HABERLER>POLİTİKA
20 Ağustos 2023 Pazar - 14:14

CHP’li Taşkın'dan tüzük önerisi: Belediye başkanları delege olmamalı!

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın parti içinde süren değişim tartışmaları hakkında somut önerilerde bulundu. Önseçim ve iki dönem kuralının getirilmesinin şart olduğunu kaydeden Taşkın  “Değişim istiyorsak mesela belediye başkanları delege olmamalıdır. Kamu görevini yapsın” dedi.

CHP’li Taşkın dan tüzük önerisi: Belediye başkanları delege olmamalı!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Menderes İlçe Kongresi’nde birkonuşma gerçekleştirdi.i Taşkın değişim ve yerel seçim konusunda değerlendirmelerde bulundu.

CHP ÇÖKSE DA MALI GÖTÜRSEK DİYORLAR
Değişim tartışmaları ile ilgili olaral açıklamalarda bulunan Taşkın, “Ben seçim sürecinde Menderes’e geldim. Gördüğüm şuydu. Örgütümüz canla başla çalıştı, elinden geleni yaptı. Her zaman bardağın dolu tarafından bakmalıyız. Elbette seçimleri kaznamak istedik, kazanamadık. Kriz durumu bizim kendimizi yenilememiz için fırsat sürüyor. Değişim için öneriler buralaradan gelecektir. Yapılan eleştirİler çok makul, bize yakışan eleştiriler... Demokratik olgunlukla kongre süreçlerimiz sürüyor. Kongrelerimiz kalabalıksa ve öneriler konuşuluyorsa partinin kılcal damarlarından kan akıyor va parti yaşıyor demektir. Bu nedenle CHP çökse de danışlıklı muhalefet olsa rahat rahat malı görütesek diyenlerin bu söz kursaklarında kalacak. CHP sizler için diş ağrısı olmaya devam edecek. 100 yıldır ayakta bu parti. İktidar olmayınca çöken onlarca parti var. Bizim partimiz kurucu değerleri sayesinde ve tarihsel kritik dönemlerde kendisini yenilediği için ayaktadır. Zamanın ruhu bizi bazı değişimlere davet eder.CHP de yoluna devam eder” dedi.

ÖN SEÇİM VE DÖNEM KOŞULU ŞARTTIR!
Seçim yenilgisi fırsata dönüştürülmesi gerektiğini belirten Taşkın, somut önerilerde de bulunarak “kriz bir yönüyle fırsattır. CHP’nin bugün kendisini yenileyeceği fırsat var. O da örgütün her yerde ortaklaşan taleplerini tüzük kurultayında dikkate almaktır. Bir tüzük kurultayı ile bunu somutlamazsak yine aynı şeyler tekararlanacak. Tarih bize değişim yap diyor. Bunlardan biri ön seçimdir, diğeri dönem koşuludur. Vekililik o kadar güzel sanılıyorki… Biz kamu görevlİsiyiz. Siyasetçilerİ ya abartılı yüceltiyoruz yada yerin dibine sokuyoruz. Siyasetçiye geçici bir dönemliğine sizin oylarınızla size hizmet etmekle yükümlü kamu görevlİsidir. İki dönem koşulunu bu dönem yapmalıyız. Değişim istiyorsak mesela belediye başkanları delege olmamalıdır. Kamu görevini yapsın. İki dönem koşulunu gerçekleştiren vekilimizibelki başka dönem belediye başkanı olur yada nadasa bırakırız onu yada başka bir görevde değelendiririz. Benim en olumsuz gördüğüm tavır şimdi zamanı değil tavrıdır. Erteleyelim, bakarız hallederiz deniyor. Hem değişim isteyecekseniz hem zamanı değil diyeceksiniz olmaz” açıklamasını yaptı.

Belediye seçimlerinde İzmir’de hedefin 30 ilçe ve büyükşehir belediyesini kazanmak olduğunu kaydeden Taşkın şunları söyledi:

CHP’li belediyeler olmasaydı İzmir’de ne olurdu? Türkiye’de emeğin en örgütlü olduğu ilimizdir. O da belediyeler sayesinde değil belediyelerin sunduğu zeminin örgütlü işçilerin yarattığı bir ortam var. Ulusal bayramlarımız en coşkulu kutlandığı bir il. Belediyelerimiz olmasa burası çoraklaşırdı. Seçimi kazanamayacaklarını düşünüyorlardı. İktidar seçimi kaznacağını beklemiyordu. Bu kadar yedik talan ettik.  Seçimi kazandıysak talan artsın diyorlar. İzmir’e saldıralım diyorlar. Çeşme projesi neden gündeme geldi? Daha fazla terlemeden zenginleşme olanağı olarak görüyorlar İzmir’i.  Bu insanlar toplumdan İzmirliden korkmazlarsa Alsancak Limanı’nı da satarlar. Bardağın dolu tarafına bakarsak matematik olarak 30+1 mümükündür. Bu kongreleri tamamlayıp 30+1’i hedef olarak koymamız lazım”

 
İzmir'de yangın paniği!
 
Ortalık savaş alanına döndü... Feci kazada 2 ölü!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BARIŞ 21 Ağustos 2023 Pazartesi 10:06

Ne dediğini okumadım ama bence haksızsın ya

Yorumu oyla      4      3  
MEHMET 21 Ağustos 2023 Pazartesi 09:11

Bitirdiniz zaten partiyi.Yıllarca uyuttunuz. Geçen seçim naptınız siz ya? kazanıyorduk ne oldu? neden sandıklaraın hepsini tutamadınız? neden ön seçimi, çarşaf listeyi uygulamadınız. İş işten geçti vekil bey. birkere sizin izmir 1. sıradan adaylığınız yanlış. siz hangi doğruyu savunuyorsunuz. Partiyi ne hale getirdiniz. Bu ekonomik koşullarda, bu olumsuzluklarda bile seçimi kzanamadınız. Kaybetmeyi kabulde etmiyorsunuz. Nasıl bir iş bu yav. Yazık ettiniz Bu ülkeyi kuran partiye...

Yorumu oyla      6      3  
vatandaş 21 Ağustos 2023 Pazartesi 09:04

olmamalı tabiykide. partinin son şansı bu tüzüğü ve kurultayı beceremezseniz bu iş biter.

Yorumu oyla      5      3  
Mehmet Gürbüz 21 Ağustos 2023 Pazartesi 00:00

Kemalizm en büyük faşizm'dir diyen, Maskeli Atatürkçü konuşmuş yine... Atatürk'ün kurduğu partiden aday ol sonra böyle konuş... Sen ve senin gibi kendini bilmezler yüzünden chp İzmir'de her yerde kaybedecek... Tıpış tıpış asla sizin gibilere oy yok...

Yorumu oyla      8      3  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 20 Ağustos 2023 Pazar 20:35

Sen bi SUS ya... Seni ATATÜRK'çülük testine tabi tutmaları lazım.

Yorumu oyla      5      3  
Partili 20 Ağustos 2023 Pazar 15:37

Sizin dediğiniz hiçbir şeye inanmıyoruz ve güvenmiyoruz dikkate almıyoruz yeterki izmir'e gelmeyin sizi gördükçe nefret ediyoruz istemeden sizin seçmek zorunda kaldık,bunun hesabı yerel seçimlerde görülecektir...

Yorumu oyla      11      4  
erdal 20 Ağustos 2023 Pazar 15:02

Sana mı kaldı bunları söylemek.. senin yüzünden 8. sıralar gitti..

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Arslan’dan ittifaktan gelen eleştirilere yanıt: Hiç kimse haddini aşmasın!
Seçim sonrasında 6’lı Masa içerisinde bulunan partilerden CHP’ye yönelik ...
CHP Menemen'de kazanan belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü düzenlediği kongrede yeni ...
CHP Foça'da Esen Çeşmeci dönemi!
CHP Foça İlçe Örgütü yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Kongre ...
 
CHP Menderes'te muhalefet galip!
CHP Menderes İlçe Örgütü yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. ...
CHP'li Öztrak, Çeşme'den seslendi: Bu kez Konya’yı bile alacağız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Çeşme İlçe Kongresi'nde gelecek ...
Erbakan'dan AK Parti'ye: Kimseye diyet borcumuz yok!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Biz Yeniden Refah ...
 
Bahçeli: Türkiye'ye yapılan her ihanetin koçbaşı ABD'dir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD'nin eğitip donattığı teröristleri ...
CHP’li Nalbantoğlu, Karşıyaka'dan sordu: Partimizi yüzde 25'lik kafese sıkıştıranlar kimler?
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Karşıyaka İlçe Kongresi’nde ...
Çelik'ten KKTC'deki BM Barış Gücü'ne tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, KKTC'nin Yeşil Hat üzerinde yer alan Pile ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva