HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2021 Çarşamba - 08:58

CHP'li Sındır'dan kırsal mahallelere: Tüm desteğe hazırım

Bergama Dereköy’de düzenlenen muhtarlar toplantısında konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, kırsal yerleşimlerde hayat pahalığının çok yükseldiğini, yaşanan ekonomik krizin yükünün özellikle dar gelirli vatandaşın sırtına yüklendiğini söyledi. Vekil Sındır ayrıca milletvekili olarak elinden gelen tüm desteği kırsal mahallelere vermek için hazır olduğunu belirtti.

CHP li Sındır dan kırsal mahallelere: Tüm desteğe hazırım

CHP Bergama örgütünce düzenlenen muhtarlar toplantısında, Madra yöresinden 20 köyün muhtarıyla bir araya gelen Sındır, muhtarların köyünü en iyi tanıyan, köyünün sorunları bilen kişiler olduğunu ifade etti. Sındır, “köyünde sıkıntıyla karşılaşan vatandaşlarımızın ilk kapısını çaldığı, derdini anlattığı kişi muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız, köyünde yaşanan sorunların kılcal damarlarına nüfuz edebilen kişilerdir. Muhtarlar merkezi ve yerel yönetimler arasında çok önemli bir bağdır. Bu bağın güçlendirilmesi için bugün buradayız. Muhtarlarımız taleplerini iletecek, bizde onların TBMM'de sesleri olacağız. İktidarın muhtarlarımıza ilgisi sarayda yapılan göstermelik toplantılar bitince sıfıra indi. Çünkü muhtarlarımızla sarayın işi bitti. Muhtarlarımızın, özlük hakları sorunları başta olmak üzere, sekretarya sıkıntılarına, ödenek ve bütçe isteklerine kadar tüm taleplerinin CHP olarak takipçisi olacağız. CHP olarak muhtarlarımızla gönül bağı kuruyoruz” dedi.

“MİLLETVEKİLİ OLARAK ELİMDEN GELEN TÜM DESTEĞE HAZIRIM”
Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle köylerin yeniden kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan tanımlamasına kavuşamama hakkı elde ettiğini hatırlatarak sözlerine devam eden Sındır, “hepimizin malumu 2012 yılında yapılan düzenleme ile büyükşehirlerde köy ve belde tüzel kişilikleri tamamen ortadan kaldırıldı. Kırsal, köy, tarımsal nitelikleri yok sayılarak kentsel yerleşimlerden onları ayıran özellikleri, ayrıcalıkları, sahip oldukları ortak taşınır ve taşınmaz malları, mera alanları, diğer tüm hak ve yetkileri ellerinden alındı. Şimdi kısmen de olsa bu yanlıştan dönüldü. Bu konuda muhtarlarımıza önemli bir görev düşüyor. Büyükşehirlerde mahalle statüsünde olmakla birlikte kırsal niteliğini devam ettirmekte olan yerlerde yaşayan vatandaşlarımıza uygulanan çeşitli vergi ve ödeme avantajları getiren bir düzenleme, CHP’nin de desteğiyle kanunlaştı. Şimdi mahalle muhtarlarımız en ivedi şekilde kırsal mahalle statülerini kazanabilmeleri için ilçe belediye başkanlıklarıyla temasa geçmeli ve bu süreci başlatmalı. Sizlerin oylarıyla seçilen bir Milletvekili olarak elimden gelen tüm desteğe hazırım” dedi.

“İKTİDARDA KALABİLMENİN YOLUNU ARIYORLAR”
Gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan ve hayat pahalılığının sadece şehirlerde değil köylerde de yaşandığını ifade eden Sındır, “Bugün toplumun tüm kesimlerinin ortak sorunu artan hayat pahalılığı ve işsizlik. Başta çiftçimiz, emeklimiz, asgari ücretlimiz, olmak üzere toplumun tüm kesimleri her geçen gün biraz daha ağır ekonomik zorluklarla baş etmek zorunda kalıyor. AKP ise sorunlara çözüm üretmek yerine tek derdi olan iktidarda kalabilmenin yolunu arıyor. Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. 12 aylık üretici enflasyonu yüzde 31,2, tüketici enflasyonu ise yüzde 16,19. Bu rakamlar bir rekor fakat yine de gerçeği yansıtmıyor. Çünkü TÜİK'in verilerine kimse inanmıyor. Gıda fiyatlarının rekor kırdığı, ateşin mutfağı sardığı, alım gücünün yerle yeksan olduğu, Türk Lirasının pula döndüğü, güne her sabah zamla başladığımız bir dönemde sokaktaki gerçek enflasyon yüzde 50. Bugün sadece şehirlerimizde değil tarımsal üretim faaliyetleri sekteye uğratılan köylerimizde de artan hayat pahalılığı yaşanamaz bir hal aldı. AKP krizin yükünü dar gelirli vatandaşın sırtına yükledi” dedi.

 
İYİ Partili Çıray, 'zevzek' yorumuna ne dedi?
 
Buca'nın yıldızları Avrupa yolcusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray, 'zevzek' yorumuna ne dedi?
104 amiralin ortak imzası ile yayımlanan bildiri, İYİ Parti içinde tartışma ...
AK Partili Kırkpınar'dan bildiri açıklaması
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, bazı emekli amirallerin açıklamasına ...
Çin Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı
Çin Büyükelçiliği Twitter hesabından Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a yönelik ...
 
AK Parti Menderes'ten 'katı atık tesisi' tepkisi ve Başkan Kayalar'a 'tavır al' çağrısı!
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Başkan Arda’nın hakaret davasında söz tanıklarda: Eşi Deniz Arda mahkemede ne dedi?
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı ...
İzmirli muhtar CHP kürsüsünde!
İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncesi hazırlanan planlama çalışmaları ...
 
CHP Lideri'nden Erdoğan'a 'Aslı Özkısırlar' tepkisi: Sorumlusu sensin!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık ...
'Bahçeli, yoksulluk değirmenine su taşıyor!'
Partisinin grup toplantısında konuşarak Türkiye ekonomisinin durumu hakkında ...
CHP’li Polat’tan motorlu karavanda ÖTV değişikliği teklifi
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, karavan ve karavancılık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva