HABERLER>POLİTİKA
14 Ocak 2022 Cuma - 14:25

CHP'li Serter, Emniyet’e yer önerdi... Vali'ye ne dedi?

Atatürk Kültür Merkezi’nin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi iddiasına yönelik açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, buna karşı olduğunu ve bunu İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e ilettiğini söyledi. Emniyet için iki farklı yer önerisinin olduğunu söyleyen Serter, Vali Köşger’in İzmir’den eser bırakarak gitmesini istediğini söyleyerek, “Emekli olabilir, başka bir ile gidebilir. Ama biz İzmirliyiz, biz burada kalıcıyız. Vali Bey’i bununla değil, eserleriyle analım. Öyle de yapacağına inanıyorum” dedi.

CHP li Serter, Emniyet’e yer önerdi... Vali ye ne dedi?

EGEDESONSÖZ - İzmir’in simge yapılarından biri olan ve İzmir Konak Meydanı’nda bulunan Ege Üniversitesi’ne bağlı Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM), İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi iddiası gündeme gelmişti. Buna yönelik görüşmelerin başladığı öne sürülürken TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi karşı olduklarını bildiren basın açıklaması yapmıştı. Bu karara İzmir halkının da tepki gösterdiği görülmüştü.

SonSöz TV’nin konuğu olan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, bu konuya dair değerlendirmelerde bulunarak AKM’nin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne çevrilmesine karşı olduğunu belirten açıklamalar yaptı.

BURANIN HEBA EDİLMESİNE KARŞIYIZ
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) taşınıp taşınmaması konusunun yakın takipçisi olduğunu belirten Serter, bunun gerçekleşmemesi için ellerinden geleni yapacaklarına dikkat çekerek, “Atatürk Kültür Merkezi İzmir’in göbeğindeki tek sosyalleştiğimiz alandır. Daha 70’li yıllarda açılışı yapıldı. Mimari ve yapısal açıdan da tam bir kültür merkezidir. Toplam 1500 kişi kapasiteli 3 salona sahip. Holleri, sergi salonları var. 4,5 milyon İzmirli adına konuşuyorum; buranın heba edilmesine kesinlikle karşıyız. Bunu Vali Bey’e de ilettim. Hatta basın yoluyla video çekerek de tüm kanallar üzerinden ilettim. Vali Bey’le de birebir görüştük. Hatta uçakta giderken görüşme yaptık. Kendileri tereddüt yaşıyor” şeklinde konuştu. 

İKİ FARKLI YER ÖNERİM VAR
Vali Köşger’le bu konuya dair görüşmeleri esnasında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü için yeni yer önerilerinde bulunduğunu aktaran Serter, “Görüşmemiz esnasında ben kendisine dedim ki; ‘Sayın Valim başka bir yer bulalım.” Hatta kendisine başka bir yer de önerdim, takip ediyorlarmış. Önerdiğim yer; Halkapınar’da belediyenin çıktığı, Büyükşehir’in boşalttığı, eski Toyota binası... O bina oldukça büyük ve alanı geniş bir yer. Metro ve Tramvay çok yakın ayrıca işlek ve canlı da bir yer. Buna ek olarak bir yer daha keşfettim. Onu ilk defa paylaşacağım. Burası da AKM’nin 2 – 3 adım ötesinde bulunan Polis Evi... Burası oldukça verimli bir bina, yaşanan bir bina. Urla’da da polis eğitim tesisleri ve otelimiz var. Gelen polis misafirleri orada ağırlamamız çok mümkün. Ayrıca bu bahsettiğim binanın Konak’a yakın olması da önemli bir ayrıntı. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından emniyetin buraya devredilmesinin çok uygun olacağını düşünüyorum. Çünkü biz Atatürk Kültür Merkezi’ne çivi çaktırmayacağız” ifadelerini kullandı. 

FAALİYET OLAMIYOR DİYE TAHSİS EDİLMEZ
Vali Köşger’in Atatürk Kültür Merkezi’nde artık faaliyetin olmadığını ve o nedenle Emniyet Müdürlüğü’nün tahsisini düşündüğünü açıklayan CHP’li Serter, buna karşın yaşanan korona sürecini sebep gösterdi. Buradan başka daha uygun bir yer bulacaklarına inandıklarını belirterek şu sözleri ekledi:

“Vali Bey; ‘Bedri Bey neden bu kadar karşısınız?’ dedi. Sayın Valim, burası Atatürk Kültür Merkezi... Hem adı Atatürk hem de kültür merkezi... Dibinde, karşısında, yanında müze var. Öbür tarafta Konak’ın göbeğinde meydan... Otobüs, metro, tramvay da orada... Salonları var. Ben bunları dedikten sonra; ‘Ama faaliyet olmuyor ki’ dedi. 2 yıldır Türkiye korona süreci yaşıyor. Sinema salonları vs. kapandı. Burada 2 yıldır faaliyet olamıyor diye ‘O zaman hadi burayı çevirelim, Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edelim’ demek.. Olmaz, yazıktır, günahtır. Milli servete, kültüre ve Atatürk’e hakaret olarak tanınır. Mutlaka Vali Bey ve Emniyet Müdürlüğü uygun bir yer bulacaktır. Yeni bir yer bulmak da bizim vebalimizdir. ‘Beraber çıkalım, arayalım, Allah aşkına bir yer bulalım’ dedim. Eminim onlar daha uygun bir yer bulacaklar ve taşındıklarında da ilk kahve içmeye gidecek kişi ben olacağım. Israrlı davranırlarsa hukuksal yollar neyse onların hepsine gideriz. Ancak o kadar ısrarlı olacaklarını zannetmiyorum. Emniyet Müdürümüz de Valimiz de çok anlayışlı bir insan. Ortak karara varacaklardır. Orayı yok etmek için mücadele etmemeleri gerekiyor. Bugüne kadar İzmir’e gelen her valimiz bir eser bıraktı. Ben de Sayın Vali’den eser bırakarak gitmesini istiyorum. Emekli olabilir, başka bir ile gidebilir. Ama biz İzmirliyiz, biz burada kalıcıyız. Vali Bey’i bununla değil, eserleriyle analım. Öyle de yapacağına inanıyorum.”

 
Zübeyde Hanım, Ödemiş’te anıldı
 
Altı Nokta Körler Derneği'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 14 Ocak 2022 Cuma 16:54

Atatürk kültür merkezini EGM binası yapmak ? tam bir AKP ve siyasal islam zihniyeti.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko Rıza Sarraf dosyasını açtı: Bakanların listesi elinde!
Ziyaretlerinde karşılaştığı muhtarlık ofislerindeki yüzlerce icralık dosyayı ...
Gelecek Partili Özdağ hakkında soruşturma
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ hakkında, YSK üyeleri ...
Ösen'den 'yerel iktidar' çıkışı: Muhalefete uygun değiliz!
Basın mensupları ile bir araya gelen DEVA Partisi İzmir'de İl Başkanı ...
 
İYİ Parti'den 'teröristle fotoğraf' kararı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'li Semra Güzel hakkında düzenlenen ...
CHP'li KIlıç'tan 'Urla' çıkışı: Bakanlık İzmir'i düşünüyorsa...
Urla'da arkeolojik SİT alanında açılmak istenen taş ocağını meclis gündemine ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrailli mevkidaşına taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ...
 
CHP İzmir'de yoğun katılımlı yemek kararı!
CHP İzmir İl Yönetimi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya 3 konuda eleştiri
Çankaya'da AB büyükelçilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, göç krizinde ...
CHP'li Kılıç: Karaburun Türkiye’yi aydınlatıyor ama...
Karaburun'daki elektrik kesintilerini meclis gündemine taşıyan CHP'li ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva