HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2022 Cuma - 09:36

CHP'li Serter: Sanayicinin tek Başöğretmeni Atatürk’tür

İzmir Milletvekili Bedri Serter, İktidarın, Organize Sanayi bölgelerinin yönetimlerine ele geçirmeye yönelik çıkardığı kanunlardan sonra bir de İhracatçı Meclisleri ve birlikleri yönetimini atama yapma yoluyla ele geçirme çabasına sert çıktı ve : “Sanayici ve İhracatçı başöğretmen istemez. Onların tek Başöğretmeni Büyük Atatürk’tür” dedi.

CHP li Serter: Sanayicinin tek Başöğretmeni Atatürk’tür

Serter, “Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun” teklifinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’ndaki görüşmelerine katıldı.

Serter, komisyonda yaptığı konuşmada, “Biz, iş dünyasının üyeleri olarak özerk olarak çalışmayı çok severiz. Şirketlerimizde, herhangi bir yerden gelen, bize müdahil olmaya çalışan insanlara imkân tanımayız. Bu, bütün iş dünyasında böyledir. Danışmanlık aldığımız şirketler vardır, onlardan aldığımız bilgiler ve kendi kapasitemiz doğrultusunda da kendi kararlarımızı verir, uygularız. Sanayicimizin, ithalatçımızın, ihracatçımızın sorunu iktidarın sürekli bir noktada yönetimlerine, iç işleyişlerine müdahil olmaya çalışmasıdır. Bugün İhracatçı Meclisleri ve birlikleri için konuştuğumuz durumu bu iktidar daha önce Organize Sanayi bölgeleri ve yönetimleri için de yapmaya çalıştı. İllerde Organize Sanayi Bölgelerinin başına Valileri, küçük illerde ise Kaymakamları getirerek yönetim kurulu başkanı olarak atadılar. Soruyorum, bir Vali veya Kaymakam, bizim gibi iş dünyasından gelenlerden daha iyi mi bilecek Organize Sanayi Bölgelerinin nasıl çalıştığını? Hükümet, bu tür adımlar atarak sanayicisini, ticaret yapan insanını, ihracatçısını geriye çekmeye çalışmaktadır. Bu konuda iktidarı uyarmayı kendimize görev biliyoruz” dedi.

Serter: İktidar özerk kurum istemiyor
İzmir Milletvekili Bedri Serter, İhracatçılar Meclisi ve Birliklerinin kuruluş ve görevlerine dair kanun teklifinin görüşmeleri sırasında, hem komisyon üyelerine hem de görüşmeye katılan TİM Başkanı İsmail Gülle’ye seslendi ve “Biz, iş insanları, sanayiciler, ihracatçılar olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Genel sekreterliğine ve genel sekreter yardımcılıklarına atamayı hükümetin yapmasını kabul etmiyoruz, böyle bir şeyi hükümetten beklemek söz konusu olamaz. Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye’nin tüm ihracatçılarının temsilcisidir ve Türkiye’nin ihracatçıları bunu kabul etmemektedir. Eğer, Türkiye’nin ihracatçıları kendi meclisine bir genel sekreter bulamıyorsa, şu andaki yönetim buna yetkin değilse o zaman şu andaki yönetim istifa etsin, o koltukları boşaltsın, ihracatçılarımızda, Meclislerine genel sekreter bulacak arkadaşları seçip getirsinler” dedi.

Serter: İktidarın gözü sürekli yedek akçelerde
İzmir Milletvekili Serter, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’ndaki görüşmelerde ayrıca, iktidarın, getirdiği söz konusu kanun teklifi kapsamında İhracatçı birliklerinin hesap yılı sonunda biriken yedek akçelerinin Ticaret Bakanlığı eliyle İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi’ne aktarılmak istenmesini de sert bir dille eleştirdi: “İktidar, bu kez ihracatçının yastık altına, geleceğine göz koymuş durumdadır. Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz sanayiciyi de olumsuz etkilemişken, sanayiciye yeterli destekler sağlanmazken sanayici canını dişine takarak üretim yapmaya devam etmek için çaba sarf ediyor. Personellerinin giderlerini karşılamak için ailelerinin birikimlerini harcıyorlar. Elektrik giderlerini karşılamak için sanayiciler arabalarını satıyorlar” diye konuştu.

 
TANSAŞ Et Entegre Tesisi hurdaya çıktı!
 
Halk TV Ege temsilciliği yeniden İzmir'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Pembe erkek mayosu’nun ne işi var mecliste?
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Pembe erkek mayosu’nun ne işi var mecliste?
İzmirli vekillerden 'demokrasi' çağrısı!
Yargıtay'ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararı hakkında, ...
CHP MYK, olağanüstü toplanacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ...
 
Kılıçdaroğlu: Canan'ın arkasında koca bir halk var
Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararları ...
Soyer, Kaftancıoğlu kararını değerlendirdi: Korku iklimi yaymak istiyorlar!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ...
AK Parti'den Kaftancıoğlu kararına ilişkin açıklama
MKYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Çelik, 'siyasette ...
 
CHP’li Çapın: Sayın Güldoğan buyurun er meydanına!
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan’ın Bornova’nın yollara ilişkin ...
CHP İzmir'de bayrak değişimi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan kurul ...
Metin Gürcan için yakalama kararı
Dün cezaevinden tahliye edilen DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva