HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2021 Çarşamba - 12:15

CHP'li Tekin'den 'Torbalı' yorumu: İptal varsa ‘kumpas var’ demektir!

Torbalı'da İsmail Uygur'un vefat etmesinin ardından yargıya taşınan süreç hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Milletin oyunu alamadığınız yeri gasp etmeye çalışıyorsunuz, ayıptır günahtır. Bu kumpaslar alavereler dalavereler olmaz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki günlerde sandık gelince herkes cevabını alacaktır. Torbalı'da bir sorun olduğunu düşünmüyorum, bir sorun olursa bir kumpas var demektir" dedi.

CHP li Tekin den  Torbalı  yorumu: İptal varsa ‘kumpas var’ demektir!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

CHP İzmir İl Binası'nda düzenlenen toplantıya birçok basın mensubu katılırken, toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in yanı sıra ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katıldı.

CHP'li Tekin iktidara çok sert sözlerle yüklenirken, Torbalı Belediyesi merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur'un rahmetli olmasının ardından yaşanan süreç hakkında konuştu.

ERDOĞAN BELEDİYE BAŞKANI İKEN BEN MECLİS ÜYESİYDİM
Tekin yaptığı açıklamada "Seçimi tekrarlayacak hukuken hiçbir şey yok. Uzun süredir siyasetin içindeyim. ‘94 yılında Erdoğan, belediye başkanıydı ve ben de belediye meclis üyesiydim. Erdoğan'ın çoğunluğu yoktu ancak o dönem bütün partiler belediyeler ile gelen bütün kararlara oy birliği ile el kaldırdılar. Erdoğan’ın borçlanma ile ilgili getirdiği kararla oy birliği yaptılar. Şu an bizden mi sizden mi diye bakılıyor. Milletin oyunu alamadığınız yeri gasp etmeye çalışıyorsunuz, ayıptır günahtır. Bu kumpaslar alavereler, dalavereler olmaz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki günlerde sandık gelince herkes cevabını alacaktır. Torbalı'da bir sorun olduğunu düşünmüyorum, bir sorun olursa bir kumpas vardır demektir" dedi.

ALLAH KATINDA HESAP VEREMEYİZ
Hükümetin ekonomi politikalarını hedef alan Tekin, "90 milyon vatandaşımız, vergi mükellefidir. Bu vergiler ile toplanan paranın nasıl işlem gördüğünü görmek her vatandaşın hakkıdır. Dünyada demokrasinin tarifi değişti. Hiçbir ülke demokrasiyi sandık ile tarif etmiyor. Tek tarifi ödediğiniz vergilerin hesabını sorabiliyorsanız demokrasi vardır. 1940 yılında Merkez Bankası’ndaki bir işlemden dolayı bir gazeteci kendi köşesinde yazdığı için, dönemin yöneticileri talimat veriyor ve Merkez Bankası'ndaki son 1 hafta içindeki işlemler tüm gazetelerde yayınlanıyor. Naci Ağbal, akşam piyasalar kapandı doları 7.18. Gece görevden alındı kendisi, dolar 8.40 oldu. Aradaki fark ne? Naci Ağbal'nın görev yaptığı süreçte son 30 güne bakın gün içinde en fazla 50 milyon dolar. Naci Bey alınmadan önce 1 milyar dolar işlem oluyor. Bu paraları cebine indiren kişiyi soramazsak biz Allah katında da hesap veremeyiz" dedi.

ÜLKEYİ KURTARMAMIZ LAZIM
Muhalefetin yüksek sesle dillendirdiği 'erken seçim' çağrısı hakkında da konuşan Tekin, "Başkanlık sistemi konusundaki düşüncemizi herkes çok iyi biliyor. Güçlendirilmiş evrensel sistemlerle uygulanmış bir güçlü parlamenter sistem… Bakanlar ticaret yapabilir mi ya? Önümüzdeki süreçte hangi bakanların çıkacağını göreceksiniz. Siyasetçinin bu kadar zenginleştiği ve vatandaşın yoksullaştığı bir ülke gösterin bana. Bütün bunları kaldırabilecek ve hesap verebilecek yeni bir sistem getireceğiz. Bu atama sisteminde ülkeyi kurtarmamız lazım. Siyaset vesayet altında" diye konuştu.

SEDAT PEKER’İN İZMİR LİMANI AÇIKLAMALARI: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Suç örgütü lideri Sedat Peker'in İzmir limanı ile ilgili söylediği uyuşturucu iddiaları ile ilgili de konuşan Tekin, "CHP'li milletvekili arkadaşlarımızın başından itibaren ismi geçen kurumlar ve isimler ile ilgili çalışmalara var. Burada ne önemli çalışmaya devletin kurumları yapacak. Siyasi bir alanda kendilerini ifade edemiyorlarsa ayrı ancak hepimiz biliyor ki devlet her şeye hâkimdir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

2013 İLA 2019 YILLARI ARASINDA 106 BİN İNSANIMIZ HAYATINA SON VERDİ
 Gürsel Tekin, son dönemlerde yaşanan intiharlara dikkat çekti. Tekin, "Ülkemizde çok ciddi sorunlar yalanıyor. Vatandaşın gerçek gündemini ne biz konuşabiliyoruz ne de sizin yazma şansınız yoluyor. İstisna olarak çok belli kişiler yazabiliyor. TRT'nin burada olması lazım… Burası ana muhalefet, burada devletin ve hepimizin verdiği paralar ile kurulan ajansların bunları takip etmesi lazım. 12 Eylül döneminde bile görülmüş manzara değildir. Eşit seviyede haberleri yapardı. Türkiye'nin üç büyük temel sıkıntısı var. 2001 yılında bu iktidar partisinin tanıtım yaparken, yoksulluğu bitireceğiz demişti, yolsuzluğu bitireceğiz asla Türkiye'de yolsuzluk olmayacak demişlerdi. Üçüncüsü de yasaksız bir Türkiye yaratacağız dediler. Yoksulluk konusunda bir şey anlatmama gereken yok. 2013 ila 2019 arasında 106 bin insanımız hayatına son verdi. Bu rakam Anadolu'daki ufak 5-6 ilimizin haritadan silinmesi demek. Ancak ne yazık ki hiçbir şey olmamış gibi yaşıyoruz. 106 bin kişi hayatına son vermiş…. Bu rakam TÜİK rakamı. Nedenine baktığımızda bunun yüzde 72'si ekonomik nedenler.  Yolsuzlukla ilgili bizim uluslar arası kayıtlara baktığınızda göreceksiniz, bugün ihale yasasından tutun… Tarihimizde görülmedik büyük bir yolsuzlukla karşı karşıyayız. Yasakları hiç anlatmama bile gerek yok. Sıradan bir genç çocuğun bile düşüncesini söylerken gözaltına alındığı bir ülkede yaşıyoruz. Durum böyleyken İzmir'den bu çağırıyı yapmak zorundayız. Türkiye coğrafyasını dolaşan bir insanım. Kayseri’nin NATO caddesine baktığımızda, İstanbul'un Kapalıçarşı’sına baktığınızda görüyorsunuz ki olağanüstü bir sıkıntı var. Ankara milletvekili değilim ancak Sayın Ecevit'in başbakanlık döneminde kasa atan esnafı 5-6 kez ziyaret eden biriyim. Kasa atılan dönemde 1 tane kapalı dükken yokken bugün o dükkanların hepsi kapalı. Bu  çalışmaları 2009’da yaptım ancak bir baktım ki haberler de benim gömleğim var. İnsanlar intihar etmiş ancak bu haber dahi yapılmadı. CHP'nin Genel Merkezi'ne yakın Türkiye'nin bütün yönetimsel kadrolularının olduğu yerde bir bina var. Burası otel diye yapılmış sonra bakanlık tarafından kiralanmış. Türkiye'nin en büyük icra dairesi... 21 milyon 800 bin icra dosyası var. En ağır ekonomik krizi 2001'de yaşadık. O zaman bu dosya sayısı 7,5 milyondu. Bugün geldiğimiz durum ne? Yine aynı yere gittiğimizde 3 ay önce 25 milyon icra dosyası… Daha kaç canın intihar etmesini bekliyoruz? Yapılması gereken millet iradesine başvurup, milletin iradesi ile ülkeyi yönetecek kadroların belirlenmesidir. Seneye burada hangi rakamları açıklayacağız bilmiyorum. Türkiye'nin hızla, temiz, kendini arındırabilecek, Avrupa'daki bazı ülkeler gibi geçmişte o tür manzaraları yaşayan ülkeler gibi. Türkiye bağırsaklarını temizlemediği sürece yolsuzluktan kurtulmak mümkün değildir. Bir ülkede yolsuzluk varsa o ülkede yoksulluk kader olacaktır" ifadelerini kullandı.

BİZ BU DURUMA YİNE MİLLETİMİZ İLE İSYAN EDİYORUZ
Toplantıda açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, partinin tüm kademeleri olarak sorunlara çözüm bulmak için çalıştıklarını söyledi. Yücel, "Ülkemizi bir süredir AKP iktidarın beceriksiz ve liyakatsiz yönetimi ve bazı bakanlarını devlet adamlarına yakışmayan tavırları ile her gün yeni bir krizle savruluyor. İktidarlığını korumak için yapılan çıkar ilişkiler, zaman zaman terör örgütleri, zaman zaman mafya örgütleri ile ittifak AKP iktidarının ülkemize refah gördüğü yönetim şekline geldi. İnsanlarımız ekonomik kriz nedeniyle yalnız bırakılmış, her gün her hafta her ay belli illerimizde intihar eden kişilerin isimlerini duyuyoruz. Tüm bunlara rağmen saray iktidarı ülkenin gerçeklerine ve isyana kulaklarını gözünü kapatmış durumda. Biz bu duruma yine milletimiz ile isyan ediyoruz. Genel başkanımızdan tüm örgütümüze, il başkanlarımızdan belediye başkanlarımıza kadar çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi.

 
İzmir'in zehir operasyonu raporu: 3 haftada 51 tutuklama!
 
Bornova Belediyesi’nden vatandaşa vergi kolaylığı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir 26 Mayıs 2021 Çarşamba 17:52

CHP İzmir milletvekilleri nerede ? Tatile mi çıktılar.

Yorumu oyla      2      3  
yeter gari 26 Mayıs 2021 Çarşamba 12:39

Dıyordum ki;neden bu hesabı yapmaz 1 tane milletvekili çıkıp.Zurna nın zırt dediği yer burası 20 mart Naci Ağbal görevden alındı o günden bugüne döviz fiyatı yuzde 20 arttı..Neden,Niçin Nasıl...Hey muhalefet bunu meydanlarda bas bas bağırman lazım...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar: Türkiye'ye topyekun bir saldırı seferberliği başlatıldı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
Meral Akşener'den yeni sistem önerisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, yeni sistem önerisini “Öncelikle belirtmek ...
'Bana suikast düzenleyen kişi şu an İyi Parti vekili'
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kendisine bir suikast girişiminde ...
 
CHP'li Sındır: Depremzedeler devletini yanlarında görmek istiyor
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Depremzedeleri Dayanışma ...
AK Parti infaz paketini Meclis'e sundu
AK Parti milletvekilleri, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya İslamofobi tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanlara yönelik ırkçılığı Batılılar İslamofobi ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete Peker eleştirisi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Memleket yangın ...
Soylu'dan Bahçeli'ye 'müteşekkiriz' yanıtı
Süleyman Soylu, "Devlet-i Ebed Müddet" anlayışının Cumhur İttifakı'nda ...
Beko: Sağlık Yönetimi mezunları atama bekliyor
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva