HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2018 Pazartesi - 11:42

CHP’li Sertel’den işçi ayrımı iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, AKP iktidarının muhalefete tahammülünün olmadığıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

CHP’li Sertel’den işçi ayrımı iddiası

CHP Milletvekili Atila Sertel, “AKP hükümeti devletin bütün kaynaklarını yandaşlara aktarmakta sınır tanımıyor. Kamu ihalelerini yandaşlara veren AKP iktidarının CHP’li işçiye dahi tahammülü kalmamış. Bir kamu ihalesi es kaza başka bir şirkete verildiyse ihaleyi alan şirketin işçilerinin hangi partiye üye olduğu araştırılmaya başlanmış. Kamu kurumunun işini yapacak şirketin işçisi şayet CHP üyesi ise sicili temiz olsa dahi güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek reddediliyor” dedi.

AYRIMCILIKTA SON NOKTA
AKP iktidarının ayrımcılıkta son noktaya vardığını ve kendinden olmayan hiçbir şeye tahammülünün kalmadığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Sertel, kamu kurumlarında çalışacak işçilerin parti üyeliğinin sorgulandığı iddialarını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, “Kamu kurumlarının ihalelerini alan özel şirketlerin işi yapmak üzere görevlendirdiği işçilerin parti üyeliğinin araştırıldığı ve CHP’ye üyeliği tespit edilen işçilerin adli sicil kaydı temiz olsa dahi kamu kurumu içerisinde çalışmasına izin verilmediği bilgisi doğru mudur” diye sordu.

KORKU DAĞLARI SARMIŞ
AKP döneminde her alanda liyakatın bitirildiğini ve işin ehline değil yandaşa verilmeye başlandığını ifade eden Atila Sertel, herhangi özel bir şirketin ne kadar tecrübesi ve iş bitirme kapasitesi olursa olsun sahipleri muhalifse o şirkete kamu ihalesi verilmemesi için ciddi baskıların yapıldığını söyledi. AKP iktidarının millete küfreden, devletin kanını emen zenginler yarattığını vurgulayan Sertel, şunları söyledi:

“AKP’de korku dağları o kadar sarmış ki gariban bir işçinin düşüncesinden dahi korkar hale gelmiş. Bu nasıl bir anlayıştır ki, özel sektörde çalışan işçinin parti üyeliği sorgulanıyor ve CHP’liyse o kuruma girmesine, işi yapmasına müsaade edilmiyor. Adli sicil kayıtlarını teslim ettiği işçilerinden bazılarının neden reddedildiğini öğrenmeyen işveren, 30 kişi ile yapacağı işi 20 kişi ile yapmak zorunda kalıyor. Öte yandan işveren açısından kabul edilmeyen işçilerine karşı ön yargı oluşuyor ve bu durum işine son vermeyle dahi sonuçlanabiliyor. Başbakan’a soruyorum, size bu talimatı kim verdi? CHP’den bu kadar mı korkuyorsunuz? İşçinin ekmeğiyle neden oynuyorsunuz? Bu mudur sizin adaletiniz?”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu önergede şu soruları yöneltti:

  1. Kamu kurumlarının ihalelerini alan özel şirketlerin işi yapmak üzere görevlendirdiği işçilerin parti üyeliğinin araştırıldığı iddiaları doğru mudur?
  2. CHP’ye üyeliği tespit edilen işçilerin adli sicil kaydı temiz olsa dahi kamu kurumu içerisinde çalışmasına izin verilmediği bilgisi doğru mudur?
  3. Kamu kurumları tarafından ihale edilen ve özel sektör tarafından yüklenilen işlerde, işin yapımı için aranan şartlar nelerdir? İşçilerin geçmişlerine yönelik ne gibi araştırmalar yapılmaktadır?
  4. İstanbul’daki üçüncü havalimanı ve diğer büyük projelerde çalışan işçilerin hepsinin sorgulaması yapılmış mıdır? Yapılan araştırma sonucunda bu projelerde çalışan kaç işçinin o işi yapmasına izin verilmemiştir?
  5. Kamu kurumları tarafından açılan ihalelerde de işçilere yapılan uygulamaya benzer, şirket sahiplerinin parti üyeliği sorgulanmakta mıdır?
  6. Sahibi CHP’li veya başka bir partiye mensup işverenlere ihalelerde şans tanınmadığı doğru mudur?
  7. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne üye olan kaç iş insanına devlet ihalesi verilmiştir?

 
Teleferik keyfi kaldığı yerden...
 
Askerlik şube başkanı gözaltına alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karşıyaka’da sürpriz: Sancak delege oldu!
Kongre takvimi devam eden AK Parti’de ilçe başkanları seçilirken il kongresinde ...
Erdoğan'dan o başbakana tepki: Yazıklar olsun!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Hatay'da konuştu. Erdoğan, ...
İYİ Parti'de kurultay heyecanı: Üst yönetimde İzmir'den kimler yer aldı?
İYİ Parti’de Genel Sekreter Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat ...
 
Meral Akşener yeniden Genel Başkan!
İYİ Parti'nin 1. Olağanüstü Kurultayı, Genel Başkan Akşener'in de gelmesiyle ...
Şengül’den Kocaoğlu’na 'fair-play' çağrısı: Samimi olarak oturalım…
AK Parti Çiğli Kongresi’ne İl Başkanı Şengül’ün sözleri damga vurdu. AK ...
14. yıl toplantısı tartışması: Yücel'den Şengül'e Kocaoğlu yanıtı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun 14.yıl toplantısında merkezi ...
 
CHP'li Sındır: Emeklilerimiz açlığa mahkum ediliyor
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, DİSK Emekli- Sen Bornova ve ...
CHP PM üyesinden İzmir mesajları: Saadet Partisi'nden bir aday koymak zorundayız denirse...
CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Sera Kadıgül, "Genel seçim öncesi milletvekilleri ...
Başbakan'ın İzmir'deki ev ziyaretinde ilginç sohbet: Biz atadan, dededen CHP'liyiz ama...
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Tire ilçesinde kendisini evlerine davet ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva