HABERLER>POLİTİKA
17 Ekim 2019 Perşembe - 08:50

CHP'li Serter'den 'eşit gıda' çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Sağlıklı nesiller için gıda güvenliği ve sağlıklı gıdaya erişim sağlanmalı, Türkiye’de açlık sınırının altında yaşan 22,5 milyon insanda eşit gıdaya ulaşmalıdır” dedi.

CHP li Serter den  eşit gıda  çağrısı

Dünya Gıda Günü kapsamında TBMM’de Gıda Mühendisleri Odası ile basın toplantısı düzenleyen ve ardından TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İzmir Milletvekili Bedri Serter, şu mesajı verdi: “Sağlıklı nesiller için gıda güvenliği ve sağlıklı gıdaya erişim sağlanmalı, Türkiye’de açlık sınırının altında yaşan 22,5 milyon insanda eşit gıdaya ulaşmalıdır”.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında TBMM’de, Gıda Mühendisleri Odası Genel Başkanı Kemal Zeki Taydaş ve yönetim kurulu üyeleriyle önce bir basın toplantısı düzenledi, sonra da TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz aldı. Serter: “Türkiye’de de dünyada da açlığı önlemek, sağlıklı gıdaya ulaşmak bizim elimizde, politika yapıcılar önce insan sağlığı önce gıda güvenliği demeli” dedi.

Açlık sınırının altında 22.5 milyon insan

Serter, bugün Türkiye’de 22,5 milyon insanın açlık sınırı altında yaşadığını hatırlattı ve “AKP’nin 17 yıllık iktidarının sonucunda 22,5 milyon insan açlık sınırı altında yaşıyor, her insanın eşit ve sağlıklı gıdaya ulaşması devletin elindedir. Konu hassastır, gıdadır ve sağlıklı gıda için denetim şarttır.”dedi.

“Gıda Mühendisleri halk sağlığı ve gıda güvenliği için görev başında olmalı”

Serter, Gıda Mühendisleri Odası Genel merkez yöneticileriyle birlikte TBMM’de yaptığı basın toplantısında Gıda Mühendislerinin sorunlarından söz ederek “Gıda zengini, neredeyse her köşe başında gıda satılan, gıda üretilen bir dükkan, bir restoran olan bir ülkeyiz ama gıda güvenliği deyince sınıfta kalıyoruz. Sokakta satılan simitten tutun, tavuk dönere, fabrikalarda işçilerin tükettiği gıdaya, burada Mecliste tüketilen gıdadan kamu kurumlarının tümünde tüketilen gıdaya kadar her tüketim, üretim aşamasından bize ulaşana kadar denetime tabi olmak zorunda, insan sağlığı için bu olmazsa olmaz” dedi. Serter,  “Sağlıklı nesiller ancak sağlıklı gıda ile yetişir” diyerek Gıda Mühendislerinin sorunlarının çözümü için TBMM’de takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.

“İnsan sağlığı ön planda tutulmalı”

TBMM Genel Kurulu’nda da, Dünya Gıda Günü nedeniyle söz alan Bedri Serter, dünyada 850 milyon insanın kronik düzensiz ve sağlıksız beslenme sorunuyla karşı karşıya olduğunu buna karşılık da 672 milyon insanın obezite sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Serter, “Adaletsiz gelir dağılımının ve sağlıksız gıda sorunun önüne geçilmeli. Türkiye’nin tarım ve hayvancılığı geliştirilmeli” dedi.

Serter, TBMM Genel Kurulu’nda, İzmir’i Türkiye’ye örnek gösterdi ve “İzmir’deki tohum takas etkinlikleri, yerel çiftçileri destekleyen yerel yönetimlerin varlığı çok önemlidir ve İzmir’in gıda konusundaki farkındalığını ortaya koymakta, İzmir’i örnek şehir haline getirmektedir” dedi.

Serter, “2019 yılında Türkiye’de, 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2075 TL, asgari ücret 2020 TL. İnsanlar nasıl sağlıklı gıdaya ulaşacak soruyorum” dedi. Serter, “Hane halkı gelirinin sadece yüzde 20’sinin gıda harcamalarına ayrıldığı bir ülkede sağlıklı gıda tüketilmesini sağlamak önce Tarım ve Sağlık Bakanlıklarının önceliği olmalıdır. En önemli noktalardan biri de bilinçli ve eğitimli gıda üreten işletmelerin olmasıdır” diye konuştu. 

 
Liseli Cüneyt kendini astı!
 
Buca'nın tüm okullarına kantin denetimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Satranç!
Mehmet KARABEL yazdı... Satranç!
Gündem: Barış Pınarı... AK Parti’den Soyer'e tepki!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Kültürpark Üretici Pazarı’nın ...
İşadamı Türker’den CHP’li vekile: Demek ki çok kazanıyor!
Göztepe Spor Kulübü ile Türkerler Holding arasında yapılan sponsorluk ...
 
'Yaptırımlara gerekli cevabı vereceğiz'
Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin TBMM'yi bilgilendiren Dışişleri Bakanı ...
AK Parti İzmir'de Aile Akademisi mezunlarını verdi
İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Aile Akademisi ...
Soyer’e Muş’tan İYİ teşekkür!
İyi Parti Lideri Meral Akşener’in Muş’tan başlattığı belediye turuna İzmir ...
 
'Sakalda hikmet varmış, ben de bıraktım'
Bahçeli'nin 21 günlük tedavi sürecinin ardından basının karşısına sakallı ...
Erdoğan: Güvenli bölgeden çıksınlar, harekat biter
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ...
İzmir’de ilçe başkanına taşlı-sopalı saldırı!
İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun, partiden çıktığı sırada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva