HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2022 Salı - 13:34

CHP’li Sındır’dan ‘katliam’ çıkışı: Çeşme’ye iyilik getirmez!

Çeşme Turizm Projesi’ne samimi, ekonomiye katkı, doğayı gözeten bir proje olarak yaklaşılmadığını öne süren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Gerçekçi bir proje değil. Orada çok büyük mera alanı, tarım alanı ve doğal sit alanı var. Ekosistemin katliamı söz konusu. Yeni bir rant alanı yaratacak, doğayı ve çevreyi yok sayarak, ekolojik söylemlerle bu projeyi yapmaya çalışıyorlar. Ben bunun Çeşme'ye iyilik getireceğini düşünmüyorum” dedi

CHP’li Sındır’dan ‘katliam’ çıkışı: Çeşme’ye iyilik getirmez!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, SON SÖZ TV’ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sındır, gündeme dair çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

YENİ BİR RANT ALANI YARATACAK
Çeşme Turizm Projesi tartışmalarına hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Kamil Okyay Sındır, planın İzmir’e faydası olmayacağını savunarak katiam çıkışında bulundu. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi'ni; CHP İzmir Milletvekilleriyle karşı karşıya getiren proje hakkında konuşan Sındır, şu ifadeleri kullandı:

“Çeşme Turizm Projesi’ne çok samimi, ülke ekonomiye katkı, doğayı gözeten bir proje olarak yaklaşılmadığını düşünüyorum. En temel sorunlardan biri, içme suyu. Su sorunu had safhada. Su sorunu olan bir yerde 100 bin kişi istihdam etmek ve yaşam alanı oluşturmak, nasıl mümkün olabilir? Golf alanları falan. Çeşme’nin toplam su tüketimini nerdeyse golf alanlarında harcayacağınız bir sistem. Ben çok gerçekçi bulmuyorum.  Ulaşım, temel sorunlardan biri. Yazın hafta sonları bile otobanda kuyruk oluyor. Biz o yükü hafta içine dağıtacağız diyorlar. Yerel yönetimlerle de işbirliği yok. Hepsinden öte çok büyük bir mera alanı var, tarım alanı, doğal sit alanı var. Orada bir ekosistemin katliamı söz konusu. Yeni bir rant alanı yaratacak, doğayı ve çevreyi yok sayarak, ekolojik söylemlerle bu projeyi yapmaya çalışıyorlar. Ben bunun Çeşme'ye iyilik getireceğini düşünmüyorum.”

İNCİRALTI’NDA ELLERİNDE ÇANTALAR, ARAZİ MAFYALARI DOLAŞTI
İnciraltı planlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, “Orada bor falan yok” diyen Kamil Okyay Sındır, şu ifadelere yer verdi:

“Kentsel tarıma yönelik o kadar güzel uygulama alanı ki, İnciraltı. Bor falan yok. Zamanında nereden kaynaklandığını çok iyi biliyorum. Bor, Balçova Jeotermal suyun kaçağıyla, ya da yer altından çeken suyu kirleterek, bor sorununu ortaya çıkardı. Tarım alanı var orada. Bu tescilli. Toprak Koruma Kurulu tarafından tescilli.  Dünyanın en güzel mandalinalarının üretildiği bir alan var. Çevresi kentsel yerleşim baskısı altında. Bu araziden imar rantı üzerinden beklentiler doğmaya başladı. Orada araziler de el değiştirmeye başladı. Elinde çantalar ile arazi mafyaları dolaştı.  Plan çalışmaları var, ancak tarım alanları ne kadar korunur, korunmaz, bilemiyorum. Bana sorarsanız, İnciraltı-Bahçelerarası mevkilerinde çok alan el değiştirdi.”

Erken seçim iddialarıyla ilgili görüşleri sorulan Sındır, “Normal şartlarda, normal bir ülkede bu kadar ağır ekonomik koşullar altında yaşayan bir halk varsa, erken seçim kaçınılmazdır. Bizim çok önceden erken seçime gitmemiz gerekirdi” dedi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

TÜRKİYE’DE OLMASI GEREKEN DERHAL SEÇİM, ERKEN SEÇİM!
“Bugün yaşadığımız ekonomik buhranın çok önceden seçime götürmesi gerekirdi. Ancak hep algı ile manipülasyon ile vatandaşa toz pembe dünya sunuldu. Vatandaş artık çaresizlik içinde. Çürük domates alır durumdaysa, tane ile alıyorsa, kasabın önünden bile geçemiyorsa… Bunun tarifi yok. Benim siyaseten bir şey söylememe gerek yok. Yaşanan noktada seçim çoktan olmalıydı. Çünkü bu ekonomik sorunun en temel nedeni, yönetime olan güven duygusunun yitirilmiş olması. Bu güvenin yeniden sağlanması için bir seçim olması gerekiyor. Halk memnunsa hayatından, bu iktidarı tekrar getirir. Sonuç olarak halk karar verecek. Önce güven duyacağı ve halkını düşünen, bir grup sermaye yandaşlarını değil, halkını, işsizi yoksulu, çiftçiyi düşünen bir iktidarın ve kaynakların adil  paylaşıldığı bir iktidarın gelmesi, sorunun çözümünde en temel durumdur. Bundan sonra ben bir ihtimal bile olsa, erken seçimin olabileceğini düşünüyorum. Merkezi yönetim bütçesi ekim ayı gibi meclise gelir ve basın yayın yolu ile konuşulmaya başlanır. Biz muhalefet partileri olarak plan bütçe komisyonunda o bütçeyi konuştuk. Bu iktidarı çok yıpratıyor, çünkü elle tutulur bir yanı yok. Bütçe görüşmeleri devam ederken 100 milyar dolara yakın bütçede erime olmuş. Böyle bir bütçede… Bu kadar zavallı ve öngörüsüz… Yeni bir bütçe dönemine bu hükümet girmek istemeyecektir. Haziran seçimi öncesi bütçe üzerinden tüm bakanlıkların çalışmaları, işsizlik, ekonomik yıkım konuları en önemli seçim tartışmaları olacak. İktidarın en temel dayanağı neydi? Koalisyon dönemleri bittiydi. Ancak şu an koalisyonun en alası var.  Türkiye de olması gereken derhal seçim, erken seçim.”

BİZİM GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN, KILIÇDAROĞLU
Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının kimin olacağı konusundaki tartışmalara da açıklık getiren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, şunları söyledi:

“Herkes bu konuyu enine oyuna tartışıyor. Biz tek adam rejiminden bu ülkeyi güçlü bir parlamenter rejime evireceğiz, diyoruz. Her siyasi partinin lideri  de doğal olarak hükümetin başı adayıdır.  Bizim de doğal olarak adayımız, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu ittifak süreçleri aday üzerinde de bir mutabakat gerektirdiği için aday ifade etmek doğru olmaz. Bu, ittifakın vereceği bir karar. Ancak tabii ki bizlerin gönlünden geçen aday Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Şu an Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da adaylığı kesin değil. Adaylığını açıkladı mı? Hayır. O yüzden aday isimlerin üzerinden konuşmak yerine altı parti konuyu görüşüp ortaya koyacaktır. İsim tartışmasına asla girilmeyeceğini düşünüyorum. Seçim başvuruları başlayana kadar isim verilmeyecektir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bana göre altı siyasi isim içindeki en güçlü aday.”

TÜRKİYE’DE EKONOMİK KRİZ YOK DİYEN KİMSE KALMADI
Ekonomide ağırlaşan şartları da değerlendiren Sındır, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu an Türkiye'de ekonomik kriz yok diyen kimse kalmadı. Bu sorunu samimi bir şekilde ortaya koyan milletvekilleri bile partiden ihraç ediliyor. Bunun dillendirilmesinden bile rahatsız olan bir iktidar var. Çiftçi açısından baksanız, bütün girdi fiyatları artmış. Vatandaş pazara gidiyor domates, biber, patlıcan alacak, ancak bunları bırakın kiloyla almayı, tek tek almaya bile parası yetmiyor. Bu ülkeyi yönetememenin, kötü yönetmenin ve bu duruma gelmesinden rahatsız olmayan iktidarın elleriyle getirdiği durumdan bahsediyoruz. Esnaf öyle bir noktaya gelmiş ki, müşteri yoksa ışığını kapatıyor tasarruf yapmak için. İşsizlik konusunda da bakmayın TÜİK makyaj yapıyor.”

 
Antidepresan antibiyotik direncine neden oluyor
 
Yaşlı kadını indirmişlerdi... O markete para cezası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selim yurdakul 12 Nisan 2022 Salı 19:39

Inciralti jeotermal hat üzerinde dır hiç birazdan tarım yapılamaz Çeşme projesinin yapılacağı yeri Bi gör sol örgütlerin parlaklığı gibi doğa harikası biyerdegil Bi İzmiri gez gör sonra konuş tabii sende haklısın oy nası olsa cepte konuş gitsin

Yorumu oyla      4      3  
İsimsiz vatandaş... 12 Nisan 2022 Salı 14:44

Sayın vekil size tek cümlem; bor yok diyorsunuz, çeşme otobanı nereden geçiyor? Kalkan toz,eksoz salınımı bunlar ne olucak ? Heryer toz toprak nasıl olucak ? Üç tarafımız yüksek kat arasında kalmış bu bölge has vatandaşın ata topragi kim değiştirdi çevremizi ? Bizmi yqptik otelleri, avmleri,işletmeleri kim yaptı? Marul ve rokalarda otellere avamlere bakarak yetişir artık moral.motivasyon ile...

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 bin vatandaş Menderes'teki iftarda buluştu!
AK Parti Menderes İlçe Başkanlığı, ilçe merkezinde düzenlediği iftar yemeğinde ...
Bahçeli: Sizin adayınız ne zaman ortaya çıkacak?
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Millet ...
CHP'li Purçu artan madde bağımlılığı sorununu meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, madde bağımlılığı sorununun artması ...
 
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün yoğun bir gündemle toplanacak. Rusya-Ukrayna ...
Bakan Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na tazminat davası
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı televizyon ...
CHP’li Sındır’dan grev operasyonu yorumu: Soyer’in gelmesi tezi çürütüyor!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Çiğli Belediyesi’nde ...
 
Kılıçdaroğlu: Ülke yol geçen hanına döndü
Jandarma Genel Komutanlığı’nın ‘göç’ hakkındaki paylaşımına dair açıklama ...
AK Partili Kaya Soyer'e yüklendi: Buca'da dikili ağacın yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, devam eden Buca Cezaevi ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Onların seviyesine inmeyeceğiz!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu partisinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva