HABERLER>POLİTİKA
22 Ekim 2020 Perşembe - 11:36

CHP'li Serter'den bütçe çağrısı: İzmir'e hak ettiği payı verin!

İzmir Milletvekili Bedri Serter, bu hafta TBMM’ye sunulacak olan 2021 bütçe görüşmeleri öncesi yaptığı değerlendirmede halk için halkçı ve adil bütçe isterken, İzmir’in de bu yıl hak ettiği payı almasını ve unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

CHP li Serter den bütçe çağrısı: İzmir e hak ettiği payı verin!

Serter, İzmir’in Türkiye’de en başta hükümet tarafından desteklenmesi ve korunması gerektiğini, Avrupa’ya açılan önemli bir kent kimliğine sahip olarak da turizminin ve tarihinin ön plana çıkarılması içinde İzmir’in hak ettiği bütçenin kente ayrılması gerektiğinin altını çizdi.

Serter, “Türkiye sanayi üretiminin yüzde 9.3’ünü gerçekleştiren ve bunun karşılığında 8.3 milyar dolar ihracat rakamı yaratan, ülke hazinesine milyarlarca lira vergi geliri üreten bir kentin yani İzmir’imizin unutulmaması öncelikle İzmirliler olarak bizim 2021 bütçe görüşmeleri başlarken altını çizmek istediğimiz en önemli noktadır” dedi.

Serter, sadece Cumhurbaşkanlığı’nın, tek adam rejiminin kendi taleplerinin gerçekleştiği bir bütçenin kabul edilemez olduğunu söyledi ve halkın  Covid-19 salgını ile birlikte daha da yüksek sesle dile getirdikleri acil sorunların ancak akılcı bir bütçe ve gerekli kaynakların doğru yerlere harcanmasıyla çözülebileceğini söyledi.

İzmir Milletvekili Serter, 2021 bütçesi ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi de yaptı: “Çoğulcu demokrasinin, birlikte yaşanabilir bir Türkiye’nin temeli TBMM’dir. Bu ülkenin bütçe yapma hakkı da sadece TBMM’ye aittir. Halka kulak vermeyen, sokağı dinlemeyen, her konuda tarafları bir araya getirmeyen, birleştirmek yerine ayrıştıran bütçe topluma huzur vermez. Sorunlara çözüm olacak, adil bir vergi sistemini acilen hayata geçirecek, emekliye ve çalışana insanca yaşamlarını sürdürebilecekleri bir zammı sağlayacak olan halkçı bir bütçe CHP iktidarında oluşturulacak ve hayata geçirilecektir “ dedi.

İzmir Milletvekili Serter, 2021 bütçesi görüşmeleri öncesinde Türkiye’nin ve İzmir’in son 18 yılda çözülmemiş sorunlarına dair Bakanlara soracağı soruları kamuoyuyla paylaştı:

-Ülkemizde pandemi öncesinde 2019 yılı itibariyle 9 milyon olan genç işsiz sayımız pandemiyle beraber gizli işsizler de eklendiğinde 13 milyona çıktı. 2021 bütçesinde işsiz gençlerimiz için istihdam umudu, kaynağı var mı? Bu bütçede gençlerimize umut var mı?

-Esnaflarımız pandemi öncesi ve sonrası inanılmaz bir yoklukla karşı karşıya! Çözümünüz ise sadece vergi ve sigorta borçlarını taksitlendirmek mi? Bunlarla esnafın karnı doymuyor, esnaf gerçekçi çözümler, somut adımlar bekliyor. Bu bütçede esnaf var mı?

-İzmir’in tarıma dayalı bütün ilçelerinde susuzluk artık kronik bir sorun ve çözülemiyor! Kısa vadeli çözümler kar etmiyor. Gördes barajının İzmir’e temiz su kaynağı olabilmesi için, Gediz Nehri ve Melen deltasının çevre faktörleri göz önüne alınarak temizlenmesi için bütçeye ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu bütçede İzmir'e temiz su var mı? Temiz su kaynağına gidecek bütçe kaynağı var mı?

-İzmir turizmini canlandırmak ve tarihi kimliğini hak ettiği ölçüde ortaya çıkarmak için bu bütçede kaynak var mı?

-Çeşme projesi için kapalı kapılar ardında yaptığınız lokal toplantılarda yandaşlara paylaştırılan bütçenin detayları bu bütçede var mı? Halkla paylaşılmayan projelerin bütçesi midir bu bütçe, yandaşın bütçesi midir? Halkın bütçesi midir?

-Geçen sene, bundan 364 gün önce Kültür Ve Turizm Bakanı’na sormuştum: Çeşme projesinin ne olacağını, amacının ne olduğunu ve halkın istihdamına hizmet edip etmeyeceğini. Geçen bir yılda aydınlatılmayan detaylar, bu projenin bütçesi ne zaman halkla ve halkın vekili olan bizlerle paylaşılacak?

-Artık limanlar kenti olan İzmir’in gümrüklerinin altyapıların halen günümüz teknolojik koşullarına uygun hale getirilmemiş, modernize edilmemiş olması bir ayıptır. Gümrüklerin modernizasyonu bu bütçede var mıdır?

-Okulların isimlerin değişikliği, meslek okullarının yok edilmesiyle son süreçte de Covid-19 sonrası çocukların internet ve bilgisayar ihtiyaçları ve bunların karşılanması için gereken kaynak bu bütçede var mıdır? Çocuklarımızın eğitimi, geleceği bu bütçede var mıdır?

-Yatlara sıfır vergi ile verilen akaryakıt, çiftçilerimize her gün artan oranlarda vergilerle veriliyor. Ayrıca özelleştirilen elektrik şirketlerine toplattığınız bedeller çiftçilerimizin belini bükmekte. Bu bütçede çiftçilerimizin belini doğrultacak kaynak var mıdır? Yerli ve milli tarım politikasının kalabilmesi için önce çiftçi diyen bir bütçe yapabildiniz mi?

-Çiftçilerimizin yaşamını idame ettirmesi için ekmek, su gibi ihtiyacı olan mazot, gübre ve tohum ihtiyaçlarının karşılanması için bu bütçede kaynak var mı?

-Yerel yönetimlere aktarılan İller Bankası ödeneklerinden pandemi döneminde 3 ay sürecinde kesinti yapılmamıştı. Yerel yönetimlerin hayatını idame ettirebilmeleri için İller Bankası kaynaklarının hiçbir koşulda kesilmemesi gerekmektedir. Siyasi görüş ayırt etmeksizin halka hizmet amacını taşıyan belediyelerimize yeterli maddi imkanları sağlayacak bütçe var mıdır?

-Ege Bölgesi’nin istihdamının %60’ına yakınını oluşturan Organize Sanayi Bölgelerimiz gelişmesi, kapasitelerinin arttırılması için bütçe var mıdır? Teknoloji üslerinin, model fabrikaların hayata geçmesi için bütçe var mıdır?

-2015 seçimlerinden bu yana CHP’nin önerdiği meslek liselerinin daha fazla açılması ve ara eleman açığının kapatılabilmesi için bütçe var mıdır?

 
İstanbul'da eğitim uçağı düştü: Pilot ağır yaralı
 
Diş sağlığı hizmetlerine mesai düzenlemesi geliyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kamuran İnan 22 Ekim 2020 Perşembe 15:04

Sayın Vekil gerçeklerden uzak siyaset yapmayınız. Limanın taşınmasına, yapılan her projeye "rant" diyerek karşı çıkan sizlersiniz. Meslek liselerini 28 şubatta imam hatipler için yok eden de sizlersiniz. Siz engellemeseniz, beraber yürüdüğünüz odalar dava açarak engelliyor. Sadece karşılar. Hatta kendi partilerinin bir önceki dönem yöneticileri yeni gelenlerin projelerine dava açacak kadar muhalefet olayını bambaşka yaşayan bir zihniyetteler. Son söz; evet hükümet İzmir'e daha fazla destek versin. Ama sizler de her şeyi engellemeyin.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akar: Türkiye'nin ihtiyaçlarına sadece Rusya cevap verdi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "S-400'ler NATO'nun komuta ve kontrol ...
Başkan Sandal mendil salladı: Korona halayı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın halay çekerek oynadığı görüntüler ...
İYİ Partili Kırkpınar'dan 'operasyon' çıkışı: İftira edenler disipline gitmeli!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırpınar, merkez sağın tasfiye edildiği iddialarının ...
 
81 il başkanından Özdağ hakkında suç duyurusu!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Dikbayır,"İstanbul'un ...
'Türkiye Komünist Partisi’ne geçeriz, AK Parti’ye geçmeyiz'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yurt gezileri kapsamında sabah saatlerinde ...
CHP'li Sertel: Eğridere’yi heyelan yuttu, devlet unuttu!
Afet bölgesi ilan edilen İzmir Eğridere Mahallesi kaderine terk edildi. ...
 
Açıklamaları olay yaratmıştı: İzmirli profesör siyasete atıldı!
İzmir’de koronavirüs konusunda çalışan önemli isimlerden birisi olan ve ...
CHP 'sahte içki' için düğmeye bastı!
İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon, Tekirdağ, Zonguldak ...
CHP’li Polat’tan Bakan Pakdemirli’ye sert sözler: Bir başarı geçmişi yok!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat mecliste yaptığı konuşmada Tarım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva