ortada halen mağdur edilen vatandaşlar var iken siz nasıl böyle bir açıklama yaparsınız????? sizin bu mahalleden sizin İZMİR den haberiniz var mı????????

Yorumu oyla      7      5  
haydar haydar 25 Ocak 2023 Çarşamba 11:06

borçlanma limitlerini aşmış durumdasınız. borçlarınızı azaltın onay zaten verilir.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den kanun teklifi… Kira artışında ‘yüzde 30’ çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan ...
HDP'nin kapatılma davasında kritik süreç!
Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması ...
Başörtüsü teklifi komisyondan geçti!
Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa ...
 
Başörtüsü teklifi komisyonda kabul edildi
Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa ...
'Benim kafamı ütülemeyin' sözüne AK Partili Sürekli'den tepki!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Haber Türk televizyon kanalında ...
'Sanatta mahalle baskısını reddediyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ...
 
CHP ve İYİ Parti'nin başörtüsü önergesi reddedildi
CHP ve İYİ Parti Anayasa'nın 24. maddesinde değişiklik içeren düzenlemenin ...
'Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıyı kınıyoruz'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik ...
'İstanbul Finans Merkezi'ni nisan ayına bitiririz'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva