HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2021 Salı - 12:49

CHP'li Sertel'den Tarım Bakanı'na çağrı: Gel Seferihisar'ı gezelim

“Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği “Zarar eden çiftçi yok” sözlerini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Pakdemirli’ye çağrıda bulunarak “Tarım Bakanı büyük alanları geziyorsa onları bilmem. Gelsin, Seferihisar'da mandalina üreticilerini birlikte gezelim. Gelsin, üzüm üreticilerini gezelim. Nereyi istiyorsa orayı gezelim. Tarım Bakanı bir komisyon kursun, Tarım Bakanı Pakdemirli’de içinde olsun ve birlikte gezilsin. Köylü bize mi yalan söylüyor? Çok borçları var” diye konuştu.

CHP li Sertel den Tarım Bakanı na çağrı: Gel Seferihisar ı gezelim

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atilla Sertel, SonSöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sertel, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ekonomiden, deprem konutlarına; tarımdan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüşmeelrine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Sertel, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye de çağrıda bulundu.

BAŞKA BİR ÜLKENİN TARIM BAKANI SANIRIM, BİZİM KÖYLÜYE BAKMIYOR
Tarımla uğraşan vatandaşların zor durumlar yaşadığını dile getirerek “Bizim söylediğimiz ile onun söylediği zıt. Biz köylü zor durumda diyoruz onlar iyi diyor” şeklinde konuşan CHP’li Sertel, bunu kanıtlayacak şeyin ilk seçim olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Gelin, köylü üreticileri gezelim” çağrısında bulunan CHP’li Sertel, “ Tarım Bakanı büyük alanları geziyorsa onları bilmem. Gelsin, Seferihisar'da mandalina üreticilerini birlikte gezelim. Gelsin, üzüm üreticilerini gezelim. Nereyi istiyorsa orayı gezelim. Tarım Bakanı bir komisyon kursun, Tarım Bakanı Pakdemirli’de içinde olsun ve birlikte gezilsin. Köylü bize mi yalan söylüyor? Çok borçları var. İç borcu ve dış borcu olmak üzere. Tarım makineleri almışlar, ödeyemiyorlar. Geçtiğimiz aylarda bankaların ellerinde bulunan köy arazilerini tespit ettim, traktörleri, iş makinelerini tespit ettim, korkunç bir rakam… Köylü almış, ödeyememiş sonra da banka hacizle, icrayla satıyor. Tarım Bakanı iyi diyorsa ben onu tebrik ederim. Başka bir ülkenin Tarım Bakanı sanırım. Bizim köylüye bakmıyor herhalde. Büyük şirketlerin alanlarını geziyorsa olabilir. Biz gördük, koronada bazıları tarımı küçümsüyordu” dedi.

PARA VAR İTHAL EDİYORUZ DİYORDUNUZ, PARANIZ PUL OLDU
Tarımın çok önemli olduğuna vurgu yaparak “Sen aç kaldığında telefonu kemiremezsin. Tarım çok önemli. Bunu küçümsemek kimsenin işi değil. Dünya kendini doyuramayacak noktaya giderse… Ülkemizde de böyle bir tablo olursa… Tarım Bakanı 'paramız var ithal ediyoruz' diyordu. Şimdi paran pul oldu. Dolarla almaya kalktığında oranın köylüsü kazanıyor ancak senin köylünün ürünü değersizleşti. Bizim köylümüzün üretimini desteklemek lazım. Tarım Bakanı’nın bizim köylümüzden yana olması lazım. Yerli ve milli Tarım Bakanı böyle olur” ifadelerini kullandı.

CHP, GÜNEYDOĞU VE DOĞU BÖLGESİ’NDEN ÇIKMIYOR
Geçmişten beri “CHP Sivas’ın ötesine geçemez” söylemine karşılık “CHP, Güneydoğu’dan, Doğu’dançıkmıyor. CHP verileri diye eleştiriyorlardır herhalde ama Doğu ve Güneydoğu’daarkadaşlarımız çok fazla geziyor” diyen CHP’li Sertel, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Asıl Rize'de Recep Tayyip Erdoğan çok kan kaybetmiş. Bu seçimde inşallah bizim vekilimizde orada olacak.Rize'desanayi sitesinde96 dükkân dolaştım, pek çok eksiği var. Kavşağı yok içeri girip çıkamıyorlar, sanayi sitesine gelen araçlar uzaktan dönüyor. Ben bu dükkanları gezerken, bir kişi bana; ‘Ben AK Partiliyim, dükkanımda CHP’li görmek istemiyorum. Dükkanımdan çıkar mısın?’ dedi. Ben; ‘Tabii ki çıkarım ancak İzmir’denhalinizi hatırınızı sormayageldim’ dedim ve bir şey soracağım deyip ‘Hiç AK Partili vekil geldi mi?’ dedim. ‘Hayır’ dedi. Ben de bunu düşünmesi gerektiğini söyledim. İnsanlar artık geleceğin umudunu kaybetmiş. İnsanlar endişe ve kaygı ile uyanıyor. Yüzleri gülmeden akşam ediyorlar. O bölge mert insanlardan oluşuyor. Düşündüğünü söylüyorlar.Çok tepki alıyor tek adam... MHP'ye oy vermiş insanlarımızda aynı serzenişte bulundu. Hemşin'e gittim, Belediye Başkanı AK Partili, ben onu da ziyaret ettim.  Bir kente girdiğinizde esnafı gezerken belediye başkanına gitmemek olur mu? ‘Belediye başkanı buradamı?’ diye sorduk,‘evet’ dediler.Gittik yanlarına oturup çay içtik. Başkan kendisinin hizmetlerini anlatmaya çalıştı ancak zayıf kalmış onu anladım. Bazı sıkıntılarvar,TOKİ'devatandaşların hiç istemediğişekilde yapılanma olmuş.Bizim ülkemizdeki birçok yerleri Katarlar,Araplar satın oluyor. Gördüğüm kadarıyla vatandaş çok mutlu değil.”

NE KADAR ELEŞTİRDİĞİ ŞEY VARSA BAŞINA GELİYOR
Yıllar önce Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi söylemleriyle, şu an yaptıklarının ve söylediklerinin çeliştiğine vurgu yapan CHP’li Sertel, “Trajikomik anlatım biçimi dış güçler. Bunu en çok her şeyi dış güçlere bağlayan ve bütün şerlerin dış güçlerden, iyiliklerin ise kendilerinden geldiğini anlatan bir durumiçindeler. Ben bütçe görüşmelerinde bir şiir okumuştum. Dış güçler diyor, bizim ekonomimizi bozuyor diyor…‘Bundan nasıl çıkacaksınız’ dediğimizde ise ‘ihracat ile’diyor. Peki karşınızdaki satacağınız kim? Yine dış güçler. Yıllar önce Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi söylemlerini dinledik. O zaman 'siz ekonominizi sağlam tutarsanız milli, yerli olursanız dış güçler size dokunamaz' diyordu. Bunu o zaman öyle söyleyip, şimdifarklı bir mecraya taşımak; siyaseten farklı bir çıkmaza düşmek. Ne kadar eleştirdiği konu varsa kendi başına geliyor. ‘Kuyruklar vardı’ diyor, e şimdi şeker kuyrukları var” şeklinde konuştu.

Temel gıdaların başında gelen ekmeğe yüksek zammın gelmesi konusuna da değinen CHP’li Sertel, “Unun, mayanın artması, enerjinin artması fırıncıyı da sıkıştırıyor. Herkes istediği gibi zam yapıyor da fırıncıya;‘sen zararına satacaksın’ diyemezsin. Büyükşehir ekmeği 1,5 TL'den satıyor ancak buradan kar etmiyor.Sübvanse ediyor bunu mecburen” dedi.

İLK SEÇİMDE KİMİN HAKLI OLDUĞU BELLİ OLACAK
Ülkenin ekonomisinin nasıl düzeleceği sorusuna yanıt veren CHP’li Sertel, “Belli şeyler vardır, 1 haftada düzelir; Belli şeyler vardır, 1 yılda ya da 3 yılda düzelir. Sen kendi ülkene ekonomiyi düzeltmek için önce demokrasiyi getirmen lazım. Senin ülkende hukuk yoksa yatırımcı da gelmiyor. Kim geliyor? Araplar geliyor, Katarlılar yağmalamaya geliyor. Üretimi artırmak lazım. Tarımsal üretimi desteklemek lazım. Mazotu köylüye, tekneye verdiğinde ucuza vermen lazım. Bunu dediğimizde köylü satar diyorlar. Sen köylüne güvenmiyorsan çiftçinin alanına göre sat” ifadelerinde bulundu.

İKTİDAR UMUT VERMEYİ BIRAKTI
Türkiye’deki vatandaşların fedakârlık yapmaya açık olduğunu belirten CHP’li Sertel, geçtiğimiz haftalarda Göztepe'nin Kızılay ile yaptığı kan toplama etkinliğine katıldığında bunu gözlemlediğini aktardı.

“Bana Göztepe forması verdiler… Müthiş bir bağış kampanyası var. Vatandaş kanını bile bağışlamaya hazır. Bizim insanımız her türlü fedakarlığa hazır. Bu ülkenin insanını umutsuzluğa düşürmeyeceksin. İktidar umut vermeyi de bıraktı. Gençlerin yüzde 77'si ülkeyi terk etmek istiyor. Bunlar sadece CHP'li, İYİ Partili ya da HDP'li değil, AK Partili ve MHP'li gençlerde aynı düşünüyor” sözlerini ekledi.

ŞANSIM OLSUN, ERDOĞAN’LA DA KONUŞURUM
Geçtiğimiz günlerde CHP’li Sertel, TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün yapılan Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) üye seçimleri sırasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmüştü.

İnfaz koruma memurlarının özlük haklarıyla ilgili gerçekleşen konuşma hakkında açıklama yapan Sertel, “Devlet Bahçeli Bey o gün seçimler varken gelmişti. Ben Azerbaycan Teskeresini oylamasında neden asker göndermemiz gerektiğini anlatmıştım. Ondan sonra 4 dakikalık bölümde infaz koruma memurlarını sorunlarını anlattım. Çünkü infaz koruma memurları 2 farklı formatta çalışıyor. Ara verilen mahkûm gibi yaşıyorlar ben bunu anlattım. MHP hayır oyu verdi. Bende Bahçeli seçimler için geldiğinde yanına gittim. Sayın Genel Başkan benim sizden ricam var dedim.Biz infaz koruma memurları ile ilgili;‘İdare hizmetler statüsünde olması doğru değil, güvenlik hizmetleri statüsünde olması için önerge verdim ancak siz hayır verdiniz, bizim önerimiz diye hayır diyorsanız siz hazırlayın biz evet diyelim, bu siyaset üstü bir durum' dedim.Sayın Bahçeli, Erhan Akçay'a döndü ve onlara çalışın dedi. ‘İtfaiyecilerin sorunları var ve dünyanın her yerinde meslek sayılıyorken Türkiye'de meslek sayılmıyor’ dedim. Birileri kızabilir.‘Neden Bahçeli'nin yanına gittin?’ diye. Ben konuşurum. Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına çıkabilme şansım olsun onla da konuşurum.Bunları oy için yapmıyoruz. İnfaz koruma memurlarının belki yüzde80'i bize oy vermiyor. Ben bize oy versinler diye değil, onlar haklarını alsınlar diye yapıyorum” şeklinde konuştu.

RANT İDDİASINA YANIT: ŞIK OLMAZ
Geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayraklı’daki deprem konutlarının açılış törenini gerçekleştirmesini değerlendiren CHP’li Sertel, “Dün o bölgeden geçtim. TOKİ konutları bitmiş şekilde, tepe de hızla adeta bir şehir yükseliyor. Tabii, oraların zemin etüdünün yapılıp yapılmadığı konusunu tekrar mühendislere sormak lazım.Ancak yaşanır bir bölge yapmaya çalışıyorlar. Belki konut sayısından fazlasını yaparlar. İzmir'de oturanlar ve evsizler için fırsat olabilir. Ancak dışarıdan getirilerek bir yerleşim planlanıyorsa doğru olmaz. Bunu talep edeceğiz. Çünkü depremden mağdur olan insanların ve evleri yıkılan insanların yaralarına merhem olmak için yola çıkılıp başkalarına konut yapılırsa şık olmaz” ifadesinde bulundu.

KONUT YAPTIM DİYE ÖVÜNEN BİR İKTİDAR OLABİLİR Mİ?
Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tören esnasında yapılan yatırımların maliyetlerini söylemesi üzerine eleştiri getiren Sertel, “Deprem ile ilgili fonda toplanan paralar ne oldu? Kimin parası onlar? Kime ne yaptılar? Senin, benim param bunlar. Yaptıkları para kendi ceplerinden mi çıkıyor? Vatandaşın vergisi.Konut yaptım diye övünen bir iktidar olabilir mi? İnsanlara evini tekrar satıyorsun, bir de daraltarak satıyorsun. Hiç para almamalıydı. Deprem fonu var. Neyi ile övünüyorsunuz? Onlar emekli insanlar, ekstra paraları yok. Yıkılan evden rant çıkarmaya çalışıyorsun. Vatandaştan parasını alacaksın, ev yapacaksın, üstüne bir de kar alacaksın. Arsa vatandaşın, para vatandaşın… Belediyelerin yapmadığı ne? Belediyeler olmasaydı vatandaşların çok büyük çaresizlik içinde kalacağı gerçek değil mi? Belediyeler çok çalıştı. Tunç Bey Hilton'da yer ayırdı insanlar kalsın diye vicdansızlar! Pandemi oldu, çaresiz vatandaşların yanında belediyelerimiz vardı” dedi.

Son olarak depremzedelerin evlerini almak için İstanbullu müteahhitlerin olduğu iddialarını ortaya atan CHP’li Sertel, insanların evlerini kendilerinin yaptırma düşüncesinin olmasından kaynaklı satış oranın az olduğunu belirtirken, “Satanlar var. insanlar kendi evini sattı ve aradan çıktı. Ancak vatandaşın da emsal artış beklentisi var. Ki bir kısmı sağlandı. Vatandaşın kendi konutlarını kendi yaptırma düşüncesi olduğu için çok satılmadı ancak müteahhitler gezdi” sözlerini ekledi.

 
'Dönen Ev'i yaparak hayalini gerçekleştirdi
 
Başkan ilçeyi şikayet etti: Arkamdan iş çeviriyorlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den milli birlik için 'indirim' çağrısı
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, ''Cumhur İttifakı ...
Özuslu ile Hızal arasında 'Adıgüzel' atışması!
İzmir'de Tarım Teknoloji Üniversitesi kurulması için Adıgüzel Vakfı'na ...
HDP davasında sıcak gelişme
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Halkların Demokratik Partisinin ...
 
CHP YDK, başkanlar için kararını erteledi
CHP'de toplanan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Bolu Belediye Başkanı Tanju ...
YDK 'Karabağ' kararını verdi… Eski başkan partiye geri dönecek mi?
Bayraklı Belediyesi'nde 2009-2019 yılları arasında belediye başkanlığı ...
DP İzmir'in Başkanı Faralyalı: Babamın gittiği yoldayım!
Dokuz yıldır siyaset yaptığı Demokrat Parti’ye Eylül ayında İzmir İl Başkanı ...
 
Erdoğan'dan faiz mesajı: Lobiler kuduruyor!
Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Sertel’den belediye başkanları çıkışı: Kontrol edebilecekleri ilçe istiyorlar
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de örgüt içinde yaşanan krizler ile ilgili ...
CHP’li Beko, Kuzey Irak’ta mağdur olan işçileri sordu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, Kuzey Irak bölgesinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva