HABERLER>POLİTİKA
17 Ocak 2022 Pazartesi - 14:05

CHP’li Sındır’dan Emniyet binası çıkışı: AKM’yi yıkacaklar!

Atatürk Kültür Merkezi’nin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği iddiasına yönelik açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bu proje için büyük bir baskı yapıldığını dile getirdi. O alanda bir tadilat süreci yerine yıkım yapılacağını söyleyen Sındır, “Atatürk Kültür Merkezi’nin tadilattan geçmesiyle Emniyet Binası yapılacağını zannetmiyorum. Benim tahminim; orayı yıkacaklar, kocaman bir İl Emniyet Müdürlüğü binası yapacaklar. Resmen bunu yapacaklar.” dedi.

CHP’li Sındır’dan Emniyet binası çıkışı:  AKM’yi yıkacaklar!

EGEDESONSÖZ - İzmir’in simge yapılarından biri olan ve İzmir Konak Meydanı’nda bulunan Ege Üniversitesi’ne bağlı Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM), İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi iddiası geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Tahsise yönelik görüşmelerin başladığı öne sürülürken TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi karşı olduklarını bildiren basın açıklaması yapmıştı. Bu karara CHP İzmir Milletvekilleri ve İzmir halkının da tepki gösterdiği görülmüştü.

Sonsöz TV'ye konuk olan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayarak bu konu üzerine eleştiriler getirdi. 2022 Kamu Yatırımları Programı’nda bu projenin yer aldığını ve büyük bir bütçe ayrıldığını söyleyen Sındır, AKM binasının yıkılıp İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne çevrileceğini söyledi.

FERAGAT ETMEK ZORUNDA BIRAKILIYORUZ
Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nin İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesini doğru bulmadığını dile getiren Sındır, aksine bu gibi kültürel merkezlerin çoğaltılması gerektiğini söyleyerek “1970’li yıllarda başlayan ve 1980’li yılların başında tamamlanan Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi; İzmir’de kent kültürüne, sanatına ve imkanlarıyla halka birçok alanda hizmet etmekte olan önemli bir kültür merkezidir. Bu merkezin son günlerde Emniyet Müdürlüğü’ne devriyle ilgili bir tartışma var. Bu aslında tartışma değil, bir gerçek... Oraya da devredilecek. Bunu görüyorum. Bir kentin gelişmişliği, kalkınması; kültür ve sanat yok sayılarak yapılıyor. Atatürk Kültür Merkezi; İzmir’de tiyatro, opera gibi tüm sanat unsurlarıyla, salonlarıyla çok büyük bir yer. Böyle bir yapıyı ortadan kaldırmak değil, bunu çoğaltmanız lazım. Türkiye’nin her yerinde yaygınlaştırılması gerekirken kentin merkezinde simge haline gelmiş, mimari yapısıyla da korunması gereken kültür varlığını Emniyet Müdürlüğü’ne verilmesini doğru bulmuyorum. Huzurumuzu, güvenliğimizi sağlayan Emniyet Müdürlüğümüze ve emniyet mensuplarımıza, en konforlu ve iyi bir çalışma ortamı sunmak devletin de görevi. Ancak burada olmaz. Bu ikisini kesiştirmek, birinden feragat etmek zorunda bırakılmak olmaz. Bu İzmir halkına büyük bir saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

BASKI ÜZERİNE ALINMIŞ BİR KARAR MI?
AKM’nin tahsisi tartışmalarında Ege Üniversitesi’ne bir baskı yapıldığı iddiasına ilişkin konuşan Sındır, “Buranın tahsisi konusunda İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’ndan sanki bir baskı üzerine karar alınmış gibi bir fikri düşünmek bile istemiyorum. Ancak ‘2022 Kamu Yatırımları Programı’nda İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binası projesi var. Geçen yıl bu proje yoktu, ilk defa yatırım programına alınmış” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN ÖZEL MUAMELE VAR
2022 Kamu Yatırımları Programı’nda yapılması planlanan yatırım projeleri içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü’nün öncelikte yer aldığını ve fazla bütçe ayrıldığını gerekçe göstererek AKM’nin yıkılmasının söz konusu olduğunu söyleyen Sındır, şu sözleri ekledi:

“70 bin metrekareyi kapsayan Emniyet Binası yapılacak. Bu, 2021 yılından kalan projeler arasında öncelikli yer alıyor. 2026’da bitirilmesi de öngörülmüş. 455 milyon lira ödenek ayrılmış. Daha doğrusu proje bütçesi bu, ayrılan ödenek 10 bin lira... Sonuç olarak Emniyet Müdürlüğü binası için büyük bir bütçe 2022 yılı programına koyulmuş. 70 bin metrekare denmiş, tahmin ediyorum ki yer ve alan belli. Yanına da dip not eklenmiş; ‘Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından onaylandıktan sonra inşaat ihalesine çıkarılacak’. Yani bunun yapımıyla ilgili özel bir muamele var. Cumhurbaşkanlığı’nın bir müdahalesi var. ‘Ben el attım, ne dersem o olur’ noktasında...

RESMEN AKM’Yİ YIKACAKLAR
Atatürk Kültür Merkezi’nin tadilattan geçmesiyle Emniyet Binası yapılacağını da zannetmiyorum. Benim tahminim orayı yıkacaklar, kocaman bir İl Emniyet Müdürlüğü binası yapacaklar. Resmen bunu yapacaklar. Benim öngörüm böyle. İzmir halkı olarak buraya sahip çıkmamız gerekiyor. Orası sadece Emniyet Binası değil, ne binası olursa olsun başka amaçla kullanılmasının doğru olduğunu düşünmüyorum. Kent halkı olarak tepkimizi ortaya koymamız lazım. Biz karar vermek zorundayız.”

POLİS DEVLETİNE DÖNÜŞMEK ÜZEREYİZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte Türkiye’nin kültür ve sanat açısından eksikliklerinin olduğunu söylemesine atıfta bulunarak bu karara tepki gösteren Sındır, “Sayın Cumhurbaşkanı, bir dönem ‘Kültürel alanda çok eksiğimiz var’ demişti. Eksikliğimiz var diyen bir Cumhurbaşkanı, rütbenin başı, tek adamı; kültür sanat varlığını ortadan kaldırarak polis devletine dönüşmek üzere olduğumuz durumda böyle bir fonksiyonu buraya vermek istiyor. Kültür değil, güvenlik anlayışı hiç doğru değil. Bu vatandaş ekmek kuyruğunda bir lira daha ucuz ekmek alırım derdindeyken rahatlıkla 455 milyon lirayı ödeneğe koyup emniyet binasını derhal yapabilecek durumdalar” şeklinde konuştu.

 
Fark yaratmak için talip olduk
 
Eğlence mekanlarını zehirleyeceklerdi... Kaçak alkol deposuna baskın!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 18 Ocak 2022 Salı 09:19

yine mi aynı yaaa. istanbulda dediniz adamlar aslanlar gibi yepyeni akm yaptılar. chp yapma. yemiyoruz artık bunları.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 18 Ocak 2022 Salı 02:32

Yav he he. Depreme dayanıksız olduğu için yenilenecek. Fonksiyonu değişmiyor.

Yorumu oyla      2      3  
İmza 17 Ocak 2022 Pazartesi 14:41

"Sanatsız bırakılmış bir ulusun hayat damarlarından biri koparılmış demektir." M.Kemal ATATÜRK. Daha ne desin!

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova İlçe'de flaş istifa
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de Denetim Komisyonu krizi ile gündeme gelen ...
CHP’li Bakan Kyme Antik Kenti'ni sordu: Tahrip edilmesine kim sebep oldu?
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kyme Antik Kenti’nin SİT sınırlarında yapılan ...
CHP İzmir'den iktidara 'deprem' salvosu!
CHP İzmir İl Yönetimi tarafından İzmir'deki deprem mağdurları hakkında ...
 
CHP'li Purçu Meclis'te İzmir AMATEM'ini sordu
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de bulunan AMATEM ve ÇEMATEM’lere ...
‘Teftiş’ iddialarına Yücel'den yanıt: Delil varsa çıkarsınlar!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen operasyonlar sonrası ...
CHP'li Kılıç dikkat çekti: Bebekler yarı aç yarı tok büyüyor!
Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 0-5 yaş grubunun yetersiz beslenme sorununu ...
 
Kabine toplanıyor! Masada 3 önemli başlık var
Siyasetin gündemi yeni haftada da yoğun olacak. Çarşamba günü kabine toplantısı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Azimli ve kararlı… Üstelik politika yakışıyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Azimli ve kararlı… Üstelik politika yakışıyor!
Memur ve emeklinin gözü Meclis'te
Meclis bu hafta, yeni ekonomik sistemin yapısını oluşturan teklifin görüşmeleri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva