HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2021 Çarşamba - 15:40

CHP'li Susmuş'tan o iddialara sert yanıt: Bazıları Bayraklı'da sorun olsun istiyor!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile uyuşmazlık iddialarını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, "İlçe başkanlıkları ile belediye başkanlığı arasında zaman zaman fikir tartışmaları yaşanabilir. Bunlar çok olağan şeyler aslında. Ancak bu konular büyütüldü ve arkasından başka şeyler çıkarılmaya çalışıldı. Bunun üzerinde hem benim aleyhimde hem de Serdar başkanımızın aleyhinde çok ağır ithamlar içeren haberler yapıldı. Ancak bunlara bakıldığında demek ki bazıları Bayraklı'da sorun istiyor" ifadelerini kullandı.

CHP li Susmuş tan o iddialara sert yanıt: Bazıları Bayraklı da sorun olsun istiyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de sık sık gündeme gelen ilçeler arasında yer alan Bayraklı'da 'gerilim' iddialarına CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş son noktayı koydu.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile aralarında tartışmaların yaşandığı iddialarından, ilçe yöneticilerinin başkanlığını düşürmek için istifa edeceği iddialarına kadar birçok konuda gazetemize açıklamalarda bulunan Susmuş, yaşanan sorunların çözülemeyecek bir durum olmadığını söyledi.

PARTİ İÇİNDE HALLEDİLEBİLECEK UFAK TEFEK FİKİR TARTIŞMALARI
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile ilgili aralarında kamuoyuna aktarıldığı gibi büyük bir sorun olmadığını belirten CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, kendisi hakkında bazı basın yayın organlarında yapılan haberlerde çok ağır ithamlarda bulunulduğunu söyledi. Susmuş, "Büyük bir kriz yok aslında. Ben daha önce de söyledim. Demokrasinin işlediği bir arenada biz siyaset yürütüyoruz. İlçe başkanlıkları ile belediye başkanlığı arasında zaman zaman fikir tartışmaları yaşanabilir. Bunlar çok olağan şeyler aslında. Ancak bu konular büyütüldü ve arkasından başka şeyler çıkarılmaya çalışıldı. Bunun üzerinde hem benim aleyhimde hem de Serdar başkanımızın aleyhinde çok ağır ithamlar içeren haberler yapıldı. Ancak bunlara bakıldığında demek ki bazıları Bayraklı'da sorun istiyor. 'Belediye başkanı ile ilçe başkanı arasında sorun olsun, buradan  bizde kendimize mevkiler kazanalım' diye düşünen kişiler var ancak bizim Serdar başkanla derin bir problemimiz yok. Çözülebilecek, parti içinde halledilebilecek ufak tefek fikir tartışmaları diyebileceğimiz konular bunlar. Yani aşılamayacak şeyler değil" dedi.

BİR EKSİK VAR TAMAMLARIZ, HATA VARSA DÜZELTİRİZ
Susmuş ayrıca "Biri diğerini her dediğine tamam diyorsa, bu biat kültürüdür. Biz zaten bunun karşısında durma için bu alanda siyaset yapıyoruz. Ben her dediğine evet diyemem, benimde kendime ait fikir dünyamda yürüttüğüm çalışmalar var, aynı şey Serdar başkanımız içinde geçerli.  Ancak her aramızda bir şey olduğunda birileri bunu kaşıyıp büyütüp basına taşımaya çalışırsa biz yol yürüme imkânını kaybediyoruz.  Burada kötü niyet olduğu çok açık… Bunun en temel göstergesi ise yapılan haberlerdir. Bir gün benim hakkımda bir haber yapılıyor ve ben onu tekzip etmeye fırsat bulamadan ertesi gün Serdar başkan hakkında haber yapılıyor. Demek ki burada maksatlı bir şey var. Bir eksik var tamamlarız, hata varsa düzeltiriz… Biz ikimizde görevimizi başarılı bir şekilde yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ŞU ANA KADAR BİR TANE BİLE İSTİFA TALEBİ YOK
İlçe Başkanlığını düşürmek için bazı ilçe yöneticilerinin istifa edeceği iddialarını da değerlendiren Susmuş , "İstifa dilekçe ya ilçe başkanlığına verilir ya da il başkanlığına verilir. Biz dün sayın İl Başkanımız Deniz Yücel ile görüşme gerçekleştirdik. Orada da kendisine istifa olup olmadığını sordum ve kendilerine gelen bir istifanın olmadığını söyledi. Bizim ilçe başkanlığımıza da şu ana kadar ben bu ilçe yöneticiliği görevini yapmak istemiyorum diye gelip istifa eden biri olmadı. Ancak bu konuda da bir yanlış furya var. 10-11-12 sayıları konuşuluyor istifa iddiaları hakkında. Yakında bu sayı herhalde 20'li rakamlara ulaşır diye düşünüyorum ancak bilinsin ki ilçemizde yönetici sayısı 16'dır.  Şu ana kadar bir tane dâhil istifa talebi yok. Bu istifa konusunda da söylentinin nasıl çıktığını bende bilmiyorum" dedi.

ÇOK ÖNEMLİ SİYASİ FİGÜRLER VAR
Bayraklı'nın son dönemlerde sık sık gündeme getirilmesi ile ilgili de konuşan Pınar Susmuş, "Neden bu konularda sürekli Bayraklı gündeme getiriliyor bende çözemedim. Bir gün belediye başkanı bir gün ilçe başkanı olarak ben sürekli gündeme getiriliyoruz. Demek ki Bayraklı çok önemli ilçe başka açıklamasını bulamıyorum. Burada çok önemli siyasi figürler var ve İzmir için çok önemli bir siyaset alanı sanırım bundan kaynaklı olarak gündeme sıkça gündeme getiriliyor" diye konuştu.

 
Fırtına Urla İskelesi'ni alt üst etti
 
İzmir'in en soğuk yeri: Sıcaklık -9 derece, 25 cm kar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bayır duyurdu: Pandemi'de 2 bin 412 hekim istifa etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sağlık ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Gara' tepkisi!
AK Parti Ankara Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gara katliamıyla ...
CHP İzmir'den 'Medeni Kanun' mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolu Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, ...
 
CHP'li Sertel'den 'Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri' için atama çağrısı
Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 73 üniversitede bölümü bulunan ...
CHP’li Beko'dan 'seyyar' çağrısı: Her tezgah bir aile kurtarır
Geçtiğimiz günlerde İzmir Seyyar Satıcılar Derneği’ni ziyaret eden CHP ...
Akşener'den hükümete 'milli yas' çağrısı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Gara Operasyonu'nda şehit düşenleri anarak ...
 
Yeni anayasa için bilim kurulu oluşturuluyor
Cumhur İttifakı ortakları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep ...
CHP'li Sındır: Lisanslı Depoculuk çiftçimizin lehinde olmalı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, lisanlı depoculuk uygulamasını ...
MHP İzmir uyardı: Salgın hastalık tehlikesi!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziemir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva